Hvordan er det å bo med gutta?

Jo helt fantastisk skal jeg si deg! Jeg bor nå for øyeblikket med to veldig gode venner. La meg fortelle litt om min opplevelse av hvordan det er å bo med gutta!

Hvordan endte jeg opp her?

Det hele startet i 2020 da jeg hadde søkt studie i Trondheim og trengte bolig. Sikker var jeg overhodet ikke, og hvordan jeg skulle skaffe bolig ante jeg ikke. Til forskjell fra de fleste andre studenter var jeg svært heldig og trengte ikke søke bolig eller lete etter hybel på noen måte. En vakker dag fikk jeg en telefon av gamle bestevennen min jeg ikke hadde hatt kontakt med på en liten stund. Han hadde hørt at jeg skulle studere i Trondheim og informerte meg om at han hadde kjøpt egen bolig der han leide ut to rom. Ett av rommene var allerede tatt av en annen kar, og da jeg spurte han hvem det var fikk jeg vite at det var en gammel kompis ifra videregående jeg heller ikke hadde hatt kontakt med på en stund. «For en tilfeldighet!» tenkte jeg og sa naturligvis «JA!» til å flytte inn hos ham. Et og ett halvt år senere bor jeg fortsatt sammen med gutta og har ingen planer om å flytte!😊

Hvordan er det egentlig?

Ja, hvordan er det å bo med gutta? Veldig godt spørsmål med mange forskjellige svar, avhengig av hvem du spør. Jeg kjenner til guttekollektiv som bare er rot og mas som konsekvens av latskap og mangel på vasking. Heldigvis er ikke det tilfellet hos oss! Vi kjenner hverandre godt fra før og er kjent med både laster og lyter hos hverandre. Det gjør at kommunikasjonen mellom oss går som et veloljet maskineri. Klagingen er svært minimal, og består kun av bagateller vi fikser så snart det blir pekt på. Vi er stort sett enig i søppeltømming, vasking, og fellesinnkjøp til kollektivet, og problemer håndteres smertefritt. Jeg kunne ikke bedt om en bedre gjeng å bo med!

Gjør dere ting sammen?

Så absloutt! Det å bo sammen gjør at man blir litt ekstra glad i hverandre, og vi finner stadig på sprell og morro! Kollektiv-middager er dager vi spleiser på en matrett og både lager og spiser sammen. Vi er alle tre nerds som er glad i både tegnefilmer og videospill, så iblant flytter han ene TV-en sin inn på kjøkkenet/stuen der vi ser på underholdning sammen. Min favoritt tid på året er når sommersolen stikker hodet sitt frem og tillater at vi kan sole oss. Vi er så heldige å ha tilgang til en terrasse med klar sol ifra 09-16 om sommeren, og når det er varmt nok er vi så godt som boende der ute.


Min anbefaling

Det å bo sammen i kollektiv gjør at man alltid er i nærheten av hverandre, både på godt og vondt. Dersom jeg skal komme med en anbefaling, så er det å flytte inn sammen med noen du kjenner godt fra før. Det kan selvsagt skjære seg hvis man er uheldig, men hvis det går bra kan du ende opp med et bosted som gjør at du nesten ikke vil reise hjem til familien fordi du har det så bra der! Lykke til med boligsøk! 😊

Har du noen spørsmål? Spør oss gjerne på Facebook, Instagram (@ntnustudent) eller i kommentarfeltet under! Sjekk gjerne også ut Youtubekanalen vår, der vi legger ut mye gøy om studentlivet.

Wilhelm, 2 året, Psykologi Bachelor

Leave a Reply