Ukas student: Operativ maritim ledelse

Ukas student er Thorbjørn som går 2-årig master i Operativ maritim ledelse i Ålesund. Lurer du på hvordan studiehverdagen hans er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Thorbjørn på Instastory der han viste frem sin studiehverdag som masterstudent ved Operativ maritim ledelse i Ålesund. Gikk du glipp av det, men lurer fortsatt på hvordan hverdagen hans er? Les videre for et innblikk!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Heia! Jeg heter Thorbjørn, 25 år, og kommer fra Askøy. Jeg trives veldig godt ute, og i fjor vår flyttet jeg ut av fast bolig, og inn i seilbåt, dette trives jeg veldig med. Jeg valgte i tidlig alder at jeg ville jobbe på sjøen, og jeg trives veldig godt med valgene jeg har tatt til nå. Først tok jeg fagbrev som matros, før jeg tok bachelor i nautikk i Ålesund. Når jeg holdt på å søke ut styrmannspapirene mine begynte jeg på masteren Operativ maritim ledelse på deltid, og det studerer jeg fortsatt. Jeg trives veldig godt med å studere, så dette passer ypperlig for meg. Det har vært veldig greit å ha et studiemiljø å sosialisere seg med spesielt nå i pandemien. 

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

En typisk studieuke for meg er veldig avhengig om jeg har undervisning eller ikke. Studiet jeg går er samlingsbasert, så hvert fag har 2 uker med undervisning. Da bruker jeg gjerne å ha forelesning 08-16 hver dag etterfulgt med egenstudier på kvelden. Når jeg ikke har forelesning, bruker jeg mye tid på å skrive eksamensoppgaver og mye tid på studentfrivillighet. 

Jeg sitter i styret til Ålesund studentsamfunn som prosjektansvarlig. Det vil si at jeg har ansvar for Ski og magi, U.-KA. og U.-KA.-Revyen. Her blir det satt frivillige til å gjennomføre prosjektene, og jeg hjelper til med å organisere de imellom og legge til rette for det de trenger hjelp til. Verv er en helt super mulighet for å utvikle seg selv, og du kan få vennskap på tvers av linjer. 

Hvordan liker du Ålesund som studieby?

Ålesund er en super by å studere i. Størrelsen på byen og antall studenter er slik at man lett blir kjent med mange. Jeg vil gjerne kategorisere studentene i Ålesund som veldig imøtekommende og gjerne veldig friluftsengasjerte, så det er veldig mye man kan hive seg med på. Jeg liker at det er en stor sannsynlighet for å møte folk igjen, uansett om det er på butikken, på aktiviteter eller på skolen. 

Hvordan er studentmiljøet?

Studiemiljøet er veldig bra og det er veldig lett å bli kjent med mange. Her vil jeg tipse alle studenter og kommende studenter om å gi litt, for man får gjerne tilbake i søkk og kav om man bare byr litt på seg selv. 

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg har allerede jobbet en del som styrmann, og det tenker jeg også å jobbe med fremover. Jeg har tenkt å prøve meg i litt forskjellige segmenter for å finne det segmentet jeg liker best. På sikt ønsker jeg kanskje å utfordre meg selv med andre typer jobber også, og da kommer denne ledelsesmasteren veldig godt med.


Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Thorbjørn her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Du kan også ta kontakt med oss på Facebook, sende oss en DM på Instagram (@ntnustudent), eller bare legge igjen en kommentar på bloggen! Sjekk gjerne ut YouTube-kontoen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, 3.året, Biologi

Leave a Reply