5 studier for deg som drømmer om å være oppfinner!

Har du en drøm om å bli oppfinner? Da er dette innlegget for DEG! Jeg har samlet 5 mulige utdanninger som kan være nyttig for deg som ønsker å være fremtidig oppfinner.

For å bli oppfinner, og sørge for å ha en god ide, kan det være svært relevant med utdanning innen innovasjon og/eller produktutvikling. Innovasjon sørger for å komme opp med noe nytt, enten det er et produkt, tjeneste, eller en ny måte å organisere ting på. Produktutvikling gir deg kunnskap om hvordan utvikle ideene dine!

Produktutvikling og produksjon

  • Master (integrert og påbygg etter bachelor)
  • Finnes i Trondheim

Enten du vil designe vindturbiner, roboter, proteser, smart emballasje eller elektriske fly, gir produktutvikling og produksjon deg den kunnskapen du trenger for å skape teknologien som former fremtiden. Du vil få solid kompetanse i ingeniørfag som mekanikk og programmering. Du kan fordype deg i mange forskjellige fag som robotteknikk, automatisert produksjon, prosjektledelse, effektive transportmidler eller nye materialer, som gjør at du selv kan velge hvilke områder du ønsker å være spesialist innenfor.

Lyst å lese mer om Produktutvikling og produksjon?

Les her om 5-årig master

Les her om 2-årig master

Foto: Geir Mogen / NTNU

Produktdesign og teknologi

  • Årsstudium og bachelor
  • Finnes i Gjøvik

produktdesign og teknologi (tidligere teknologidesign og ledelse) er du med på hele designprosessen, fra idé til ferdig produkt. For å kunne levere et ferdig produkt må du ha kunnskap om design og teknologi. Da har du et godt utgangspunkt for å lage fremtidsrettet og nyttig design som er bærekraftig.

På dette studiet vil du lære metoder og teknikker for å utvikle ide til produkt. Du vil lære å utforme designkonsepter og undersøke produktets miljøavtrykk. Produktutviklingsprosessen krever kunnskap om teamarbeid og prosjektledelse. Metoder for å utvikle kreativitet og øvelse i å finne innovative løsninger er viktige tema i studiet.

Lyst å lese mer om Produktdesign og teknologi?

Les her om årsstudium.

Les her om bachelor.

Biomarin innovasjon

  • Bachelor
  • Finnes i Ålesund

Med en Bachelor i biomarin innovasjon, kan du bidra til økt verdiskaping, ny næringsutvikling og egen forretningsdrift. Dette er et tverrfaglig studium som kombinerer biologiske og marine fag med innovasjonskunnskap. Biomarin industri utnytter marine ressurser innen havbruk, fiskeri, matproduksjon, helsekost og eksport, og du har mange jobbmuligheter å velge mellom når du skal ut i arbeidslivet.

 Har du lyst å gjøre en endring innenfor havbruk eller matproduksjon? Da er dette studiet perfekt for deg, og vil nok åpne for mange nye ideer.

Lyst å lese mer om Biomarin innovasjon? Les her!

Interaksjonsdesign

  • Bachelor og master (påbygg etter bachelor)
  • Finnes i Gjøvik

Studiet i interaksjonsdesign, også kalt UX-design (User Experience Design), handler om å lære å designe applikasjoner og webløsninger som er brukervennlige, inkluderende, inspirerende og nyttige.

Bachelor i interaksjonsdesign består av ulike designfag som alle representerer viktige områder innen interaksjonsdesign. På grunn av den raske utviklingen av digitale medier og av digitaliserte tjenester vil brukervennlige og inkluderende løsninger etterspørres i stadig større grad i årene fremover. Dette studiet passer for deg som har en interesse for mennesker, design og teknologi og som har lyst å jobbe innovativt med applikasjoner og webløsninger.

Lyst å lese mer om Interaksjonsdesign?

Les om bachelor her

Les om master her

Industriell design

  • Master (integrert og påbygg etter bachelor)
  • Finnes i Trondheim

Industriell design er et studium der du i løpet av fem år blir utdannet designer med teknologiforståelse, og får tittelen sivilingeniør.

Studieprogrammet er bygd opp rundt prosjektarbeid knyttet til design av produkter, varer og tjenester. Du vil som teknologistudent også bli undervist i tradisjonelle sivilingeniørfag, som gir deg innsikt i å kombinere design med gode tekniske løsninger. I et samfunn med en overflod av varer og tjenester, kan god industridesign bidra til å hjelpe miljøet og skape fremtidsrettede løsninger som er nyttige og verdifulle.

Lyst å lese mer om Industriell design?

Les her om 5-årig master

Les her om 2 -årig master


Håper det var nyttig informasjon for deg! Husk at du alltid kan stille oss spørsmål om det er noe du skulle lure på noe, både her i kommentarfeltet eller på Instagram. Gjerne følg oss videre på vår YT-kanal og Insgramkonto!

-Aleksandra, 2.år, Teknologidesign og ledelse (Produktdesign og teknologi)

Leave a Reply