Ukas student: Lektor i kroppsøving og idrett

Ukas student er Roar som går lektor i kroppsøving og idrett i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hans er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Roar på vår instastory. Der viste han frem sin studiehverdag som student ved lektor i kroppsøving og idrett i Trondheim. Les gjennom for en recap!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg er 26 år gammel, kommer fra Haugesund, og er nå på mitt 4.år på lektorutdanningen i kroppsøving og idrettsvitenskap. Utenfor studiet er jeg engasjert i ulike deler av Trondheims studentmiljø, hvor mesteparten av tiden blir dedikert til studentpolitikk og arbeid i studentavisa Under Dusken. Ved av siden av dette jobber jeg også som sportskommentator for avisa Nidaros.

Hva handler studiet ditt om?

Studiet fokuserer på ulike temaer innen idrett og kroppsøving og ulike utfordringer innen disse temaene. Du lærer om idrett og fysisk aktivitet slik at du kan forstå idrettens plass i samfunnet og samfunnets nærvær i idretten. Du tar i tillegg fag innen pedagogikk og didaktikk, og fire praksisperioder for å kjenne på livet som lærer.

Hvorfor valgte du Lektor i kroppsøving og idrett?

Jeg søkte først og fremst fordi jeg ville bli lærer på videregående skole. Mitt sterkeste fag og interesse har alltid vært innenfor idrett og kroppsøving, så da ble valget enkelt. Jeg valgte å gjøre dette på NTNU etter å ha hørt så mye fint om studiebyen, noe som jeg ikke angrer på.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg? 

Det avhenger veldig hvilket semester man er på. Noen semestre har man bare idrettsfag, noe som innebærer at studiehverdag stor sett går i forelesninger, gruppearbeid, kollokvier og mye tid til å jobbe alene med studiene. Andre semestre er mer rett mot læreryrket, hvor studiehverdagen ofte er dedikert til praksis i enten ungdomsskole eller videregående.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg elsker Trondheim som studieby! Før jeg begynte her i Trondheim studerte jeg i Oslo, og selv om jeg syns Oslo også er en bra by, er Trondheim noe helt eget når det kommer til studieby. Gode medstudenter og et godt studentmiljø mener jeg er viktig for at man skal trives under studietiden, og da er det ingen bedre by enn Trondheim.

Hva kunne du tenke deg til å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Mest sannsynlig kommer jeg til å jobbe som lærer, men jeg vurdere også andre yrker. En av de fine tingene med lektorutdanningen er at man får en masterutdanning innen sitt hovedfag, slik at man kan jobbe innenfor yrker relatert til dette. En jobb innen en organisasjon som NFF eller NIF kunne jeg også vurdert, samtidig som jeg også har sett på muligheten til å jobbe som journalist.  

Er det mye praktisk idrett på studiet?

Det er ikke stort fokus på å praktisere idrett, men heller å forske på idrett. Det betyr at man ikke må være godt trent eller lignende for å gå dette studieprogrammet. Det viktigste er at du har interesse for feltet, og at du har lyst til å jobbe innen kroppsøving eller idrett.


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Roar her eller følg linkene under for mer informasjon!

Har du noen spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

Leave a Reply