Fordeler og ulemper ved å studere i Ålesund

Vurderer du å studere i Ålesund? Her kommer noen fordeler og ulemper ved å studere i Ålesund fra meg som har studert her i to år.

Det er både fordeler og ulemper ved alle ting her i livet, men det er veldig greit å ha litt innsikt om byen du kanskje skal flytte til på forhånd slik forventingene dine forhåpentligvis matcher realiteten. Jeg er født og oppvokst i Ålesund og har studert her i to år nå. Før jeg begynte å studere her var jeg faktisk ikke klar over hvor bra studentlivet i byen faktisk er, men som med alt annet er det kanskje ikke helt perfekt her heller?

Fordel: sykeste naturen du kan forestille deg

Sunnmøre med sin vakre natur og Sunnmørsalpene er virkelig en drøm. Dersom du er glad i å være ute i naturen, både sommer og vinter så er Ålesund perfekt for deg. Her kan du gå på de fineste toppturene (både til fots, med randonee, fjellski, langrenn, truger – hva enn!). Du kan surfe, klatre, gå på stranden, nyte solnedgangen og ikke minst er selve byen også veldig fin. Dersom du er glad i pen natur (og kanskje noen inspo bilder til Insta?) – Da er Ålesund for deg!

Ulempe: mindre by

Sammenlignet med andre byer så er nok ikke Ålesund den største, noe som jeg vet at er et minus for mange. Jeg personlig vil si at det er litt smak og behag, det at byen er liten er både negativt og positivt. Men hey, det er vel ikke størrelsen som teller eller?

Fordel: inkluderende studentmiljø

I Ålesund blir du ikke bare en i mengden og jeg kan omtrent garantere deg at du får nye venner dersom du ønsker det. Jeg vet at mange nye studenter er bekymret for dette i starten, men i Ålesund er miljøet så tett og inkluderende at de som vil kommer inn i en god vennegjeng på skolen ganske kjapt, noe som er et must i studietiden.

Ulempe: Vind

Helt ærlig så legger jeg ikke så veldig stor merke til dette selv, men det er kanskje fordi jeg har blitt så vandt til det? Men jeg har hørt et par som klager over at det blåser veldig i Ålesund, tror det er fordi byen ligger så nært kysten. Så i selve byen blåser det gjerne en del, husk hårstrikk!

Fordel: Byen har alt du trenger

Ålesund har alle tilbud som trengs spør du meg. Byen har alt fra uteliv, shopping, resturanter, treningstilbud, svømmehaller, kino, klatrepark, strender, fjell – alt man behøver!

Fordel: Mange jobbmuligheter

Både under og etter studiet er det mange jobbmuligheter i Ålesund. Bedriftene i regionen er veldig opptatt av studenter og gjør mye for å komme i kontakt med oss, noe som er svært positivt for de som studerer her. Dersom du ønsker en relevant deltidsstilling ved siden av studiet så er det absolutt mulig her!

Ulempe: Kollektiv transport

Jeg skal ikke si denne for sikkert altså, for selv fikk jeg lappen når jeg fylte 18år og har omtrent ikke satt mine ben på en buss siden da, men jeg har hørt at Ålesund ikke er mye å skryte av når det kommer til kollektiv transport, det er kun buss som er tilbudet isåfall. Jeg vet at de fleste studenter velger å bo i byen fordi bussen ikke går på natten. Til gjengeld så trives jeg veldig godt med å ha bil her da.

Fordel: Billigere å bo

Det er ingen hemmelighet at det gjerne er billigere å både eie og leie i mindre byer i forhold til de litt større byene. Som student har man ikke akkurat det største budsjettet, så det å spare penger på bolig er ekstremt digg!


Jeg håper du har blitt litt bedre kjent med Ålesund som studentby, jeg stortrives hvertfall her og er sikker på at du vil gjøre det samme. Nå nylig har vi faktisk postet en video på YouTube kanalen vår om hvorfor Ålesund er den beste studentbyen, sjekk gjerne ut den videoen dersom du vil høre andre studenters erfaringer med byen. Følg oss også på Instagram for mer innhold fra oss NTNU-studenter, her kan du også stille oss spørsmål i DM.

-Tirill Skodje, Markedsføring, innovasjon & ledelse, 2.året

One thought on “Fordeler og ulemper ved å studere i Ålesund

Leave a Reply