Ukas student: Musikkvitenskap, årsstudium

Ukas student er Ingeborg som går årsstudium i musikkvitenskap i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Ingeborg på vår Instastory der hun viste frem sin studiehverdag som student ved årsstudium i musikkvitenskap i Trondheim. Gikk du glipp av det, men lurer fortsatt på hvordan hverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hallaien! Jeg heter Ingeborg og er en 19 år gammel jente fra Bergen. Det vil si at jeg gikk rett fra videregående skole til å studere i en helt ny by, noe jeg er utrolig glad for at jeg turte å gjøre. Hvis jeg skal beskrive meg selv med tre ord, vil jeg si at jeg er glad, irriterende og høylytt (trofast bergenser). Jeg elsker å være sosial, og sier heller ikke nei til en god fest.

Hvorfor valgte du å studere musikkvitenskap?

Jeg har en stor lidenskap for musikk, noe som førte til at jeg har begynt å studere musikkvitenskap ved NTNU på Dragvoll. Jeg ønsket å studere musikkvitenskap fordi det er et mer generelt studium om musikk, og jeg liker musikk generelt. Jeg liker komposisjon akkurat like mye som jeg liker å synge og å lese musikkhistorie. På musikkvitenskap får man hele pakken, i tillegg til at man kan forme studiet med åpne fag og valgfag.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

En typisk studieuke på musikkvitenskap er svært variert og fullstappet med ulike forelesninger og praktiske timer. Jeg har sangtime hver uke, i tillegg til improvisasjonstimer hvor man får bruke instrumentet sitt på en kreativ måte sammen med andre på studiet. Omtrent alle forelesninger er obligatoriske, noe jeg synes er fint. Det tvinger deg til å dra på campus og møte medstudenter, i tillegg til at det er utrolig nyttig å få med seg forelesninger. Ellers sitter jeg mye med kollokvie og på grupperom sammen med andre studenter, hvor vi (av og til) jobber med materiale fra forelesninger, og ofte(st) prater over en kopp kaffe. Det er alltid noen man kan henge med på campus, og for en sosial sjel er det veldig betryggende. Når man er mye på campus, gjør det at man får ettermiddag og kveld til andre ting enn lesing. Dette utnytter jeg blant annet med å synge i Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening, i tillegg til at jeg er skuespiller i Dragvollrevyen. Dette er aktiviteter jeg gleder meg til hver uke, og det holder studiemotivasjonen oppe.

Bilde med to andre studenter i Trondhjems kvinnelige studentersangforening!

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Som stolt Bergenser er det hardt å innrømme at Trondheim er en helt fantastisk by. Det er en by stappet med studenter, aktiviteter, konserter, Studentersamfundet, turområder, og mye mer! Det blir jo ikke bedre? Trondheim har fått en helt spesiell plass i hjertet mitt, og det på bare et par måneder. Jeg vil anbefale enhver til å ta turen til Trondheim, man kommer ikke til å angre.

Hvordan er studentmiljøet?

Det er ikke til å legge skjul på at Trondheim ikke hadde vært det samme uten det fantastiske studentmiljøet. Det sier seg kanskje selv at en by med 33 000 studenter har et stort og aktivt studentmiljø, hvor det finnes noe for alle og enhver. Det finnes uendelige muligheter, og for meg var det vanskelig å ikke melde seg inn i alt mulig med én gang, for alt virker utrolig kjekt. Tenk at man kan både spille rumpeldunk, danse swing, spille fotball eller frisbeegolf! Amazing.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Når jeg sier til folk at jeg studerer musikkvitenskap, ser de ofte ut som et spørsmålstegn. Hva er det? Hva blir du? Hva kan du jobbe med? Dette er spørsmål jeg selv ikke kan svare på, men jeg vet én ting sikkert, og det er at jeg har lyst til å bli noe som er musikkrelatert. Om det er journalist, lærer, komponist, eller popstjerne, det får tiden vise.


Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Ingeborg her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Du kan også ta kontakt med oss på Facebook, sende oss en DM på Instagram (@ntnustudent), eller bare legge igjen en kommentar på bloggen! Sjekk gjerne ut YouTube-kontoen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, biologi, 3.året

Leave a Reply