Hvordan er det å bo på Sit?

SIT er et studenttilbud som skal bidra til at NTNU studentene i Gjøvik, Ålesund og Trondheim skal trives. SIT har boligtilbud i alle studentbyene, der det er hybler som du kan leie og bo i, gjennom studietiden.

Lurer du på hvordan det er å bo hos SIT? I dette innlegget skal vi møte May Renate, en student, som bor i parleilighet hos SIT i Gjøvik på Sørbyen. Hun studerer økonomi og administrasjon, og går 2 året på sin bachelor.

Hybel på Kallerud studenthjem. Foto: Sit Bolig

Bor du i nærhet til Campus og sentrum?

Boligene ligger 25 minutters gange unna skolen. Skolen ligger midt imellom Sørbyen og Gjøvik. Det tar ca 45 min å gå til sentrum. Vi har gode bussforbindelser, så det tar maks 10 minutter å ta buss in til sentrum, mens til skolen er det ca 4 minutter med buss.

Hvordan er nærheten til buss, treningssenter, shopping osv?

Bussen går rett utenfor. Første etasjen i bygget der vi bor, har e Rema 1000. Nabobygget har et treningssenter i den ene sokkelen. I tillegg ligger det et crossfit i nærheten der jeg trener, det tar ca 10 min å gå dit. Siden det er så gode bussforbindelser, er sentrum også ganske lett tilgjengelig, og der har de det meste tilgjengelig.

Hvor mange bor du med?

Jeg bor en to-roms parleilighet. Det er 28 kvm, noe som er ganske lite, men til fordel er det veldig rimelig. Vi betaler til sammen 6100kr per måned inkludert strøm som er fastpris. Vi har eget kjøkken og eget bad, og deler gang med andre. Det er dyrere fastpris på strøm om sommeren da vi ikke bruker så mye strøm i sommermånedene. På den andre siden er det også fint at det er forutsigbart.

Hvor lang er oppsigelsestiden?

Vi har en ettårskontrakt, og fikk mail i februar om vi ønsket å fornye leien. Siden vi allerede bor her, får vi første prioritet på å bo her videre. Man kan også leie parkeringsplass her, som koster 100 kr. Man må søke på parkeringsplass på samme måte som man søker om en bolig, via SIT bolig sine nettsider. Dette er også en ettårs leiekontrakt, der man kan fornye hvert år.

Campus Gjøvik, Foto: NTNU

Er det noen regler dere må forholde dere til hos SIT boligene?

Ikke noe særlig annet enn det som er allment forstått fra før av. Stilletid etter klokken 23. Utenom det er det bare fornuft. Man skal for eksempel ikke sette ting i rømningsveiene. Hvis brannalarmen går, så går den over hele bygget. Vi hadde også et brannkurs med brannvesenet, der vi blant annet fikk spyle med slange og se hva som skjedde om vi helte vann på en kasserolle som brenner (det skal man ikke gjøre hehe).

Hvordan er det sosiale livet på SIT?

Det er ikke sånn veldig lagt opp for mye sosialt liv. De som bor utenfor til oss sitter likevel ofte på kjøkkenet og prater. Vi kunne kanskje hatt en sofa på kjøkkenet så det hadde blitt enklere å bli kjent med de andre beboerne. Det ble åpnet et fellesrom i 1 etg, med pingpong bord. SIT jobber med å finne flere sosiale fellesområder. Siden vi bor i parleilighet, har vi heller ikke i like stor grad oppsøkt de sosiale samlivet i blokkene.

Er det noen fordeler og ulemper med å bo på SIT?

Fordeler: Vaktmesterne er så koselige. Vi har to vaktmestere som vi kaller knoll og tott. Vaskedamen er også så hyggelig. De hilser alltid, og kan gjerne slå av en prat i gangene. Dersom en lyspære går eller noe trengs å fikses, så kan vi alltid bare kontakte en av vaktmesterne gjennom SITS sine nettsider. De har for eksempel fikset lyspærene på badet. Det er alltid noen til stede som kan fikse ting for deg.

Ulemper: Vi har kun 4 vaskemaskiner for klær, fordelt på blokken vi bor i. Man kan reservere vaskemaskinene, så det er ikke noe problem, men det er litt ekstra ork å dra ned til første etasje for å sette på, så er det alltid risikoen for at noen skal ta dem. Hver vask koster 20 kr, men på den positive siden er det bra for miljøet å ikke vaske klær like ofte.

Hvordan søke bolig hos Sit?

Visste du at Sit, nå har endret måten du kan søke bolig på? Nå kan du booke studentboligen du ønsker direkte. Dette kan du gjøre her. De fleste studentboligene blir mulig å booke to måneder før innflytting. De fleste boligene legges ut fra mai og utover sommeren. Når du booker, signerer du kontrakten og betaler depositum digitalt. Dersom det ikke er noen ledige boliger i den byen du ønsker å bo, så kan du sette deg på en interessentliste, det kan du gjøre her. Dersom du er på interessentliste, vil du bli varslet når noe ledig legges ut, og da er det førstemann til mølla prinsippet som gjelder. Dette er en ny løsning som fortsatt er under utvikling, så det kan hende at det skjer tilpasninger/endringer framover. Merk at det kan være en fordel å være tidlig ute. Vil du lese mer om løsningen?


Vil du vite mer om hvordan det er å bo på SIT? Da kan du sjekke ut NTNU cribs sin video på nettopp dette her eller her , eller SIT bolig sine nettsider.

– Sara Rønning, Markedsføring, innovasjon og ledelse, 2.år

Leave a Reply