Ukas student: Bioteknologi, bachelor

Ukas student er Sandra som går en bachelor i Bioteknologi i Ålesund. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Sandra på vår instastory. Der viste hun frem sin studiehverdag som student ved bachelor i Bioteknolgi i Ålesund. Les gjennom for en recap!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Eg heiter Sandra, 20 år frå Kyrkjebø i gamle Sogn og Fjordane. Eg studerer Bioteknologi ved NTNU i Ålesund. Når eg ikkje har skulearbeid liker eg å gå fjelltur, drive med verv i studentfrivilligheten og finne på sprell med venner.

Hva handler studiet ditt om?

Bioteknologi handler om korleis ein kan bruke teknologi for å benytte levende organismer og celler for å lage nyttige produkter. Bioteknologi er veldig breidt, og det er mange retninger man kan ta etter en slik bachelor. I løpet av dei tre åra får ein skaffa seg grunnleggjande kunnskap innan bl.a. kjemi, mikrobiologi og cellebiologi. Andre og tredje året på studiet får ein gradvis bruke grunnkunnskapane meir og meir i aktuelle samanhenger, i fag som f.eks generell bioteknologi. 

Hvorfor valgte du å studere Bioteknologi?

Eg har alltid vore interessert i realfag og likte godt labarbeid på vgs. Det 3-årige løpet NTNU tilbyr i Ålesund hørtes også veldig passende ut for å få utforska ulike retninger innan realfag, og samtidig kunne gå ut i arbeid etter 3 år om eg skulle gå lei av skulebenken.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Ei studieveke for meg er fylt med verv-aktiviteter (aktiviteter rundt frivillig jobb), noen forelesninger og kanskje ein labøving. Eg spiser ofte middag og lunsj sammen med venner, enten ute eller på hybelen. I helgene er det mykje gøy å finne på, for eksempel på studenthuset. Kvar veke er det noko nytt og spennande som skjer takket være studentfrivilligheiten her i Ålesund!

Hvordan liker du Ålesund som studieby?

Eg er kjempeglad for at eg endte opp i Ålesund! Byen er perfekt størrelse for meg, også med tanke på antall studenter. Studentfrivilligheiten gjør det også veldig enkelt å bli kjent med folk på tvers av studier. Pluss, hvis du liker friluftsliv vil ikkje Ålesund skuffe!

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Eg har hatt lyst til mykje forskjellig, som har endra seg ila studiet da eg har hatt nye spennande fag. Akkurat no ønsker eg å jobbe ute i felt og ha varierte oppgaver, gjerne prosjektbasert arbeid. Det har eg gjennom studiet og sommerjobber funne ut er viktig for meg😊


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Sandra her eller følg linkene under for mer informasjon!

Har du noen spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

Leave a Reply