Ukas student: Medisin

Ukas student er Marie som går 4.året medisin i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Marie på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag som medisinstudent. Gikk du glipp av det? Ikke noe å stresse med! Hun sa ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på studiehverdagen hennes:)

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Marie Egeland Sætre, er 25 år og kommer fra Spydeberg. Jeg studerer 4 året på medisin i Trondheim og er glad i en aktiv og variert hverdag. 

Hvorfor valgte du å studere medisin? 

Jeg valgte medisin da jeg ville ha en variert, spennende og ikke minst utfordrende hverdag. Jeg liker godt å jobbe med mennesker, og vil gjerne ha en jobb hvor jeg kan hjelpe folk i en vanskelig situasjon.

Da jeg var yngre var lege den store drømmen, men jeg hadde ikke karakterene til det.  Jeg bodde en liten periode i Etiopia hvor jeg fikk være frivillig på et sykehus. Etter dette var jeg helt bestemt på at jeg ville studere medisin. 

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg? 

Den innebærer både forelesninger, en god del lesing og variert praksis. På medisin i 3. og 4. klasse har man “ukestjeneste”, som vil si at vi er på ulike klinikker i variert antall uker. Da følger vi vakt (lege), får noen ganger være med på operasjoner, og møter pasienter. Vi får også undervisning i praktiske ferdigheter, men det kan ikke skjules at veldig mye tid går til lesing. 

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Trondheim er en fantastisk studentby! Jeg forstår veldig godt hvorfor de kaller Trondheim for Norges beste studentby. 

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet er inkluderende og trygt. Det er utallige frivillige sosiale ting man kan engasjere seg i. Kun fantasien setter stopper. På medisin er det mange ulike organisasjoner man kan være med i, der alle har masse sosialt. Trondheim er spesielt fantastisk på grunn av linjeforeninger, som har et stort engasjement for at alle studentene på studieprogrammet skal trives. 

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg er usikker, men synes pediatri (barn) og kardiologi (hjertet og de store årene rundt) er mest spennende nå!


Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Marie her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Du kan også ta kontakt med oss på Facebook, sende oss en DM på Instagram (@ntnustudent), eller bare legge igjen en kommentar på bloggen! Sjekk gjerne ut YouTube-kontoen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, biologi, 3.året

Leave a Reply