Ukas student er Sindre som går master i Marin teknikk i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hans er? Da er dette blogginnlegget for deg!
Denne uka kunne du følge Sindre på vår instastory. Der viste han frem sin studiehverdag som student ved Marin teknikk i Trondheim. Les gjennom for en recap!
Kan du fortelle litt om deg selv?
Jeg liker å si jeg er en 27 år gammel sivingstudent og eventyrer som virkelig brenner for å kunne gjøre en forskjell i verden. Jeg elsker å utfordre meg selv med å løse problemer både teoretisk og praktisk. Det er en glede i å mestre noe andre tror ikke er mulig. Dette er noe jeg virkelig føler jeg får gjort gjennom studier og ved å bruke mye tid på ekspedisjoner i hele verden.
Hva handler studiet ditt om?
Ved å ta marin teknikk så får du en utdanning som er rangert veldig høyt. NTNUs Institutt for marin teknikk er rangert som nest best i verden. Du får en ekstremt ettertraktet spesialitet få andre kan konkurrere med. Du lærer blant annet om design og drift av marine systemer og konstruksjoner som skip, oppdrettsanlegg og flytende vindturbiner. Sentralt i studiet er fokus på nye teknologiske løsninger for en mer bærekraftig og miljøvennlig havnæring.

Hvorfor valgte du Marin teknikk?
70% av alle intektene norge tjener på eksport kommer fra næringer knyttet til havet. Dette gjør studiet utrolig relevant for Norge i dag og når vi skal inn i det grønne skifte. Dette kombinert med med det faglige nivået på Marin teknikk gjorde det enkelt for meg å velge dette studiet.
Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?
Siden jeg nå skriver master er hverdagene ganske like. Det handler om å designe og utvikle gode modeller for så å få noen resultater ut fra dette. I de forgående årene har det derimot vært veldig variert der du den ene dagen kan være i en slepetank for å teste motstanden til et skrog og neste dag kan du være på motorlabben der du får teste hvordan hybride systemer påvirker utslipp i forhold til vanlige motorer. Jeg har også vært veldig aktiv i linjeforeningen tidligere og på marin skjer det utrolig mye spende. For noen uker siden feiret vi 105 års jubileum med konserter, galla, seminarer og mye mer. Her kom det over 500 tidligere studenter for å være med og det sier mye om det sosiale på marin som uteksaminerer ca 70 i året.





Hvordan liker du Trondheim som studieby?
Jeg har bodd i Trondheim i seks år nå og jeg tror det uten tvil er den beste studentbyen. Det er alltid noe som skjer om jeg elsker muligheten til å engasjere seg i alt fra rumpeldunk og strikking til orientering på toppnivå. Jeg har tidligere også studert maskin i Trondheim og miljøet der var bra, men jeg må nok si marin er flere hakk over. Det blir et utrolig samhold på studiet når det kun er marinstudenter på Tyholt.
Hva kunne du tenke deg til å jobbe med når du er ferdig med studiene?
Når jeg er ferdig med studiene flytter jeg til Molde for å jobbe i et firma som driver med tilkomsteknikk på sjø og land. De utfører her kompliserte vedlikeholdsoppgaver og løfteoperasjoner på alle slags typer konstruksjoner både på hav og land. Når de store selskapene ikke kan gjøre jobben på egenhånd skal jeg være med å komme til på de vanskelige områdene. Jeg synes det er spennende å jobbe praktisk for det om jeg har en mastergrad.

Hvilke muligheter har du med linjeforeningen?
Her har du utrolig mange muligheter. Linjeforeningen har eget styre som det er mulig å være med i. De har også en rekke undergrupper hvor to av gruppene har egen motorbåt og seilbåt. Utenom dette er kan det også nevnes bedriftskontakt, bargruppe, turgruppe og revy. Det er også mye annet som skjer gjennom linjeforeningen som Marin sin egen festival, skilek og åre-tur for å neven noe.
Er vindkraft relevant for marin?
Ja, det er utrolig mange som skriver master om det nå og alt som har med det grønne skiftet er noe du lærer mye om. Flere av de som foreleser har vært viktige bidragsytere for å få i stand offshorevind prosjektene i hele verden.
Hva er fordelen med integrert master?
Du slipper å skrive en bachelor og kan heller fokus på viktige grunnfag. Det er også utrolig fint at du slipper å oppnå B i snitt på en bachelor for å komme inn på masteren.



Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Sindre her eller følg linkene under for mer informasjon!
- Marin teknikk, master ved NTNU
- Mannhullet linjeforening
Har du noen spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!
-Anusha, Biologi, 3.året