Ukas student: Markedsføring, Innovasjon og Ledelse

Ukas student er Tirill som studerer andre året på markedsføring, innovasjon og ledelse i Ålesund. Lurer du på hvordan det er å studere markedsføring? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Tirill på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på studiehverdagen hennes!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Tirill, er 23 år gammel og kommer opprinnelig fra Ålesund. Ved siden av studiet gjør jeg ganske mye. Jeg er leder for den frivillige studentorganisasjonen, Næringslivsutvalget NLU, som jobber for å knytte næringslivet og studentene tettere sammen. I tillegg har jeg to deltidsjobber. For det meste jobber som finansiell rådgiver på kundeservice hos Sparebanken Møre, også jobber jeg med sosiale medier for kanalene til NTNUstudent. Jeg har en veldig innholdsrik hverdag, men alt jeg driver på med er utrolig gøy og givende!

Hvorfor valgte du å studere markedsføring, innovasjon og ledelse?

Jeg synes tema er utrolig interessant, og noe jeg gjerne vil jobbe med i fremtiden. Jeg elsker at utdanningen er ganske så rund slik jeg kan jobbe med mye forskjellig. Jeg ønsker gjerne en jobb hvor jeg kan være sosial, knytte nettverk og bli kjent med nye mennesker. Jeg har også et stort konkurranse instinkt og ønsker derfor en jobb hvor jeg kan nå nye mål og som krever litt av meg. Dette kan jeg sikkert finne innenfor mange jobber, derfor jeg glad for at utdanningen gir meg en bred kompetanse innenfor en rekke felt, slik jeg kan jobbe med det meste.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Jeg har vanligvis forelesning fire dager i uken, i tillegg til øvingstimer hvor vi jobber med oppgaver relatert til fagene. Vi har en del gruppeoppgaver på studiet, dermed møter jeg ofte venner fra klassen for å jobbe sammen med de på skolen. Det er selvfølgelig en del individuelt også, og da liker jeg personlig å sitte hjemme i komfortable omgivelser å jobbe i fred og ro. En god mix her altså!

I dette blogginnlegget har jeg skrevet om min studieuke i fjor, så gjerne les det dersom du er interessert!

Hvordan liker du Ålesund som studieby?

Jeg er jo som nevnt opprinnelig fra Ålesund, så jeg har bodd her hele livet. Jeg husker jeg var litt skeptisk til å studere her i starten, jeg ville som mange andre komme meg bort til nye omgivelser og bli kjent med nye folk. Men jeg føler virkelig at jeg har fått en helt annen opplevelse som student i Ålesund, jeg er på ekte imponert! Det er virkelig et godt og levende studie miljø i Ålesund, og jeg har blitt kjent med så mange nye i egen by. Jeg angrer ikke et sekund på valget mitt.

Hvordan er studiemiljøet?

Utrolig godt om jeg får si det selv. Studentfrivilligheten blomstrer, og det er arrangementer å gå på omtrent hver eneste uke. Det er mange tilbud til studentene og et veldig inkluderende miljø for de som ønsker det. Her blir du ikke å kjede deg.

Her har jeg skrevet litt mer om hvorfor du burde velge Ålesund som studentby <3

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiet?

Nå mens jeg studerer så jobber jeg som nevnt i bank, noe som jeg virkelig stortrives med. Så du skal ikke se bort i fra at jeg forsetter her etter studiet. Men jeg vil gjerne ha en “spennende” og litt kreativ stilling om det er lov å ønske. Noe hvor jeg utfordrer meg selv og kan nå nye mål, gjerne en sosial stilling hvor jeg får treffe nye mennesker og knytte kontakter. Utdanningen min er også en lederutdanning, og jeg trives utrolig godt som leder for studentorganisasjonen, så jeg ville ikke takket nei til å prøve meg som leder heller eventuelt. Å jobbe med markedsføring for et kult merke hadde også vært midt i blinken for meg.


Ønsker du å se hvordan en vanlig dag som markedsførings-student er? Da kan du sjekke ut min instastory her! Legger også ved noen linker med litt mer informasjon:

Du kan også ta kontakt med oss på Facebook, sende oss en DM på Instagram (@ntnustudent), eller bare legge igjen en kommentar på bloggen! Sjekk gjerne ut YouTube-kontoen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

Tirill Skodje, 2.året, Markedsføring, innovasjon og ledelse

One thought on “Ukas student: Markedsføring, Innovasjon og Ledelse

Leave a Reply