Glad i gaming? Sjekk ut disse 4 studiene!

Foto: Stas Knop / Pexels.com

Glad i å game? Kunne du tenke deg å studere eller jobbe med noe lignende? Da er det bare å lese videre! Gaming-industrien vokser fort, og det finnes utrolig mange muligheter til ting man kan gjøre. Her har vi samlet et par studier ved NTNU som kan være aktuelle for gaming-interesserte!

Programmering

  • Gjøvik
  • Bachelor

Dette sier kanskje seg selv, men programmering og koding er grunnsteiner når det gjelder data og teknologi. Studiet programmering ved NTNU er et praktisk studium hvor du kan lære blant annet metoder for programmering av spillutvikling, apper og webløsninger. Studiet gir grunnleggende kunnskap om datasystemer, og er et bra grunnlag for videre spesialisering innenfor ulike programmeringsområder.

Etter endt studie er du attraktiv på jobbmarkedet som programmerer. Eksempler på mulige jobber er spillutvikler og -programmerer, konsulent og programvareutvikler. Det er også mulig å studere videre, for eksempel informatikk eller interaksjonsdesign!

Her finner du mer info om programmering!

Grafisk design

  • Gjøvik
  • Bachelor
Studenter jobber med designprosjekt
Foto: Geir Mogen/NTNU

Det visuelle innenfor film og spill er utrolig viktig. Grafisk design gir bred kompetanse innenfor flere områder, og som grafisk designstudent ved NTNU jobber du både praktisk med designprosjekter, og teoretisk med blant annet designhistorie og prosjektstyring. Studiet har fokus på typografi og informasjonsdesign. Typografi omhandler blant annet emballasjedesign, kalligrafi og plakatdesign. Innenfor informasjonsdesign jobber man for eksempel med apper, diagrammer eller veiskilt.

Det er mange mulige veier du kan ta etter endt utdanning som grafisk designer. Du kan for eksempel jobbe i designbyråer, med webutvikling og apper eller emballasjedesign, i både offentlig og privat sektor. Du kan også ta en master i interaksjonsdesign!

Mer info om grafisk design ved NTNU finner du her.

Datateknologi

  • Trondheim
  • Master, sivilingeniør
Bilde av lærer som underviser studenter ved storskjerm. Foto.

Datateknologi er studiet for deg som er nysgjerrig og ønsker å samarbeide med andre for å skape fremtidens teknologi! Du lærer alt fra å lage datasystemer, til å kontrollere at systemene fungerer sånn som de skal. I det tredje studieåret har man fire valgmuligheter til studieretning; kunstig intelligens, databaser og søk, programvaresystemer og algoritmer og datamaskiner.

Etter en master i datateknologi kan man ta en Ph.D., altså en doktorgradsutdanning, innenfor datateknologi og informatikk. Studiet gir deg valgfrihet når det gjelder jobb, og mange datastudenter får faktisk jobbtilbud før de er ferdig med utdanningen!

Les mer om datateknologistudiet her!

Musikkteknologi

  • Trondheim
  • Bachelor og master

Lyd-opplevelsen er en stor del av både spill og filmer. Musikkteknologi er studiet for deg som for eksempel vil lære deg å lage og jobbe med musikk og lyd! Når du studerer musikkteknologi ved NTNU har du tilgang til moderne studioer og utstyr, og du lærer om alt fra hva et musikkinstrument er, til hvordan man mikser lyd ved hjelp av dataprogrammer.

Med en utdanning innenfor musikkteknologi kan du for eksempel jobbe med lyd-design innenfor film, TV og spill, som musiker, eller som tekniker bak scenen. Visste du at artisten Bendik har gått musikkteknologi ved NTNU?

Om du vil vite mer om musikkteknologi, finner du mer info her.

Husk at om du lurer noe om studier eller studentlivet på NTNU, kan du sende oss en melding på Instagram eller Facebook, eller legge igjen en kommentar under dette innlegget. Sjekk gjerne ut Youtube kanalen til NTNU for å se mer av hvordan det er å være student. Vi har også en Podkast!

– Kristine, film- og videoproduksjon 2. året

Leave a Reply