Ukas student: Maskiningeniør

Ukas student er Amalie som tar en bachelor i maskiningeniør i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Amalie på Instastory der hun viste frem sin studiehverdag ved bachelor i maskiningeniør i Trondheim. Gikk du glipp av det, men lurer fortsatt på hvordan hverdagen hennes er? Les videre for et innblikk!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Amalie Marie Hansen, er 24 år gammel og kommer fra Halden. Jeg studerer Maskiningeniør og går i 2. klasse på retningen Drift og Vedlikehold.

Etter videregående var jeg usikker på hva jeg ville og tok et årsstudium i biologi på Høgskolen i Østfold. Året etter flyttet jeg til Trondheim og startet på Grunnskolelærerutdanning 1.-7.trinn. Jeg fant fort ut av det studiet ikke var det rette for meg, og at jeg heller ønsket å studere ingeniør. Jeg fullførte det første året, og før jeg begynte på halvårig realfagskurs reiste jeg på backpacking i Afrika og Asia. Siden høsten 2020 har jeg studert Maskiningeniør på NTNU og stortrives nå med dette. 

Ved siden av studiene spiller jeg håndball i NTNUI, trener på treningssenter og holder meg aktiv med sesongbaserte aktiviteter. Jeg har også en deltidsjobb på en helseinstitusjon, er studentassistent i et tidligere fag og har to verv i linjeforeningen vår MiT. 

Hvorfor valgte du å studere Maskiningeniør?

Å studere Maskiningeniør var ikke intuitivt for meg, og jeg brukte derfor noen år på å finne ut av det. Jeg har alltid vært interessert i teknologi og forstå hvordan ting henger sammen. På videregående likte jeg godt realfag og synes det var gøy med både teori og praktiske oppgaver. Ved hjelp av elimineringsmetoden fant jeg ut av at jeg ønsket å studere noe innenfor ingeniøryrket. Da jeg søkte på studier ønsket jeg å ta en bachelor etterfulgt av en 2 åring master fremfor en integrert master, da jeg var redd for å binde meg til et femårig studie. 

For meg var det viktig å ikke låse meg til en bestemt jobb, men heller å ha mulighet til å jobbe innenfor flere bransjer. Jeg hadde også lyst til å gjøre noe litt mer originalt sammenlignet med jevnaldrende. Som maskiningeniør kan du jobbe både praktisk og teoretisk. Du tilegner deg en teknisk kompetanse som gir deg mulighet til å jobbe med alt fra olje, gass og fornybare energikilder, til produksjon av hus- og helseartikler, konstruksjon og prosjektering. Maskiningeniør er en relativt bred utdanning, med flust av muligheter både under studiene men også når man søker jobb. Dette appellerte godt til mine preferanser. 

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Jeg har som regel en travel hverdag men trives godt med dette. Dette gjør også at jeg må være strukturert og planlegge ukedagene mine godt. Normalt sitter jeg på skolen hver dag fra klokken åtte til fire, slik at jeg kan ha fritid på ettermiddagen. Ukedagene er fylt med forelesninger, øvinger og selvstudium, og to ganger i uken er jeg også studentassistent i skoletiden.

Jeg har håndballtreninger tre kvelder i uken i tillegg til å legge inn stykeøkter selv, så ettermiddagene går stort sett til trening. Om det er dager eller perioder med mer skolearbeid, må det naturligvis jobbes mer med skole, gjerne også i helgene. 

Forelesningene er stort sett teoretiske, men vi har også hatt obligatoriske øvinger (“hjemmelekser” som må godkjennes for å kunne ta eksamen) eller labøvelser. I noen av fagene er det også gruppearbeid. Apropos, i hele forrige uke var jeg i Lakselv i Finnmark med et gruppeprosjekt. Her skulle vi samarbeide med Laksefjord AS om å installere en sensor på et vannrør i deres settefiskeanlegg. 

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg vil påstå at Trondheim er Norges absolutt beste studieby. Det jeg liker så godt med byen er alt er kun en kort avstand fra hverandre, det gjelder både skoleområdet, treningssenter, Studentersamfundet (“Samf”) og Midtbyen (sentrum) . Bussene går relativt ofte og gir mulighet til å komme seg til både fjell og natur. 

Sosialt er det alltid noe å bli med på, enten om det er studentfrivilligheten i linjeforening eller på “Samf”, gruppetimer på Sit eller andre kulturtilbud. Generelt så er det mange muligheter for å sosialisere seg uansett hva du måtte interessere deg for. Her kommer du aldri til å kjede deg!

Hvordan er studentmiljøet?

Jeg synes studentmiljøet er veldig bra. De fleste av studiene på NTNU har egne linjeforeninger som skal sørge for å bidra sosialt. Maskiningeniør sin linjeforening heter MiT (Maskiningeniør i Trondheim), og består av et styre med komiteer som har hvert sitt ansvarsområde.

Nå har jeg bodd i Trondheim i fire år og stortrives som student her. Jeg husker selv det var skummelt å flytte til en ny by, men fadderuka gjorde starten på studiene overraskende lett. Det var lagt opp til sosialt opplegg hver dag og man ble fort kjent med folk. Jeg visste allerede før jeg flyttet at jeg ønsket å spille håndball og her fikk jeg også fort venner. Fadderuka la grunnlaget for en hverdag fylt med sosiale arrangementer, morsomme fester og utallige timer pensumlesing med gode venner.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Da jeg startet på studiet var jeg åpen for å både ta master og å gå rett ut i jobb. Maskiningeniør er en bred utdannelse som gir mulighet for jobb innen mange sektorer. Etter hvert som jeg har kommet lengre i studieløpet har jeg funnet ut at temaer som fornybar energi, vannkraft og vindkraft er spennende og veldig fremtidsrettede tema. Derfor har jeg lyst til å ta en master, og seinere en jobb, som gir meg dypere forståelse innen disse temaene. Det som er så fint med Maskiningeniør er at en kan velge mellom flere ulike mastere om ønskelig, slik at en kan vinkle utdannelsen litt ettersom man finner ut hva som en interesserer seg for. 


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Amalie her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Du kan også ta kontakt med oss på Facebook, sende oss en DM på Instagram (@ntnustudent), eller bare legge igjen en kommentar på bloggen! Sjekk gjerne ut YouTube-kontoen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, 3.året, Biologi

Leave a Reply