Tjen penger på gavene du ga til jul!

man in black suit sitting on chair beside buildings

Visste du at du kan få tilbake penger etter at du har kjøpt julegaver? Les videre for å lære hvordan du kan tjene penger på gaver du allerede har kjøpt og gitt bort til jul.

Det er meget irriterende å se at gaver du har kjøpt til deg selv eller andre til jul, kommer på salg i romjula. Dette har skjedd meg flere ganger og jeg har aldri tenkt over at det går an å gjøre noe med det, før i år. Jeg sier bare: PRISGARANTI, merk deg ordet, så kan også du spare noen kroner som kommer godt med som student.

black payment terminal
Få penger tilbake på julegavene du har gitt bort. (Photo by energepic.com on Pexels.com)

Hva er prisgaranti?

Hos mange butikker har de noe som heter prisgaranti, prismatch, prisløfte osv. Dette går ut på at de ulike kjedene garanterer at de skal ha de billigste prisene på et produkt. Finner du det samme produktet hos en konkurrent for en billigere pris, kan du få prisdifferansen tilbakebetalt.

Hos hvilke butikker kan man få penger tilbake og hva må man gjøre?

Det er ikke alle butikker som tilbyr prisgaranti og det er ulike kriterier hos de ulike butikkene på hva man må gjøre for å få penger tilbake.
Her kommer en liten oversikt med linker til butikkene jeg har funnet som tilbyr prisgaranti.

I disse butikkene har de en form for prisgaranti:

Et eksempel på kriterier hos XXL

I tillegg til de butikkene på listen over har XXL prisgaranti. Her kommer noen av punktene som de har i sine kriterier for at du skal få tilbake penger:

 • Prisløftet gjelder mot lokale, konkurrerende butikker i de byene du finner et XXL-varehus.
 • Dersom du kan kjøpe identisk vare til en lavere pris enn du betalte hos XXL innen 30 dager etter kjøpsdatoen hos de, betaler vi XXL deg differansen tilbake.
 • Resten av kriteriene kan du lese her.

  person putting coin in a piggy bank
  Prisgaranti er en fin måte å tjene penger på etter du har kjøpt og gitt bort gaver. (Photo by maitree rimthong on Pexels.com)

  Hørtes dette komplisert ut? Det er det ikke!

  Synes du at alt dette hørtes komplisert og vanskelig ut? Det gjorde jeg også den første gangen jeg hørte om det og dermed orket jeg ikke å prøve det engang. I tillegg så tenkte jeg at dette var en teit ting å gjøre bare for å spare noen kroner. Nå som jeg har blitt eldre og er student så tenker jeg at dette er noe alle burde prøve!

  Jeg prøvde ut prisgarantien til XXL nettopp selv. Se på bildene under for hvordan det gikk!

  woman in yellow turtleneck sweater smiling
  Dette er ganske enkelt! Jeg anbefaler deg å prøve selv. (Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com)

  Jeg håper at dette innlegget lærte deg noe nytt og at du nå fikk lyst til å tjene litt penger på gaver du har kjøpt før jul! Sleng gjerne inn en kommentar hvis du prøver dette eller om du visste om prisgarantien fra før av. Ellers vil jeg bare ønske dere en god jul videre og et godt nytt år når den tid kommer.

  HUSK: Vi i NTNUstudent er alltid tilgjengelig for spørsmål via vår Instagram og Facebook! Sjekk også ut vår Youtube-kanal!

  – Andreas B.S, grunnskolelærer 1-7, 4.året

  Leave a Reply