Hvordan søke samordna opptak?

Fristen for å søke seg inn til videre studier begynner å nærme seg sakte men sikkert og den er satt til 20.April. Er du usikker på hvordan samordna opptak siden egentlig fungerer? Let me show you!! Denne søknaden vil bestå av 8-ish enkle steg, så det er bare å scrolle nedover dersom du er nysgjerrig.

Steg 1

Gå inn på samordnaopptak.no og her vil du se masse informasjon om opptaket, men også en stor blå «logg inn»-knapp. Trykk på den!

Vakreste samordna opptak <33

Steg 2

Når du skal logge inn har du flere alternativer. Jeg pleier bare å bruke BankID (som blant annet er den hvor du får en to randomme ord og må skrive inn en kode).

Steg 3

Her vil du møtes av to mulige alternativer «rosa» og «blå». For å søke deg inn på NTNU må du velge den rosa «Søk her»-knappen. Denne er det bare å trykke på. På denne siden er det også mulig å laste opp dokumentasjon som f.eks. gjennomført førstegangstjeneste, folkehøgskole og lignende.

Steg 4

Du er nå inne på din søknad. Denne siden her fungerer nesten som en nettshopping-side. Du kan trykke «Velg» på et studie og det blir lagt inn i enn «studie-handlekurv». I denne handlekurven kan du legge hele 10 studier! Det er haugevis av studier du kan velge, så her har heldigvis Samordna Opptak vært så snille og gitt oss mulighet til å faktisk filtrere studier. Når du har funnet studiene du vil søke deg inn på kan du trykke på «Videre»-knappen nederst i høyre hjørnet.

Steg 5

Her er studie-handlekurven din. Det vil si studiene du har valgt. Her har du mulighet til å velge ut studiene du har mest lyst på, og de du har minst lyst på, gitt de valgene du tok på forrige side. Den listen kan du stokke om så mange ganger du ønsker inntil 1. juli.

Når du er ferdig trykker du på videre i høyre hjørne.

Steg 6

Her ønsker Samordna opptak å vite hva slags utdanningsbakgrunn du har. Har du gått på «vanlig» videregående skole, steinerskolen, eller kanskje IB?

Steg 7

Se over og send inn søknaden din!

Steg 8

NICE, sykt bra jobba!! Da er det bare å vente i spenning 😀


Feettt, da var det gjort. Søknaden din er både registrert og sendt inn, og da var enda en ting fjernet fra listen over TODO’s. Dersom du skulle ha flere spørsmål er det mer informasjon på Samordna sine sider.

Så er det selvsagt bare å ta kontakt med oss dersom du har student- eller studierelaterte spørsmål. Du kan nå oss på både Facebook og Instagram (@ntnustudent), og selvsagt også i kommentarfeltet under! Sjekk også ut YouTube-kanalen vår 🤩

– Taheera 4.klasse Datateknologi

One thought on “Hvordan søke samordna opptak?

Leave a Reply