Ukas student: Økonomi og administrasjon

Ukas student er Helene som går en bachelor i økonomi og administrasjon i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Helene på vår Instastory der hun viste frem sin studiehverdag som student ved økonomi og administrasjon i Trondheim. Gikk du glipp av det, men lurer fortsatt på hvordan hverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Mitt navn er Helene Melhus og jeg kommer fra en liten by som heter Steinkjer. Jeg vil omtale meg selv som en sosial og glad jente, som gjerne fyller dagene mine med aktiviteter, venner og jobb i tillegg til studiene. Før jeg begynte på min bachelor ved NTNU har jeg tidligere studert Interiørdesign, noe som var et litt mer kreativt og praktisk studie, men som jeg også trivdes veldig godt med.

Hvorfor valgte du å studere økonomi og administrasjon?

Da jeg hadde fullført interiørdesign-studiet følte jeg for min del at jeg ønsket å studere noe som ga meg en større sikkerhet i arbeidslivet. Jeg følte derfor at økonomi og administrasjon kunne være noe for meg, da det gir en bred kompetanse og kan brukes i forskjellige sammenhenger i arbeidslivet. I tillegg føles det relevant å ha kunnskaper innenfor økonomiske og administrative fag, uansett hvor jeg skulle ende opp.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

En typisk studieuke vil gjerne bestå av relativt like dager, der jeg vil starte dagene mine med skole, for så å ta turen til trening. Jeg har lagt min elsk på gruppetimer, da jeg både får god trening i tillegg til at det er ekstremt sosialt og gøy. På ettermiddagen eller kvelden spiser jeg gjerne middag eller finner på noe annet sammen med venner, såfremt jeg ikke har skole jeg må jobbe med. I tillegg til studiene jobber jeg i interiørkjeden Ting. For min del synes jeg dette passer perfekt å kombinere med skole, da jeg som regel jobber hver lørdag og i feriene.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg synes Trondheim som studieby er helt perfekt! Det er alltid ting som skjer, diverse å finne på og så mange studenter her at det er lett å bli kjent med nye folk. Da jeg først flyttet til Trondheim var jeg, som kanskje mange andre, redd for at jeg ikke skulle få meg et sosialt nettverk. Dette har derimot aldri vært noe problem. Jeg har fått meg gode venner via trening, og en stor og god gjeng på studiet, som jeg både kan gjøre skole med og være sosial med på fritiden. Det er heller en utfordring å få tid til alt jeg vil med alle jeg vil møte, enn at det føles ensomt, til tross for at jeg er en del av koronakullet.

I tillegg til det sosiale har Trondheim mye spennende å by på, nesten uansett hva man interesserer seg for. Lett tilgjengelig finner man fine turområder og forskjellige aktivitets- og kulturtilbud.

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet både i Trondheim som studieby og på Handelshøyskolen er ekstremt bra. Jeg sitter igjen med bare gode erfaringer i form av at alle jeg har møtt på mitt eget studie og fra andre studier er åpne og inkluderende. Dette gjør det lett å bli kjent med nye mennesker og utvide vennegjengen sin.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg synes dette er et stort og vanskelig spørsmål. Det finnes så mye spennende man kan jobbe med etter både bachelor og master innen økonomi og administrasjon. Ettersom jeg har interiørstudiene fra før har jeg både tenkt tanken på at dette vil la seg kombinere med økonomistudiene, men også tenkt i retning av å jobbe innen studieretningen jeg tar nå, og heller ha interiørinteressen som en hobby.

Hvordan er arbeidsmengden?

Jeg vil si at arbeidsmengden varierer litt fra emne til emne. Noen emner vil ha mange obligatoriske innleveringer og andre ingen, og enkelte fag vil føles relativt greie, mens andre kan føles større og vanskeligere til man får satt seg ordentlig inn i det og får det helhetlige bildet så man ser sammenhengene. Utover dette vil arbeidsmengden også avhenge av hva man legger ned av innsats og arbeid i faget, ut fra hvilke mål man har.

Er det mange rene matematikkfag?

Det første året har man rene regnefag i form av matematikk for økonomer første semester, og statistikk andre semester. De andre fagene er heller bygd opp slik at man har sammensatte fag med matematikk, modeller og teori, slik at man bruker matematikken mer som et verktøy for å forstå ulike sammenhenger og helheten i emnet.

Hvordan føler du kontakten er mellom arbeidslivet og studiet?

Jeg vil si det er en god kontakt mellom arbeidslivet og studieretningen jeg tar. På handelshøyskolen er det en egen karrieredag med foredrag og stands hvor ulike bedrifter er veldig interessert i å vise seg frem og ha dialog med studentene. I tillegg er det gjesteforelesninger og bedriftspresentasjoner jevnt gjennom studieåret. Dette gjør det lettere for studenter å se ulike muligheter under studietiden og når man skal ut i arbeidslivet. Jeg har også en sterk oppfatning av at næringslivet er genuint interessert i å besøke og vise seg frem for studentene.


Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Helene her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Du kan også ta kontakt med oss på Facebook, sende oss en DM på Instagram (@ntnustudent), eller bare legge igjen en kommentar på bloggen! Sjekk gjerne ut YouTube-kontoen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, 3.året, Biologi

Leave a Reply