Ukas student: Musikkvitenskap, master

Foto: Ole Martin Andreassen

Ukas student er Sondre som går en 2-årig i Musikkvitenskap i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hans er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Sondre og er en 25 år gammel masterstudent på musikkvitenskap. Jeg over gjennomsnittet glad i musikk og bruker mye av fritiden og mitt profesjonelle liv på å dyrke denne lidenskapen. Jeg spiller trommer i flere band som Töddla, Storm og Kristin Evens, er vokalist i dødsjazz-bandet Agabas og har undervist i gitar, trommer og piano på kultur- og ungdomsskole. Annet enn musikk er jeg aktiv på Studentersamfundet som radioprater, trener på SIT treningssenter og er glad i å stå på snowboard når jeg har tid.

Hva handler studiet ditt om?

Den korte forklaringen på hva musikkvitenskap handler om er hva musikk er, har vært og kan være. Jeg har gjennom studiene mine vært innom vestlig musikkhistorie fra den spede gregorianikken til den altoppslukende modernismen, sett på sammenhengen mellom økologi og musikk og ikke minst spilt, skrevet og analysert et bredt utvalg av sjangre og kulturer.

Hvorfor valgte du å studere Musikkvitenskap?

Jeg valgte musikkvitenskap fordi det var mulig å velge åpen sjanger innenfor instrument og syntes at improvisasjonsfaget hørtes spennende ut. I senere tid har jeg valgt å bli fordi jeg fant flere grunner til å bli, blant annet de faglige forumene og huskonsertene som ble arrangert hver fredag, gode lærere samt spennende fag som etnomusikologi, arrangering/komponering osv.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

En typisk studieuke for meg består av å lese meg opp på pensum og øve på hovedinstrumentet mitt så ofte som jeg klarer/har energi til det. jeg er på mitt første år i masteren så jeg jobber for øyeblikket med å snevre inn denne litt for hver uke som går og har ellers fire fag jeg har timer i. Når jeg har timer er det vanligvis opp til Dragvoll, ta en kaffe på pauserommet eller i musikkvitenskapsgangen med kjentfolk, følge med i timen og spille piano i pausene. Ellers har vi et opptaksstudio og øvingsrom i garderobebygget, så det er ikke sjeldent at man drar innom for å spille for seg selv eller med andre fra studiet.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Kjempebra! Det er mye å finne på uansett hva man er glad i, som Studentersamfundet, trening, linjeforeninger, annet frivillig arbeid osv. Trondheim er heller ikke en for stor by, så det meste ligger relativt nærme om man ikke bor i utkanten. Det finnes også massevis av konserter, quizzer og andre ting å gjøre.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg tenker nok en kombinasjon av lærer og utøvende musiker, noe jeg allerede har startet med! Spiller som sagt aktivt i flere band og har skrevet musikk på bestilling, samt vikariert mye på kulturskole og ungdomsskole. Har heldigvis pedagogikken ferdig i studieløpet allerede, så er nok rett ut i arbeid etter ferdig master. Hadde også vært gøy å jobbe mer med forskning på musikk, men vi får se.


Er det noe mer du lurer på? Følg linkene under for mer informasjon!

Har du noen spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

Leave a Reply