Ukas student: Pedagogikk, bachelor

Ukas student er Hanne som går 3.året av en bachelor i pedagogikk i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Hanne på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag som pedagogikkstudent. Gikk du glipp av det? Ikke noe å stresse med! Hun sa ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på studiehverdagen hennes:)

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei! Jeg heter Hanne, er 21 år og kommer fra Ålesund. Nå bor jeg i Trondheim sammen med kjæresten min, og går 3.året pedagogikk på Dragvoll. Tidligere har jeg studert årstudium i planlegging og administrasjon i Volda. På fritiden gjør jeg ikke noe spesielt annet enn at mye av tiden går til å studere, trene, være med venner, og er alltids med på en god fest.

Hvorfor valgte du å studere pedagogikk?

Jeg hadde store problemer med å velge hva jeg ville studere. Jeg valgte å flytte til Trondheim for å studere pedagogikk ettersom jeg tenkte at jeg aldri kom til å finne ut hva jeg ville, og var veldig usikker. Jeg hadde også tenkt ganske lenge at Trondheim var en plass jeg ønsket å studere. Pedagogikk er i tillegg noe man alltid får bruk for. Nå er jeg veldig glad for at jeg tok det valget. Etter at jeg startet på studiet har jeg lært mye jeg kommer til å få bruk for uansett hvor jeg ender opp.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

En typisk studieuke for meg er ikke altfor travel. Jeg liker at jeg selv kan legge opp dagene slik jeg ønsker. Jeg vil si at jeg er en veldig strukturert person, og elsker å planlegge uken. På den måten vet jeg hva jeg må gjøre til en hver tid.

Jeg har som regel en forelesning om dagen, og resten av dagen kan jeg bruke til å lese pensum og jobbe med oppgaver. Kan også legge opp til pauser med en kaffekopp eller tre, kanskje en treningsøkt, eller tur midt på dagen. Ettermiddagen og kveldene liker jeg å ha fri slik at jeg kan besøke venner og gjøre det jeg ønsker.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Trondheim er først og fremst en veldig fin by. Det er ikke så altfor store avstander, og det gode kollektivtilbudet byen har gjør det enkelt å komme seg fra sted til sted. I tillegg til at det er en by med mange shoppingmuligheter, restauranter og kaféer. Du trenger heller ikke reise langt for å gå på fine turer og oppleve litt natur.

Hvordan er studentmiljøet?

Har fått et inntrykk av at studentmiljøet er veldig bra. Her i Trondheim finner man noe for alle. Ettersom Covid har ødelagt mye av det typiske studentlivet det siste året har jeg selv ikke opplevd så mye som jeg kunne ønsket. Men det er mange muligheter for å bli med på diverse aktiviteter gjennom NTNUI eller bli med i verv om man ønsker det. Det er mye å velge mellom som gjør at alle kan finne noe som de trives med.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Veldig godt spørsmål. Jeg er veldig glad for at pedagogikkstudiet gir meg mange muligheter. Det er en av grunnene til at jeg liker studiet så godt. Eneste som er helt sikkert er at jeg ønsker å jobbe med mennesker. Planen nå er å kanskje gå videre på master i spesialpedagogikk, men jeg er fortsatt veldig usikker.

Hva liker du best med pedagogikk?

Det jeg liker best med studiet er at det er så relevant. Ikke bare relevant i jobb, men også i det daglige. Studiet har stort fokus på hvordan samspill med mennesker i alle aldre foregår. Jeg liker også hvordan studiet er bygd opp, og at vi har så mange muligheter til å velge valgfag slik at man selv kan velge de man er mest interessert i.

Er Trondheim en dyr by å bo i?

Tidligere bodde jeg som sagt i Volda, som var en billigere plass å bo i med tanke på leie av bolig. I Trondheim er det også mange fristelser som kaféer og gode shoppingmuligheter som gjør at det fort kan gå litt penger. Etter min mening er det absolutt verdt det, og man trenger ikke gjøre det så dyrt. Det er alt etter hvordan man vil prioritere det selv. Jeg jobber ikke ved siden av studiet og får økonomien til å gå rundt uansett.

Hvem vil du anbefale pedagogikk til?

Pedagogikk passer til dem som liker å jobbe med mennesker, og er nysgjerrig på hvordan møter mellom mennesker foregår. Man trenger absolutt ikke ha planer om å undervise for å studere pedagogikk, noe som jeg har fått inntrykk i at veldig mange tror. Jeg vil påstå at uansett hva man ender opp med så er pedagogisk kompetanse positivt å ha med seg. Dersom man lurer på om man vil studere pedagogikk er det lurt å huske at det er veldig lite obligatorisk, og man har ikke så mange forelesninger i uken. Dette gjør at man må være strukturert og selvstendig for å få ting gjort. Det er et teoretisk fag der man må lese mye selv. Dersom du er usikker på hva du vil studere er ikke pedagogikk en dum idé, og det er ett studie jeg absolutt vil anbefale.


Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Hanne her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Du kan også ta kontakt med oss på Facebook, sende oss en DM på Instagram (@ntnustudent), eller bare legge igjen en kommentar på bloggen! Sjekk gjerne ut YouTube-kontoen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, biologi, 3.året

Leave a Reply