Ukas student: Fysioterapi

Ukas student er Stine som går en bachelor i Fysioterapi i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Stine på Instastory der hun viste frem sin studiehverdag som student ved Fysioterapi i Trondheim. Gikk du glipp av det, men lurer fortsatt på hvordan hverdagen hennes er? Les videre for et innblikk!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Stine, er 22 år og kommer fra Trondheim. Jeg studerer fysioterapi og går første året på bachelor. Før jeg startet på Fysioterapi studerte jeg lektor i matte og fysikk, men fant ut etter 2.5 år at det ikke var det rette for meg.

Jeg er veldig aktiv på fritiden min, og utenfor studiet jobber jeg på treningssenter som resepsjonist, PT og gruppeinstruktør. Jeg har alltid visst at jeg vil jobbe med mennesker, men ikke hvordan. Jeg tror det er treningsgleden og det å selv ha vært hos behandling til fysioterapeut er noe av grunnen til at jeg valgte å studere fysioterapi på NTNU her i Trondheim.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Studieuken varierer fra semester til semester, men førsteåret har vi som regel forelesninger alle ukedager bortsett fra onsdager. Da har vi bevegelsesgrupper hvor vi er på forskjellige institusjoner for å holde litt aktivitet for en gruppe. Onsdagene er derfor fine å bruke som studiedag for å forberede seg til forelesning og se gjennom det vi har holdt på med.

Forelesningene er ikke obligatoriske, men det er lurt å få med seg de fleste da det kan være mye stoff å lese på egen hånd. I tillegg til forelesninger har vi obligatoriske ferdighetstimer der vi får øve på det vi gjennomgår i forelesning. Ved siden av teoretisk undervisning har vi også praksis i løpet av bacheloren, samt 1 turnusår etterpå! Allerede første semester får vi være med en fysioterapeut gjennom en hel arbeidsdag. Dette er en fin måte å se om studie er noe for deg tidlig i løpet. 

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg er veldig fornøyd med Trondheim som studieby. Jeg har vært student her i 4 år, og det er alltid noe å finne på! Vi har mange flotte campus og et bra kollektivtilbud.

Jeg er jo fra Trondheim så jeg har alltid vært kjent i byen, men det er noe helt annet å oppleve byen som student! Jeg valgte å bo hjemme første året mitt som student, før jeg flyttet på hybel et år! Nå bor jeg på Dragvoll, og stortrives der. Det er ikke langt unna campus (skoleområdet), relativt nært byen og rett ved Estenstadmarka.

Hvordan er studentmiljøet?

På fysioterapi er vi ikke så mange studenter i førsteklasse, så vi blir veldig godt kjent med de i klassen, som er med på å lage et ekstremt godt studiemiljø. Samtidig er vi såpass nære hverandre på skolen at det er umulig å ikke bli godt kjent!

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Når jeg er ferdig med utdanningen har jeg lyst å jobbe på en klinikk for å bygge meg opp erfaring, før jeg tar videre utdannelse. Drømmen er å starte en min egen klinikk og kanskje få jobbe med Olympiatoppen. 


Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Stine her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Du kan også ta kontakt med oss på Facebook, sende oss en DM på Instagram (@ntnustudent), eller bare legge igjen en kommentar på bloggen! Sjekk gjerne ut YouTube-kontoen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, 3.året, Biologi

One thought on “Ukas student: Fysioterapi

Leave a Reply