Nyttårsforsetter – student edition

Nytt år = nye nyttårsforsett som er klare for å bli gjennomført (og ikke gjennomført). Men det er tanken som teller har jeg hørt. I dette innlegget vil jeg fortelle dere om mine nyttårsforsetter som student. Enjoy!

Ingen skippertak

Dette sier jeg til meg selv i starten av hvert eneste semester, men jeg ender som regel alltid opp her likevel. Men i år dere, så skal jeg faktisk jobbe jevnt og trutt (håper jeg). Neida, men fra spøk til alvor, du får så mye igjen dersom du jobber jevnt hele året. Det er så sykt kjipt å sitte igjen når eksamen nærmer seg å føle at du ikke har kontroll på noe og at man har kastet bort tiden sin tidligere. Den følelsen har jeg hatt før, og den unner jeg virkelig ingen.

Følge med på alle forelesninger

Som student så er det en stor del frihet i forhold til videregående. På mitt studiet er som regel ingen av forelesningene obligatoriske, dermed får du ingen “kjeft” eller noe som helst pes dersom du ikke møter opp på en eneste forelesning, men heller jobber hele dagen, reiser til syden eller chiller hjemme med Netflix – ganske sykt å tenke på i forhold til videregående med fraværsgrense og hele pakka?

Men de fleste studenter ser likevel de fleste forelesningene sine og møter opp på skolen. Det er virkelig gull verdt og “gratis hjelp”, dermed er dette ett av mine nyttårsforsetter, siden det virkelig kommer meg til gode, men krever litt disiplin siden det kun er meg selv det står på.

Matbudsjett

Som student er det lurt å tenke på hvor det er penger å spare, og hos meg er dette matbudsjettet. Det går fort mye mer penger til mat en det du egentlig tenker over. I 2022 skal jeg loggføre alle kjøp jeg gjør, både på mat og andre ting. Når du blir mer bevist over hva du bruker penger på så er det gjerne enklere å sette inn tiltak. Wish me luck!

Være en god kollega

Grunnen til at man studerer er gjerne fordi du ønsker deg en god og spennende jobb i fremtiden, det er ganske åpenbart. Jeg mener at det er minst like viktig å gjøre en god jobb der man er og skaffe seg gode referanser, samt et godt rykte som det er å få gode karakterer. Derfor vil jeg fokusere enda mer på å være flink i den jobben jeg allerede har ved siden av studiet. Jeg fikk et tips en gang om å alltid gjøre den beste jobben du kan der man er, selv om du nødvendigvis ikke trives i jobben akkurat nå. Det skal jeg leve etter i 2022.

Koble helt av innimellom

Denne er litt klisje, men det er så viktig å slappe helt av innimellom for å ta vare på seg selv. Noen ganger sliter jeg fryktelig med å legge fra meg bekymringer, to do lister og oppgaver som kommer, noe som blir veldig slitsom i lengden og som tærer på. Husk å si i fra dersom det blir for mye til de rundt deg og unn deg selv fridager, det er så viktig! Livet er til for å nytes også vet du.


Hva er dine nyttårsforsetter? Gjerne kommenter slik jeg kan bli inspirert og slik vi kan inspirere hverandre. Følg oss gjerne på Insta og YouTube i tillegg dersom du er interessert i mer studierelatert innhold, vi kan svare på alt du lurer på om studier <3

– Tirill Skodje, Markedsføring, innovasjon & ledelse, 2.året

Leave a Reply