Ukas student: Materialteknologi, bachelor

Ukas student er Thyra som går førsteåret av en bachelor i materialteknologi i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Thyra på vår Instastory der hun viste frem sin studiehverdag som student ved 3-årig materialteknologi i Trondheim. Gikk du glipp av det, men lurer fortsatt på hvordan hverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Thyra og er fra en bydel utenfor Trondheim som heter Heimdal. Jeg er en aktiv jente som ved siden av studiet jobber rundt 2 ganger i uka, har verv og prøver å få tid til trening og venner. Jeg er også veldig glad i Solo<3

Jeg studerte litt før jeg valgte å ta bachelor i materialteknologi, som gjorde at jeg fikk litt kjennskap til studielivet i Trondheim og NTNU før jeg startet. Det gjorde også at jeg rakk å søke UKA før de andre i klassen min og fikk vært med lenge. UKA var veldig gøy og har gitt meg utrolig mange gode minner og erfaringer.

Hvorfor valgte du å studere materialteknologi?

Jeg hadde egentlig søkt kjemiingeniør, studiet vi deler linjeforening med, men byttet til materialteknologi før fristen gikk ut. Grunnen er at jeg så etter litt mer variasjon, og ville bruke kjemi til å gjøre eller lage andre ting istedenfor å kun fokusere på kjemien. Jeg ønsket også et fremtidsrettet studie med mange muligheter for videreutdanning og valgfag.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Utenom eksamensperioden går det i forelesninger, jobb, labrapportskriving, øvinger, møter med linjeforeningsstyret, andre verv, samt en øl eller to på Samfundet eller Sukkerhuset. Nå som jeg er i en eksamensperiode har dette selvfølgelig blitt amputert, og da går dagene til repetisjon av pensum og gjennomgåing av tidligere eksamener.

Hvordan liker du Trondheim som studieby? 

Ettersom at jeg vokste opp utenfor Trondheim sentrum hadde jeg mye kjennskap til byen fra før. Jeg har både tatt bussen forbi Gløshaugen og vært på konsert i Storsalen før (Storsalen er en av lokalene inne på Samfundet), som gjorde at jeg visste mye mer om Trondheim som by i forhold til andre studenter som kom opp hit for første gang. Dette har jeg tjent en del på, fordi jeg ikke trengte å bruke Google maps eller MazeMap (google maps for skolens områder) til alt.

Hvordan er studentmiljøet?

Like fantastisk som andre sier at det er! Trondheim er virkelig Norges beste studentby, og det er tilbud der ute for enhver smak. Det er noe for de ekstremt ekstroverte, som meg selv, men også for de mer introverte og rolige. Du kan få deg venner overalt, om det så er på studiet, i linjeforeningen, under UKA, på Samfundet, eller som medlem hos NTNUI. Hva det er spiller ingen rolle, du vil alltid finne noe som passer deg.

Et bilde sammen med grafikkstyret jeg satt i under UKA-21<3

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Det jeg har rekket å tenke på til nå er noe med batterifabrikasjon eller noe som omhandler motor/bilproduksjon eller liknende. Jeg er enda litt usikker på hva jeg faktisk kan få jobb som, men jeg vet at mulighetene er mange! 


Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Thyra her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Du kan også ta kontakt med oss på Facebook, sende oss en DM på Instagram (@ntnustudent), eller bare legge igjen en kommentar på bloggen! Sjekk gjerne ut YouTube-kontoen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, biologi, 3.året

Leave a Reply