Ukas student: Datateknologi

Ukas student er Taheera som går 5-årig Datateknologi i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Taheera på vår instastory. Der viste hun frem sin studiehverdag som student ved Datateknologi i Trondheim. Dersom du gikk glipp av det men fortsatt er nysgjerrig kan du lese en liten recap.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Taheera, er 24 år og kommer fra Jessheim. Akkurat nå går jeg 4. klasse på Datateknologi (Datatek) og koser meg veldig med det.

Vedsiden av studiene har jeg også noen deltidsjobber:

I tillegg har jeg et verv på Studentersamfundet som webutvikler i Fotogjengen. Ellers er jeg veldig glad i å trene, lage tiktoks og lese bok!

Skal egentlig stå reference hehe

Hvorfor valgte du Datateknologi?

Jeg valgte ikke Datatek når jeg først begynte på NTNU. Før jeg begynte, gikk jeg nesten 3 år på en annen sivilingeniørlinje som heter Elektronisk systemdesign og innovasjon (Elsys)! For min del ble det for mye fysikk og matte og for lite programmering, så derfor endte jeg opp med å bytte.

I hodet mitt var Elsys det rette valget for meg etter videregående fordi jeg likte matte og fysikk, men greia var det at jeg aldri hadde vært borti programmering før jeg begynte på NTNU. Etter å ha blitt introdusert til koding, gikk det opp for meg at det er det jeg trives mest med.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg? 

Etter 3. året mitt på NTNU innså jeg hvor lite jeg lærte av å dra i forelesninger, så jeg har faktisk sluttet helt. Men på den andre siden bruker jeg derfor mer tid på å lese pensum, jobbe med øvinger og dra til studentassistent-timer (timer der du kan spørre om hjelp til basically alt, som er relevant for faget hehe). Ellers prøver jeg å jobbe med venner for å gjøre det enda morsommere å jobbe med skole!

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg ELSKER Trondheim. Trondheim har alt av det gode. Det er ikke for stort eller for lite, har gode turmuligheter i nærheten, masse kult å finne på og er rett ved havet. I tillegg til alt dette har vi <3 Samfundet <3. Hva er det ikke å elske?

Det er så ekstremt mange forskjellige steder man kan få seg venner, som via linjeforeningen din, Samfundet osv. Jeg vil tørre å påstå at det er umulig å ikke få seg venner her. Da skal du prøve hardt i såfall. I kortere trekk: Studentmiljøet er amazing.

Hva kunne du tenke deg til å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Er litt usikker på om jeg enten vil bli utvikler (lage masse kult med kode), data scientist (jobbe med å analysere store mengder med data) eller muuuligens kanskje ta en PhD (doktorgrad). Vi får se!!

Må man kunne programmere før man begynner?

Helt serr, jeg hadde aldri vært borti det før

Hva kan man spesialisere seg innenfor?

  • Databaser og søk (her går jeg)
  • Programvaresystemer
  • Kunstig intelligens
  • Algoritmer og datamaskiner

Kan man ha jobb ved siden av studiet?

Ja, bare ikke gjør som meg, hehe. Det holder med én jobb. Det ble plutselig litt for mange kule muligheter jeg ikke kunne si nei til og samtidig tenkte jeg “HERREGUD, du må bare strukturere deg litt bedre”. Dessverre har det seg slik at man faktisk bare har 24 timer per døgn… Så ja, lær fra meg :))

Meg som later som om jeg konser på jobb hihi

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Taheera her eller følg linkene under for mer informasjon!

Har du noen spørsmål? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent). Sjekk gjerne også ut Youtube-kanalen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

Leave a Reply