Ukas student: Biomarin innovasjon

Ukas student er Victoria som går en bachelor i Biomarin innovasjon i Ålesund. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Victoria på Instastory der hun viste frem sin studiehverdag som student ved Biomarin Innovasjon i Ålesund. Gikk du glipp av det, men lurer fortsatt på hvordan hverdagen hennes er? Les videre for et innblikk!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Mitt navn er Victoria Wikdahl, jeg er 21 år og kommer fra Trondheim. På fritiden liker jeg å være sosial, aktiv og liker å holde på med noe hver dag. Tiden min går til alt fra trening, til venner og verv. Jeg er blant annet leder for uka revyen her i Ålesund.

Hvorfor valgte du å studere biomarin innovasjon?

På videregående gikk jeg entreprenørskapslinjen på Thora Storm VGS. Biologi og entreprenørskap ble favorittfagene, og jeg gjorde research på hvilke bachelorer som kombinerte disse to emnene. Da fant jeg biomarin innovasjon som er en bachelor her i Ålesund som har 50% innovasjonsfag og 50% biologifag. Innenfor den maritime bransjen er det bra jobbmuligheter, og studiet anses til å være attraktivt. I tillegg ønsker jeg kanskje å starte egen bedrift innenfor den maritime bransjen, derfor ser jeg innovasjonsdelen av studiet også som relevant.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Jeg jobber stort sett med skole fra 8-16 på hverdagene, også er jeg enten med venner eller jobber med revyen på kveldene, eller trening. Helgene går til enten fest eller jobb, og av og til en kombinasjon av begge.

Hvordan liker du Ålesund som studieby?

Jeg trives veldig godt i Ålesund. Det at det er en såpass liten by, har gjort det enklere å bli kjent med folk på tvers av studiene. I tillegg har jeg møtt mange gjennom verv, og folk her er veldig åpne for å bli kjent med nye. Selv om det har vært korona og vanskeligere å finne på sosiale ting, så har verv hjulpet mye. I tillegg er det en fin by med gode turmuligheter. Man kan for eksempel gå opp Sukkertoppen, eller ha en søndagstur til fjellstua, også er Stranda like i nærheten hvor man blant annet kan stå på slalåm.

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet er veldig bra, og det er veldig enkelt å bli kjent med nye. Studentmiljøet her er åpent og inkluderende og folk inviterer med på mye og tar veldig ofte initiativ, på tvers av linjeforeningene og studentorganisasjonene.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Når jeg er ferdig med denne bacheloren så har jeg enten lyst til å ta en master i Marinbiologi på Hawaii, eller så kunne jeg tenkt meg å gå på entreprenørskapskolen i Trondheim. Etter dette kunne jeg enten tenkt meg en jobb innenfor den marine bransjen, eller starte opp noe på egenhånd som løser en av utfordringene som den marine bransjen står ovenfor i dag.

Hvordan er arbeidsmengden?

Den er litt varierende. Jeg har sånn ca 1-2 laber i uken, og 1-2 labfag i semesteret. Noen av dem kan være litt krevende fordi vi har en del rapporter som skal inn. Likevel synes jeg det er gøy å holde på med lab. I tillegg har vi en del andre fag der vi må levere inn ukentlige arbeidskrav. Alt i alt synes jeg det går fint, siden jeg klarer å sjonglere studie, jobb og verv.

Er det mange mattefag?

Til sammen blir det enten 2 eller 3 mattefag, alt etter hva du velger og ønsker. I første semester kan du velge mellom to typer mattefag, så har vi ingen mattefag andre semester, mens på tredje semester har vi bedriftsøkonomi og fjerde semester kan vi velge statistikk om ønskelig.

Hvordan føler du kontakten er mellom arbeidslivet og studiet?

Synes kontakten mellom arbeidslivet og studiet er veldig bra. NTNU Ålesund har et godt samarbeid med NMK og ÅKP. ÅKP tilbyr blant annet innovasjonskurs, mens NMK er et bygg som huser flere maritime klynger. Likevel har korona bydd på noen utfordringer, så vi har gått glipp av noen bedriftsbesøk, båtturer og besøk av oppdrettsanlegg dessverre.


Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Victoria her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Du kan også ta kontakt med oss på Facebook, sende oss en DM på Instagram (@ntnustudent), eller bare legge igjen en kommentar på bloggen! Sjekk gjerne ut YouTube-kontoen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, 3.året, Biologi

Leave a Reply