Ukas student: Produktdesign og teknologi

Ukas student er Aleksandra som går en bachelor i Produktdesign og teknologi i Gjøvik. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Aleksandra på vår instastory. Der viste hun frem sin studiehverdag som student ved Produktdesign og teknologi i Gjøvik. Les gjennom for en recap!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Aleksandra (21), opprinnelig polsk, men har bodd stor del av livet i Rosens by, Molde. Nå bor jeg i Gjøvik og er på mitt 2. år av en bachelor i Teknologidesign og ledelse (nå kalt Produktdesign og teknologi). 

Uten om skolen går det mye tid til kjæresten, som jeg bor sammen med, trening og det sosiale med venner. Ved siden av studie har jeg også deltidsjobber; på CC kjøpesenter, i redaksjonen hos NTNU Student og som studentambassadør for studiet mitt. I tillegg er jeg med i årets Fadderstyret her i Gjøvik! Som du ser, så holder jeg på med litt av hvert, og det krever en god del organisering for å få alt til å gå opp 😊

Hva handler studiet ditt om?

På Teknologidesign og ledelse er du med på hele designprosessen, fra idé til ferdig produkt. For å kunne levere et ferdig produkt må du ha kunnskap om både design og teknologi, som gir et godt utgangspunkt for å lage fremtidsrettet, nyttig og bærekraftig design. Vi jobber veldig mye med produktutviklingsprosessen, som fører til en god del teamarbeid og prosjektledelse. I tillegg legger studie for å lære om forskjellige metoder for å finne innovative løsninger. 

Aleksandra er 2. Årsstudent på en bachelor i Produktdesign og teknologi.

Hvorfor valgte du Produktdesign og teknologi?

Jeg har alltid hatt en liten drøm om å ha egen bedrift, og/eller være leder. På videregående gikk jeg en linje som heter Innovasjon og ledelse, hvor jeg fikk jeg mye innblikk i hvordan drive en bedrift. Jeg innså at det kan være veldig relevant å ha kunnskap om produktutvikling og produksjon, for å bli leder, slik at man forstår sammenhengen gjennom hele prosessen/alle fasene i en bedrift. 

Jeg begynte dermed å søke meg rundt, og fant blant annet studiet Teknologidesign og ledelse, som falt veldig i smak! Da stod det egentlig ikke noe i veien for å søke, og pakke kofferten til Gjøvik.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg? 

Det er så klart en del variasjon fra uke til uke, og semester til semester. Vanligvis har vi 2-3 forelesninger i uka, hvor jeg prøver å være med på alle. I tillegg har vi en del lab/øvelser hvor vi f.eks bygger noen modeller. Som nevnt tidligere er studieløpet lagt opp for relativt mange gruppeoppgaver, så man må også sette av noen timer i uka til dette. Så oppsummert er jeg på skolen stort sett alle ukedagene. 

Her kan du lese om Min studieuke, forrige semester!

En studiehverdag for Aleksandra.

Hvordan liker du Gjøvik som studieby?

Jeg trives veldig i Gjøvik. Jeg kommer jo fra Molde som er en relativt liten by, så størrelsen på Gjøvik passer meg perfekt! Det er kort avstand til alt. Ellers er jeg VELDIG fornøyd med været (litt lei regnværet fra Molde, hehe). God og varm sommer, og litt mer kjølig, hvit vinter <3 Jeg elsker også at det er så mange muligheter i og rundt Gjøvik. Du har Mjøsa, mange turmuligheter og Oslo som ligger under 2 timer unna. 

I Gjøvik har vi Huset, som er studentens møtested, som befinner seg på Campus. Der arrangeres forskjellige arrangementer hele tiden, så det er alltid noe å være med på. Det fine med Campus i Gjøvik er at det ikke er så stort, så man kan kjenne igjen folk i gangen, og det er enklere å bli kjent på tvers av studiene.

Campus Gjøvik.

Hva kunne du tenke deg til å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg ønsker å jobbe som produktutvikler i en bedrift, enten privat eller offentlig sektor. Jeg vil gjerne jobbe kreativt og samtidig kunne gjøre en forskjell. Jeg har også en tanke om å jobbe med universell utforming, ettersom jeg både har interesse for det, men ser også veldig stort behov for det. Jeg tror også at det mest optimale for meg hadde vært å jobbe som konsulent, innen de fagfeltene, slik at jeg får muligheten til å samarbeide med mange forskjellige mennesker. Så får se om det etter hvert åpner seg en mulighet for å etablere egen bedrift, og oppfylle den lille drømmen <3 

Jeg har også vurdert å ta litt mer utdanning før jeg går ut i fulltidsjobb. Jeg har vurdert årsstudium i administrasjon og økonomi, eller bygge videre på en 2-årig master, f.eks interaksjonsdesign eller industriell design. Jeg har ikke bestemt meg for noe enda, så nyter fortsatt studentlivet, og tenker å ta en avgjørelse siste semester på studiet. 


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Aleksandra her eller følg linkene under for mer informasjon!

Har du noen spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

Leave a Reply