Ukas student: Biologi

Ukas student er Julie som går 1.året biologi i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Julie Amanda på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag som biologistudent. Gikk du glipp av det, men lurer fortsatt på hvordan hverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Julie Amanda, og jeg kommer fra Trondheim. Nå går jeg 1. året på en bachelor i biologi, samtidig som jeg skriver bacheloroppgave i pedagogikk som jeg gikk høsten 2020 til våren 2021. Ellers er jeg glad i å lese, være aktiv, høre på musikk og prøve masse nye ting!

Hvorfor valgte du å studere biologi?

ville studere biologi fordi jeg er kjempeglad i dyr og natur, er nysgjerrig på hvordan alt liv på jorda henger sammen, og er opptatt av miljø og klima. I tillegg er jeg interessert i å lære mer om ulike tema på celle- og molekylærnivå, for eksempel virus og bakterier. Ikke minst har man store muligheter for å velge en retning man selv synes er spennende på biologi, og det synes jeg var veldig positivt. Til slutt opplevde jeg NTNU som et attraktivt sted å utforske alle disse tingene jeg liker på, så da ble valget veldig enkelt!

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg? 

En typisk studieuke for meg akkurat nå innebærer forelesninger 3 dager i uka, litt praktisk arbeid gjennom lab og prosjektarbeid, i tillegg til en god del egenstudier. Jeg synes biologistudiet tilbyr en perfekt blanding mellom praktisk og teoretisk kunnskap, noe jeg opplever kommer tydelig fram gjennom ekskursjoner, lab, prosjektarbeid, forelesninger og pensum.

Vanligvis legger jeg opp dagen min slik som en «typisk» arbeidsdag hvor man jobber 08-16, men det er muligheter for å være fleksibel! Noen ganger tar jeg litt fri, flytter på egenstudier til kveld eller helg osv, og andre ganger må jeg jobbe litt ekstra. Spesielt før innlevering av prosjekter og i eksamenstiden kan dagene bli litt lengre.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg elsker Trondheim som studieby! Det føles ut som det er endeløst med foreninger og aktiviteter å delta på her, og det finnes mange spennende verv man kan engasjere seg i. Jeg synes Trondheim er akkurat passe stor, og opplever at det er mye spennende som skjer her i løpet av året- både innenfor og utenfor studiemiljøet.

Hvordan er studentmiljøet?

Jeg liker studentmiljøet veldig godt, og synes det er tydelig hvor ordtaket «studietiden er livets beste periode!» kommer fra. Du kan engasjere deg i linjeforeningen og eventuelt linjeforeningens undergrupper, men du kan også melde deg inn i idrettslaget NTNUI i en av mange ulike idretter. Det finnes virkelig en hel verden ute der å engasjere seg i, enten det er sjakk eller fotball!

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Det vil nok være avhengig av den retningen jeg velger etterhvert. I alle tilfeller har jeg veldig lyst til å drive med kunnskapsformidling og/eller forskning, så en stor ambisjon for meg etter mastergrad er å gå videre til en Ph.D. Jeg synes biologi er et veldig spennende og givende fagfelt, så jeg kan se for meg å trives med mye forskjellig her!


Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Julie her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Du kan også ta kontakt med oss på Facebook, sende oss en DM på Instagram (@ntnustudent), eller bare legge igjen en kommentar på bloggen! Sjekk gjerne ut YouTube-kontoen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, biologi, 3.året

Leave a Reply