DISSE 6 NYE STUDIENE VISSTE DU KANSKJE IKKE OM…

Studietilbudet oppdateres hele tiden – det kan være vanskelig å vite hvilke tilbud som finnes… I dette innlegget viser vi deg 6 (relativt) nye studier på NTNU – kanskje drømmestudiet du ikke trodde eksisterte faktisk finnes her?🤔🤩

Det er lett å bli overveldet av alle valgmulighetene når du skal prøve å ta et godt studievalg… Her får du oversikt over 6 ganske ferske studier på NTNU – og etter min mening virker alle ganske kule! Husk også at: det finnes ikke bare ett rett valg for deg – du passer nok til å studere ganske mye forskjellig. Lytt til magefølelsen og velg noe du synes er gøy og vil lære mer om!

Medisinsk og biologisk kjemi

Foto: Kim Ramberghaug

Type: Årsstudium
Studieby: Trondheim
Opptakskrav: R1 eller S1+S2, og R2 eller Fysikk 1+2 eller Biologi 1+2 eller Kjemi 1+2 eller Geofag 1+2 eller Teknologi og forskningslære 1+2 eller IT 1+2

På årsstudium i Medisinsk og biologisk kjemi får du en innføring i kjemi og ulike biologiske og medisinske emner. Du blir godt forberedt på videre studier. Et årsstudium kan være et supert valg hvis du har lyst til å studere, men ikke vil føle deg bundet til en lengre utdanning! I tillegg kan dette årsstudiet være supert hvis du ser for deg å gå videre på for eksempel medisinstudiet, eller andre studier innen kjemi og biologi, og har lyst på en forsmak før du bestemmer deg!

Dette studiet passer for deg hvis du…

 • …liker realfag, kanskje spesielt biologi og kjemi
 • …vil begynne å studere, men kanskje ikke binde deg til å ta en grad i noe heeelt enda
 • …vil lære mer om anatomi, biologi og kjemi🧬
 • …vurderer å studere medisin senere

Automatisering og intelligente systemer

Type: Bachelor
Studieby: Ålesund
Opptakskrav: R1 (S1+S2) og R2 og Fysikk 1

I dag blir verden rundt oss mer og mer automatisert, og teknologien er i stadig utvikling. Alt kan bli bedre, mer effektivt og mer miljøvennlig. På bachelorstudiet i Automatisering og intelligente systemer ved NTNU i Ålesund får du faglige verktøy for å kunne styre det aller meste: heiser, roboter, fly, og mye mye mer. Her setter kun din egen fantasi grenser! Du vil få et solid realfaglig grunnlag, samtidig som du får mye praksis i programmering og lærer å forstå, og regulere fysiske systemer🤖

Dette studiet passer for deg hvis du…

 • …synes teknologi og realfag er spennende
 • …vil bidra til den teknologiske utviklingen i samfunnet
 • …synes programmering virker spennende
 • …er nysgjerrig på hvordan roboter fungerer 😎

Elektrifisering og digitalisering

Type: Bachelor
Studieby: Trondheim
Opptakskrav: R1 eller S1+S2, og R2 eller Fysikk 1+2 eller Biologi 1+2 eller Kjemi 1+2 eller Geofag 1+2 eller Teknologi og forskningslære 1+2 eller IT 1+2

I det digitale grønne skiftet trengs det ingeniører til å designe fremtidens energiløsninger! På dette bachelorstudiet får du kombinere fornybare energiløsninger med IT, noe som er veldig etterspurt i energisektoren⚡️ I tillegg til en solid realfaglig bakgrunn som er ganske lik mange sivilingeniørstudier, får du lære om el-kraft, nettverk, kunstig intelligens og mye annet!

Dette studiet passer for deg hvis du…

 • …synes teknologi og realfag er spennende
 • …er nysgjerrig på hva som egentlig er greia med strømmen i veggen🤔
 • …vil gjøre et solid bidrag i det grønne skiftet
 • …vil lære mer om både fornybar energi og IT

Paramedisin

Foto: Lars Aune Svarthaug

Type: Bachelor
Studieby: Gjøvik
Opptakskrav: Generell studiekompetanse, førerkort klasse B og fysisk opptaksprøve + egenerklæring svømmedyktighet

I akutte situasjoner er paramedisinerne ofte de første fra helsevesenet som pasienten møter, og det er de som gjør de første vurderingene når det skal gis akutt helsehjelp. Med en bachelorgrad i Paramedisin kan det være nettop deg pasienten møter!🚑 På studiet legges det til rette for mye praksis og casetrening slik at du er klar for det som møter deg når du skal ut i jobb.

Dette studiet passer for deg hvis du…

 • …ønsker å jobbe med å hjelpe folk
 • …er interessert i helse
 • …liker en variert og utfordrende hverdag
 • …vil ha praksis i løpet av studietiden!
 • …ønsker deg en meningsfull jobb❤️

Digital infrastruktur og cybersikkerhet

Foto: Geir Mogen

Type: Bachelor
Studieby: Gjøvik, Trondheim
Opptakskrav: R1 eller S1+S2

På internett skjer det angrep hele tiden (sjekk her!!). Det kan virke som ren magi at datasystemene våre kan holde seg stabile i sånne forhold… Etter dette studiet vil du være en av dem som kan utøve denne “magien” – og det er helt nødvendig for at samfunnet skal fungere!🤯 Med en bachelor i Digital infrastruktur og cybersikkerhet får du en grundig informatikkutdanning, med mye praktisk erfaring.

Dette studiet passer for deg hvis du…

 • …synes programmering virker spennende
 • …vil vite mer om hvordan internett fungerer
 • …vil jobbe praktisk gjennom studiet💻
 • …er nysgjerrig på hacking og digital sikkerhet

Økonomi og administrasjon

Type: Årsstudium
Studieby: Trondheim
Opptakskrav: Generell studiekompetanse

Før var dette bare en bachelor og master – nå kan du også ta et årsstudium i Økonomi og administrasjon! Årsstudiet er supert for deg som vil ha en forsmak på fagområdet før du bestemmer om du skal gå videre til en bachelorgrad. Du vil få innsikt i bedriftsøkonomi, i tillegg til hvordan næringslivet er regulert. Dette kan være super erfaring å ha med seg inn i lederstillinger eller verv hvis du skulle ende opp med å studere noe annet videre🤩

Dette studiet passer for deg hvis du…

 • …synes økonomi er spennende💸
 • …er litt usikker på om du vil ta en hel bachelorgrad i økonomi
 • …vil få innblikk i hvordan organisasjoner fungerer

Falt noen av studiene i smak? Lurer du på noe om de, eller kanskje om andre studier? Husk at du alltid kan stille oss spørsmål både her i kommentarfeltet eller på Instagram. Gjerne følg oss videre på vår YT-kanal og Insgramkonto!

Aurora, 3. året, Kybernetikk og robotikk

Leave a Reply