5 tegn til at jeg trives på lærerstudiet

Har jeg valgt rett studie eller klarer jeg å velge rett studie? Dette kan være spørsmål kanskje du stiller deg selv. For å hjelpe deg litt kommer 5 tegn til at jeg trives på lærerstudiet. Kanskje kan du overføre det til din situasjon?

For hvordan er det egentlig å studere? Er du usikker på hva du skal søke og om du klarer å velge rett studie? For min del så var jeg veldig usikker den dagen jeg søkte på lærerstudiet. Har jeg valgt rett? Blir dette bra for meg?

Det er ikke lett å velge studie hvis du ikke er helt sikker på hva du vil bli.
For å hjelpe deg litt på veien kommer det her fem tegn til at jeg trives på lærerstudiet!

1. Jeg gleder meg til å dra på universitetet

Det første gode tegnet til at jeg har valgt rett studie er at jeg gleder meg til å dra til undervisning. Hvis jeg ikke hadde trivdes så hadde det nok vært tyngre å dra på undervisning i ukedagene.

2. Jeg klarer å se meningen med det vi lærer

I løpet av fire år har jeg hatt fem ulike fag og i alle fag har jeg sett meningen med det vi lærer. Det er selvfølgelig noe av stoffet i noen fag vi har som ikke er like relevant, men i mesteparten av fagene så klarer jeg å se sammenhengen mellom det vi lærer og den jobben vi skal gjøre når vi er ferdigutdannet. Dette er svært motiverende!

3. Det er et godt miljø på studiet

Det gode sosiale miljøet er avgjørende for å ha det bra på studiet. Det er derfor enda et tegn til at jeg trives på lærerstudiet når jeg liker og tar del i det sosiale miljøet. I løpet av studietiden møter man mange ulike mennesker og vennekretsen utvides til de grader. I tillegg finner man kanskje flere som ligner på seg selv på sitt studie.
Et tips til deg som skal studere er: Vær med på det sosiale og ikke vær redd for å bli kjent med nye mennesker!

4. Jeg synes at praksis er morsomt

På lærerstudiet har vi en del praksis hvor vi får følge lærere i skolen og prøve oss som lærere selv. Jeg stortrives når jeg er ute i praksis og dette er det nærmeste vi kommer den jobben vi skal ha når vi er ferdigutdannet. Derfor er det er et godt tegn for at jeg trives.

Jeg føler jeg lærer aller mest av å være i praksis.

5. Jeg forstår pensum og klarer meg fint på eksamener

Det siste tegnet til at jeg trives på lærerstudiet er nok at jeg forstår det vi lærer og at jeg klarer meg fint på eksamenene. Jeg forstår selvfølgelig ikke alt vi lærer med en gang, men jeg har motivasjon til å jobbe med det vi lærer til jeg forstår det. I tillegg klarer jeg meg fint på de fleste eksamenene. Jeg har strøket på en eksamen i løpet av mine fire år på studiet, men det er nok noe alle må i gjennom! Jeg kjenner hvert fall en del som har strøket, haha!

Jeg synes pensum og stoffet vi lærer på lærerstudiet er interessant.

Da har du lest 5 tegn til at jeg trives på lærerstudiet. Klarer du å finne, eller tenke deg til at du også kommer til å kunne skrive dette etter å ha startet på studiet? Synes du dette er vanskelig å gjøre? IKKE stress, jeg klarte heller ikke det når jeg søkte på lærerstudiet.
Mitt tips er bare å følge magefølelsen og prøve! Det blir som regel bedre enn man tror og hvis ikke – det er ikke verdens undergang!
Jeg håper at dette hvert fall var litt hjelpsomt i perioden før du skal søke på studier!🤩

Husk: Lurer du på noe annet angående studier eller livet som student? Spør oss gjerne på Facebook og Instagram (@ntnustudent), og selvsagt også i kommentarfeltet under! Sjekk også ut YouTube-kanalen vår 🤩

-Andreas, Grunnskolelærer 1-7, 4.året

Leave a Reply