Ukas student: Kunsthistorie

Ukas student er Nora som går årsstudium i Kunsthistorie i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Nora på Instastory der hun viste frem sin studiehverdag som kunsthistoriestudent i Trondheim. Gikk du glipp av det, men lurer fortsatt på hvordan hverdagen hennes er? Les videre for et innblikk!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Nora, jeg er 21 år gammel og går årsstudium i kunsthistorie på NTNU Dragvoll. På fritiden liker jeg veldig godt å være sosial med vennene mine, dra på konserter og gjerne arrangementer på Samfundet om det er noen! Vi er også veldig glad i temafester som er noe av det morsomste og beste med å bo med sin beste venn. Vi har et kollektiv hvor alle vennene våre kan henge sammen. Jeg er veldig glad i kreative aktiviteter som tegning og maling, men gjerne også strikking og hekling og bare å lære og lage nye ting. I fjor gikk jeg filmvitenskap årsstudium så er også glad i å se filmer, gjerne de litt eldre, og aller best om man ser sammen med venner<3

Hvorfor valgte du å studere kunsthistorie?

Jeg valgte kunsthistorie fordi jeg syntes det var et veldig spennende fag på videregående og var noe jeg gjerne ville lære mer om! Kunsthistorie henger sammen med så mye av verdenshistorien (verdt å nevne at kunsthistorien her er veldig vestlig-orientert). Jeg har alltid visst jeg vil jobbe med noe innenfor kunst og dette var et fint sted å starte på veien min mot å finne ut hva jeg vil jobbe med!

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Dette semesteret har jeg forelesninger nesten hver dag som streames på nett. Som regel drar jeg på fysisk forelesning da jeg foretrekker det, om det er mulig. Etter forelesning prøver jeg å lese pensum og om jeg finner ting som interesserer meg særlig kan jeg lese litt fritt på andre ting også! Noen ganger leser jeg på skolen og andre ganger leser jeg på kafé. Som regel unngår jeg å lese hjemme da jeg liker å slappe av hjemme. I helgen setter jeg som regel av tid til å henge med venner eller kanskje se på film eller lignende.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Det er gode tilbud for studenter til å kunne lese på skolen, bli med på aktiviteter og idrettslag, eller være med på ting som arrangeres over hele byen! Vi kan alltid være med på Studentersamfunnet, hvor det som regel er åpent. Det er alltid noe som skjer og gode tilbud som gjør det til et utrolig fint sted å være student. Man føler seg alltid sett og det er veldig lett å møte andre studenter.

Hvordan er studentmiljøet?

Jeg er utrolig fornøyd med at jeg endte opp i Trondheim! Jeg var veldig bekymret for hvordan det ville gå da jeg ikke kjente noen fra før, men med to fadderuker ble det utrolig lett å bli kjent med folk. Jeg har nå møtt mine aller beste venner her oppe. Om man ikke ble kjent med noen med en gang finnes det alltid ting å være med på hvor man kan møte alle mulige forskjellige mennesker:)

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg er enda usikker på hva jeg har lyst til å jobbe med, men jeg kunne fint tenke meg å arbeide på enten et kunstgalleri, museum, som omviser eller kanskje kurator? Det finnes mange muligheter innenfor bevaring av kulturminner og andre ting man kan gå videre med om man ønsker. Jeg har kunne godt tenkt meg å søke meg inn på et praktisk studie hvor jeg absolutt mener kunsthistorie er bra å ha som grunnlag.

Hva er forskjellen på årsstudium og bachelor?

Årsstudium er en innføring i faget hvor man får en relativt kjapp innføring i kunsthistorie fra antikken til vår tid. I tillegg har man faget Visuell Analyse hvor man lærer akademiske analyser av verk! Dette er en god innføring i kunsthistorien og er det samme løpet som i 1. året på en bachelor, så man kan fint søke seg over.

Hvordan liker du årsstudiet så langt?

Jeg er veldig fornøyd! Jeg synes fagene er kjempespennende og liker hvordan de har lagt opp løpet. Vi får god veiledning i skriving og analyse om man velger å bli med på kollokvier og gruppeundervisning. Det er mye selvstudie, noe som går helt fint, gjerne om man lager seg en leseplan

Hva fikk deg til å velge studiet?

Jeg er veldig glad i kunst og var interessert i å vite mer om historien som har ledet til hvor vi er idag! Jeg hadde allerede en venn som jeg visste skulle begynne, og flere som hadde gått det tidligere, og jeg hadde derfor hørt mye fint om studiet!


Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Nora her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Du kan også ta kontakt med oss på Facebook, sende oss en DM på Instagram (@ntnustudent), eller bare legge igjen en kommentar på bloggen! Sjekk gjerne ut YouTube-kontoen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, 3.året, Biologi

Leave a Reply