Julegaveønsker for deg som skal bli student

Skal du begynne å studere til høsten? Da kan det være lurt å sette noen praktiske ting på ønskelisten din i år. Her får du noen tips til nyttige ting du kan ønske deg til jul, fra en nåværende student til en fremtidig student.

Julen nærmer seg med stormskritt, og det betyr at det er på tide å skrive årets ønskeliste. Dersom du har tenkt til å begynne å studere til høsten, er dette en super mulighet til å skaffe seg noen praktiske ting til studietiden.

Sengetøy

Sengetøy er kanskje ikke det mest fristende å ønske seg til jul, men jeg kan love deg at du kommer til å være glad for det når du flytter hjemmefra! Da kan du ønske deg noe av bedre kvalitet, slik at du slipper å kjøpe noe billig som ikke varer. Du har nemlig neppe lyst til å bruke dine siste kroner etter sommerferien på noe så nødvendig som sengetøy.

Termos eller termokopp

Om du ikke er en stor kaffedrikker, kommer du nok til å bli det! Eller kanskje er du veldig glad i te? Uansett er en termos eller termokopp helt nødvendig å ha i studietiden, ettersom det kan bli noen lange dager på skolen. Det er også mye mer økonomisk å lage kaffen hjemme og ta med på termos, enn å kjøpe kopp etter kopp andre steder. Jeg vil anbefale å ønske deg en som er litt stor og holder lenge på varmen. Da kan du kose deg med den varme drikken din hele dagen!

Både støydempende hodetelefoner og termoskopp har kommet veldig til nytte i hverdagen som student.

Ryggsekk

Det kan bli mye bøker å bære på universitetet. Da kan det lønne seg å ha en ordentlig god ryggsekk, med plass til bøker, PC, matpakken og andre ting du trenger i løpet av en dag. Mitt tips er å skaffe seg en ordentlig god sekk, som tåler mye, fremfor en veske eller bag som fort kan bli ødelagt og som kan ødelegge ryggen din i tillegg!

Støydempende hodetelefoner

Som student må man studere en god del også utenom forelesninger, og det er ikke alle leseplasser som er like stille. Da er støydempende hodetelefoner veldig greit å ha, slik at du kan konsentrere deg selv om det er litt bråkete rundt deg. I tillegg er de også gull å ha på de lange fly- og togturene mellom studieby og hjemby i feriene, så her får du to for én!

Flytting kan være veldig slitsomt og stressende, så alt man skaffe på forhånd er gull verdt. Da unngår man kanskje hvilepausen midt på gata mens man bærer sofa?

Gavekort

Gavekort er noe som alltid er deilig å få, og denne julen kan det være lurt å ønske seg et fra IKEA, kjøkken- og interiørbutikker, eller andre lignende butikker. Med noen kroner i potten blir ikke hybelinnredningen like kostbar, for det er overraskende mye du er nødt til å skaffe deg ved skolestart! Ved å ønske deg gavekort blir du også veldig fleksibel. Det er mange studentboliger som allerede har noen møbler og kjøkkenutstyr, så da kan du vente med handlingen til du vet hvor du skal bo og akkurat hva du trenger.

Da håper jeg bare at du får en kjempefin jul, og lader batteriene til det kommende året!


Lurer du på noe mer om hvordan det er å være student? Legg ingen en kommentar under innlegget, send oss en melding på Facebook eller Instagram (@ntnustudent)! Sjekk også ut YouTube-kanalen vår!

– Åsne (2019), revidert av Hedvig, 3. året Fysikk og matematikk

Leave a Reply