3 på NTNU: Beste og verste med å være student

Studentlivet er som en dans på roser – hvor store deler av hverdagen er fylt med venner og nye opplevelser, men noen ganger tråkker du på tornene </3 Følg med videre å høre det beste og verste med å være student fra 3 studenter på NTNU.

Navn: Kevin Kristiansen

Alder: 25

Studie: Matematiske fag

Hva er det beste med å være student:

Definitivt studentfrivilligheten! Det er så ekstremt mye man kan gjøre, og så utrolig mange fantastiske mennesker å møte. Det er nesten litt synd at man ikke har tid til å gjøre alt.

Hva er det verste med å være student:

Det kan av og til være vanskelig å ta seg helt fri. De gangene jeg har jobbet, for eksempel i en sommerjobb, har jeg gjerne helgene og ettermiddagene helt fri, men som student føler jeg at det alltid er noe som kan gjøres.

Hva bruker du mest tid på i fritiden:

Her må jeg nok også si studentfrivilligheten. Det er lite som føles like givende som å jobbe i vervene jeg har pådratt meg selv, så jeg er veldig fornøyd med at jeg kan bruke så mye tid på akkurat dette, og at jeg kan jobbe med andre som føler på det samme.

Navn: Ida Mathisen

Alder: 21

Studie: Medievitenskap

Hva er det beste med å være student?

Det beste med å være student er friheten man har til å legge opp hverdagen selv! Jeg har ikke så mye obligatorisk og kan styre det aller meste selv. Jeg velger uansett å møte opp på det meste, da det er sånn jeg lærer best. Med tanke på fritiden så er det veldig deilig å bo hjemmefra! Ingen som maser om at du er for mye ute (eller for mye inne), ingen å forholde seg til når det kommer til middagsplaner (spiser HVA jeg vil, NÅR jeg vil), ooog rommet kan være så rotete jeg vil uten at noen blander seg.

Jeg kan ikke unngå å legge til det sosiale ved å være student. Altså, tror ingen ting kan måle seg med det sosiale livet en student kan ha, spesielt i Trondheim hvor jeg studerer! Studentfrivillighet, Samfundet, utallige idrettslag, treningssentre, linjeforeninger og mye mer!! Kan ikke helt beskrive hvor glad jeg er i den delen av studentlivet!

Hva er det verste med å være student?

Det er veldig vanskelig å si, men det verste er nok økonomien! Noen har det nok vanskeligere enn andre, og det går som regel rundt hvis man tenker litt over hva man bruker penger på. Jeg er ganske heldig som har en deltidsjobb som ikke opptar hele fritiden min, noe som letter litt på situasjonen. Men gjeldsslave blir jeg uansett etter noen år i Trondheim! Utdanningen, studentlivet og alt man lærer som student – både faglig og om alt annet – gjør det likevel 100% verdt det!

Hva bruker du mest tid på i fritiden?

Fritiden min går i hovedsak til tre ting: sosialt, jobb, og linjeforening. I ukedagene bruker jeg mest tid på jobb og linjeforeningen som jeg er leder for (💙Primetime💙), i tillegg prøver jeg presse inn litt trening! Helgene går som regel til å være sosial med venner!

Navn: Aleksandra Lango

Alder: 21

Studie: Teknologidesign og ledelse

Hva er det beste med å være student?

Det beste med å være student er definitivt alt som skjer bak det å faktisk studere, haha. Gjennom studietiden får man være med på så mye forskjellig! Alt fra diverse arrangementer, turer, Fadderuka og verv. Man møter på så utrolig mange gode mennesker, og skaper vennskap for resten av livet. Så det sosiale er absolutt det beste for min del!

Jeg synes også det har vært deilig å flytte for seg selv og bli mer selvstendig. Du blir kjent med deg selv på en helt annen måte og blir godt kjent med voksenlivet.

Hva er det verste med å være student?

Det å studere medfører selvfølgelig en del stress, spesielt i eksamensperioden. Du kan møte på perioder hvor det plutselig er veldig mye som skal gjøres, og det kan gå utover psyken. I disse tilfellene gjelder det å stå på, for ting blir alltid bedre! Jeg flyttet til Gjøvik fra Molde, så det verste har også vært å flytte langt fra familien, og jeg opplever ofte savn. Ettersom jeg har en jobb, har jeg ikke så mye frihet for å dra hjemover når det passer meg. Det gjør at jeg ofte ikke besøker familien på flere uker, noen ganger også flere måneder.

Hva bruker du mest tid på i fritiden?

Jeg er den type student som driver med mye forskjellig utenom studie. Per dags dato har jeg to deltidsjobber. Jeg er med i redaksjonen for NTNUstudent og jobber på CC kjøpesenter her i Gjøvik. I tillegg til dette er jeg med i årets Fadderstyret! Dagene mine er nokså innholdsrike, men jeg har fortsatt litt fritid iblant. Du kan møte meg på Toten Treningssenter flere ganger i uka, og hvis jeg ikke er på trening, så går jeg kanskje en liten tur, gjør litt husarbeid eller slapper av med kjæresten hjemme.


Om du skulle lure på noe mer om livet som student kan du nå oss på både Facebook og Instagram (@ntnustudent), og selvsagt også i kommentarfeltet under! Sjekk også ut YouTube-kanalen vår 🤩

– Lan, Rådgivning og voksnes læring, 3.året

Leave a Reply