Ukas student: Digital forretningsutvikling

Ukas student er Anette som går en bachelor i Digital forretningsutvikling i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Anette på Instastory der hun viste frem sin studiehverdag som student ved Digital forretningsutvikling i Trondheim. Gikk du glipp av det, men lurer fortsatt på hvordan hverdagen hennes er? Les videre for et innblikk!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei hei! Mitt navn er Anette, jeg er 22 år og studerer 3. året på Digital Forretningsutvikling. Jeg skriver for øyeblikket en bachelor og er snart ferdig med mine fantastiske år på dette studiet.

Hvorfor valgte du å studere digital forretningsutvikling?

Rett etter videregående viste jeg ikke hva jeg ønskte å gjøre med resten av livet mitt og begynte å studere Kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet. Dette studiet gikk jeg i 2 år før jeg fant ut av at det ikke var helt tingen for meg. Likevel fant jeg ut av at jeg elsker teknologi og at jeg vil jobbe innenfor teknologibransjen, men ikke som utvikler.

Da jeg fant studiet Digital forretningsutvikling viste jeg med en gang at dette var noe for meg. Jeg fikk bruk for den grunnleggende teknologikompetansen min, samtidig som jeg kunne lære mer om organisasjonsteori, produktutvikling og prosjektledelse. Dette var fagområder jeg kunne lite om fra før, men viste at ville være interessant å lære mere om. Ved å tilegne meg kunnskap om både business og teknologi kunne jeg bygge opp kompetanse på tvers av fagområdene og etter hvert være i stand til å jobbe i dette skjæringspunktet.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Denne våren skriver jeg bacheloroppgave. Bacheloroppgaven tar opp mesteparten av arbeidsuken og jeg jobber i snitt 40 timer i uka med den. Antar dette øker etter hvert som innleveringsfristen nærmer seg. Jeg skriver med ei venninne fra studiet og vi prøver å møtes fysisk på skolen så ofte det lar seg gjøre.

I tillegg har jeg et annet «vanlig» emne på siden som jeg jobber med litt ellers. Det er litt fint å ha noe annet å gjøre enn å bare skrive på den samme oppgaven hele tiden. Det er godt å møte andre mennesker og tenke på litt annet. Men ikke tro at jeg gjør fag hele tiden, det går mye tid til lange lunsjpauser og gode samtaler med klassekameratene.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg ELSKER Trondheim og tørr å påstå at dette er Norges beste studentby. Byen har virkelig alt en student trenger, og enda litt mer. Som ny student er man alltid litt redd for at man ikke finner sin plass eller ikke får seg noen venner, men det tror jeg nesten er umulig i Trondheim. Med alle linjeforeningene, idrettslagene og alt det frivillige som folk kan være med på gjør at det finnes noe for enhver smak. Det skjer virkelig noe her hele tiden! Det er heller et problem at jeg ikke får tid til å være med på alt det artige som skjer.

Hvordan er studentmiljøet?

I klassen er vi rundt 60 stykker, lite nok til at jeg kjenner de fleste, men stor nok til at alle har funnet sine gjenger. Klassen er fylt opp med mange forskjellige mennesker med ulike bakgrunner og ambisjoner for framtiden, men likevel har vi skapt et fantastisk klassemiljø. Digital Forretningsutvikling er dessuten en del av linjeforeningen Tihlde hvor jeg for øvrig også er frivillig på fritiden min. Her har jeg blitt kjent med en rekke folk på tvers av ulike linjer og ulike trinn. Felles for alle er at de er imøtekommende og vennlige mennesker som jeg ikke ville vært foruten.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Når jeg er ferdig med bacheloren skal jeg fortsette å studere og ta en master. Jeg har enda ikke bestemt meg for hvilken, så vi får nesten bare vente å se hva jeg finner på. Jeg har en del valgmuligheter jeg kan gå videre med her i Trondheim, eller så er det også mulig i andre byer som Oslo og Gjøvik, eller så kan jeg dra den helt ut og studere i utlandet. Og hvor veien går etter masterstudiene får jeg heller ta stilling til når den tid kommer.


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Anette her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Du kan også ta kontakt med oss på Facebook, sende oss en DM på Instagram (@ntnustudent), eller bare legge igjen en kommentar på bloggen! Sjekk gjerne ut YouTube-kontoen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, 3.året, Biologi

Leave a Reply