Min studieuke – Sykepleiestudent

Er du interessert i å studere sykepleie? Lurer du kanskje på hvordan en studieuke som sykepleierstudent kan se ut? I dette innlegget kan du få se hvordan min studieuke som sykepleierstudent ser ut!

Heihei! Mitt navn er Maria, og i dette blogginnlegget skal du få følge meg gjennom min studieuke. Jeg går første året mitt ved NTNU i Gjøvik. Studieukene mine kan variere veldig fra uke til uke, men her er et eksempel på hvordan en vanlig uke kan se ut!

Her kan du se hvordan min studieuke ser ute denne uken.

Sykepleien er bygget opp av en kombinasjon mellom teori og praksis. Etter første semesteret begynner studiet med praksisperioder. Det er en praksis periode i hvert semester utenom i det første. Dette er svært spennende siden vi får vært i ulike praksisplassert innen f.eks. hjemmesykepleien, sykehjem, medisinsk, kirurgisk og psykiatrisk. Semesteret mitt har nesten nettopp startet så kom og bli med meg gjennom min studieuke! Dersom du har lyst til å lese litt mer om studiet mitt, så kan du gjerne trykke HER.

Mandag

Jeg startet dagen rundt 07:00 tiden for å gjør meg klar for hjemmeundervisning. Jeg synes det er litt vanskeligere å følge med når det er hjemmeundervisning, derfor står jeg opp i god tid før undervisning slik at jeg kan gjøre meg klar og spise en god frokost. Jeg er enda hjemme i Vestlandet, og skal reise hjem på onsdag til studiebyen min i Gjøvik. Jeg kjenner at jeg gleder meg masse til å se vennene mine igjen! Jeg satt med skole fram til rundt 14:00 tiden, og så begynte jeg å pakke kofferten min. Like grett å begynne å pakke kofferten min idag, ellers hadde jeg nok ventet med det til siste liten, hehe.

Tirsdag

I dag startet jeg dagen min klokken 08:00, ish 15 minutter før undervisning. Kjenner at jeg er trøtt i dag, så då ble det undervisning fra sengen. Når klokka ble 12:00 hadde jeg en pause på en time, så den timen brukte jeg på å kjøre for å hente noen studiebøker jeg hadde bestilt. Jeg rakk akkurat neste undervisning om informasjon om praksis. Denne undervisningen var veldig grei å få med seg siden det var en del informasjon jeg ikke visste om fra før. Dagen sluttet jeg av med litt familie kos og film.

Onsdag

I dag har jeg en studiefri dag! Dei er ganske kjekke å ha. Disse dagene bruker jeg vanligvis til egenstudiet, men i dag blir dagen brukt på å fly tilbake til Gjøvik. Jeg tok flyet mitt fra Stord rundt halv 2 tiden og landet i Gardemoen rundt halv 3. Da ventet jeg litt på å ta toget videre til Moelv, for der skulle ei venninne hente meg. Resten av dagen ble brukt på IKEA, der venninnen min skulle kjøpe seg ett spisebord. Jeg var tilbake i kollektivet mitt rundt 21:00, så då brukte jeg resten av tiden på å gå gjennom en læringssti før simulering. Simulering er noe vi i sykepleien har, det er øvelser me har som skal forberede oss til praksis. En læringssti er en liten introduksjon før simulering, det er veldig lurt å gå gjennom læringsstien først simuleringen for der lærer vi regler, og prosedyrer som gjelder for gjeldende simulering.

Torsdag

Dagen startet med undervisning om medikamentregning. Dette var helt nytt og veldig spennende, vi lærte om mengde, styrke og dose. Så fikk vi prøve oss på noen oppgaver innen medikamentregning. Når klokken ble 12:00 var det tid for simulering. Jeg hadde gruet meg litt for denne simuleringen siden vi skulle sette injeksjoner på hverandre.

Vi skulle stikke en intramuskulært i hoften og en subcutane i magen. Jeg har litt sprøyteskrekk som er litt ironisk for sykepleie utdanningen, men i dag fikk jeg øvd meg på å håndtere situasjonen. Det jeg var litt redd for var å bli stukket, siden vi ikke hadde øvd på dette før, men hun som stakk meg var veldig flink. Det var veldig spennende å sette injeksjon, alt fra å finne utstyret vi trengte fram til å faktisk stikke. Vi hadde alltid en lærer med oss som skulle være med under gjennomgangen av injeksjonen, det var veldig greit å ha veiledning selv om jeg hadde sett gjennom læringsstien.  Dagen avsluttet jeg med å være sammen med noen venner, det var veldig koselig. To venninner ble med meg hjem og hjalp meg med å pakke ut kofferten min <3.

H og S bygget på Campus
Utstyr til simuleringen
Jeg og to stykk fra læringsteamet mitt før injeksjon av intramuskulær

Fredag

HELLO WEEKEND!!I dag startet jeg dagen med en god frokost og undervisning på campus. På campus satt jeg i forelesning fra rundt 09:00-10:00 der vi reflekterte øve prosedyrene vi gjekk gjennom i gårdagens simulering. Jeg synes selv at det er veldig grett å kunne reflektere over prosedyrer vi går gjennom.

I undervisninger går vi f.eks. gjennom om det var noe vi glømte å gjør eller kanskje har gjort feil. Det er veldig givende å kunne få tilbakemelding fra medstudenter om ting jeg kanskje ikke hadde kommet på selv og om ting jeg kan forbedre meg i. Fra 11:00-15:00 hadde jeg bestilt ett grupperom for meg og noen venninner, så der satt vi og jobbet sammen med oppgaver innen medikamentregning. Jeg føler at jeg forstod det mye bedre i dag enn i går, så det var veeeeldig deiligt! Etter skolen inviterte jeg noen venner hjem til meg der vi hadde en liten kosekveld. Kvelden avsluttet jeg med ett overnattingsbesøk hos ei venninne.

Resten av helgen min tok jeg meg en god pause fra studiet for å lade opp batteriene til neste studieuke. I tillegg hadde jeg og venninnen min litt uflaks med bilen hennes, så den måtte bli hentet av veihjelpen til viking, men alt gjekk fint!

medikamentregning

Da håper jeg at dere har fått et lite innblikk i hvordan min studiehverdag kan se ut. Det varierer veldig fra uke til uke. Jeg vil ønske deg en fin uke og dersom det er noe du lurer på så er det bare til å kommentere i kommentarfeltet under eller så kan du sende oss en DM på instagram eller Facebook! Sjekk gjerne ut Youtube-kanalen for masse gøy innhold!

Maria, Sykepleie, 1 året

Leave a Reply