Ukas student: Automatisering og Intelligente systemer

Ukas student er Kristoffer som studerer automatisering og intelligente systemer i Ålesund. Lurer du på hvordan studiehverdagen hans er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Kristoffer på vår Instastory der han viste frem sin studiehverdag som student ved automatisering og intelligente systemer i Ålesund. Gikk du glipp av det, men lurer fortsatt på hvordan hverdagen hans er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Kristoffer, er 22 år og kommer fra Horten i Vestfold. Fra før har jeg fagbrev som elektriker og har jobbet som det. Rett før jeg startet å studere var jeg i førstegangstjenesten som vaktkommandør. I tillegg til studiet, har jeg verv i ÅSS (Ålesund studentsamfunn). Her sitter jeg i komiteen for U.-KA. festivalen i Ålesund, hvor jeg er PR- og kommunikasjonsansvarlig. Jeg er en veldig sosial person og er alltid klar for en god fest.

Hvorfor valgte du å studere automatisering og intelligente systemer?

Jeg har alltid hatt en interesse for elektronikk og teknologi. Jeg startet med å ta fagbrev som elektriker, men fant etterhvert ut at dette ikke var det jeg ønsket å jobbe med. Kort tid etter bestemte jeg meg for at jeg ville studere, og da kom jeg over dette studiet.

Automatisering og intelligente systemer er et allsidig studie med mange muligheter. Jeg vet ikke nøyaktig hvor eller hva jeg vil jobbe med, men studiet jeg har valgt lar dørene stå åpne.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Dagene starter alltid med at jeg henter en kopp kaffe på ÅSS-kontoret. Det er stort sett rolige dager på skolen, bestående av forelesninger, øvingstimer og lab. Studieklassen har et godt miljø der det er lett å spørre hverandre om hjelp, som kommer godt med når vi sitter sammen i lab og øvingstimer.

Hvordan liker du Ålesund som studieby?

Ålesund er en veldig fin by med fine nærområder. Det er alltid noe å finne på, enten av arrangementer eller aktiviteter. Jeg hadde ikke prøvd buldring før jeg kom til byen, men nå har jeg fått prøvd meg flere ganger i buldrehallen. Det er heller ikke så langt til Strandafjellet, der det er supre muligheter for toppturer og alpint.

Hvordan er studentmiljøet?

Ålesund har et flott studentmiljø! Det er mange frivilligheter å melde seg inn i hvor man lett blir kjent med studenter på tvers av studier og kull. I studenthuset Banken, holdes det både store og små arrangementer nesten hver dag. Er du interessert i idrett kan du melde deg inn i NTNUI. Jeg er selv medlem av NTNUI, og er med på både volleyball og turning.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg vet ikke helt hvor jeg vil jobbe, men kunne godt tenkt meg å jobbe innen forskning eller produktutvikling. Det virker også utrolig spennende å jobbe hos et av de større bedriftene med et større prosjekt. Jeg har også en interesse for roboter og autonome systemer.


Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Kristoffer her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Du kan også ta kontakt med oss på Facebook, sende oss en DM på Instagram (@ntnustudent), eller bare legge igjen en kommentar på bloggen! Sjekk gjerne ut YouTube-kontoen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, biologi, 3.året

Leave a Reply