Ukas student: Forkurs for ingeniører

Ukas student er Maya som går forkurs for ingeniører i Ålesund. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Maja på Instastory der hun viste frem sin studiehverdag ved forkurs for ingeniører i Ålesund. Gikk du glipp av det, men lurer fortsatt på hvordan hverdagen hennes er? Les videre for et innblikk!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Heia! Jeg heter Maja, er 20 år og kommer fra Lofoten. I år går jeg forkurs for ingeniør i Ålesund og trives veldig godt med det. Ved siden av studiene har jeg deltidsjobb i klesbutikk og finner på mye gøy med vennene mine.

Hvorfor valgte du å gå forkurs ingeniør?

Jeg har lenge vært interessert i alt som kommer fra havet, og synes teknologiutvikling er veldig spennende. Dette er grunnene til at jeg ønsker å bli havbruksingeniør. På videregående gikk jeg studiespesialisering med samfunnsfag og mangler realfagene man trenger for å komme inn på ingeniørstudier. Valget falt på forkurs, da det er en fin måte å få emnene man mangler samtidig som man får leve studentlivet og får et fortrinn når man skal inn på ingeniørstudiet.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg? 

En typisk studieuke for meg består av forelesninger fra mandag til torsdag, med fire eller seks timer hver dag. For meg som bare tar matte og fysikk, er skoledagene kortere enn for de som ikke har studiekompetanse og tar fullt forkurs. Etter jeg har jobbet med skole på dagtid pleier jeg å enten dra på jobb, være med venner eller slappe av hjemme med kollektivet.

Hvordan liker du Ålesund som studieby?

Ålesund er en kjempe fin by og det er supert å studere her! Det er mange friluftsmuligheter i nærområdet, samt koselige kaféer og uteplasser i sentrum. I og med at det er en liten by møter du stadig kjentfolk på gata, og har kort vei til det meste.

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet er veldig fint! Det er lett å bli kjent med nye folk på tvers av linjene, og sannsynligheten for at dere møtes igjen på vors eller butikken er stor. I tillegg er det mange linjeforeninger og studentfrivilligheter du kan ta del i! Jeg er med i næringslivsutvalget og synes det er veldig sosialt, lærerikt og gøy.

Hva kunne du tenke deg til å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Når jeg er ferdig med studiene ønsker jeg å jobbe med innovasjon og teknologi innenfor havbruk- og sjømatnæringen. Akkurat hvor veien går vet jeg ikke, men gleder meg til å prøve ut forskjellige oppgaver.

Er realfagene overkommelig om man har hatt samfunnsfag på vgs?

Ja! For meg var det en tøff overgang, men man kommer heldigvis fort inn i det. Vanskelighetsgraden varierer veldig fra hvert kapittel, men dersom man møter opp til alle forelesninger og er motivert går det nok fint.

Kan man ta forkurs i Ålesund og komme inn i Trondheim?

Ja det kan man! Med bestått forkurs fra NTNU her i Ålesund vil du kunne søke deg inn på alle linjer som krever forkursemnene, uavhengig av by.  Dersom du tar fullt forkurs, vil du også kunne gå under forkurskvoten, som er en stor fordel når du skal søke ingeniørstudie. Forkurskvoten går ut på at inntil 20% av studieplassene på tre-årige ingeniørutdanninger er reservert til studenter som har bestått fullt forkurs.


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Maja her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Du kan også ta kontakt med oss på Facebook, sende oss en DM på Instagram (@ntnustudent), eller bare legge igjen en kommentar på bloggen! Sjekk gjerne ut YouTube-kontoen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, 3.året, Biologi

2 thoughts on “Ukas student: Forkurs for ingeniører

  1. Hei
    Når du tar kun matte og fysikk, er det da fri på fredager, slik at man kan ha en deltidsjobb da ?

    1. Hei Joakim!
      Siden Maya kun tar matte og fysikk har hun fri på fredager dette vårhalvåret. Timeplanen kan naturligvis forandre seg fra halvår til halvår, men siden hun ikke tar hele forkurset er det, som hun selv skrev, veldig greit å kombinere med en deltidsjobb:)

      – Anusha, Biologi, 3.året

Leave a Reply