Min studieuke – Kybernetikk og robotikk

Liker du matte og teknologi? Lurer du på hvordan autonome systemer egentlig funker? Kanskje sivilingeniørstudiet i Kybernetikk og robotikk er noe for deg? I dette blogginnlegget kan du lese om en typisk uke for meg som 3. klassing på kyb!

Heihei! Mitt navn er Aurora, og jeg går i 3. klasse på kybernetikk og robotikk, som er et 5-årig sivilingeniørstudie på NTNU i Trondheim. Dette semesteret er nok et av de travleste (og kuleste!!!) så langt i studieløpet. Her skal du få en liten smakebit på hva jeg driver med om dagene – kanskje finner du ut at dette er noe du kan tenke deg å studere selv? 🤩

Mandag

Hver mandag dette semesteret går hele dagen til det som populært er kjent som Byggern-lab! Her sitter vi i grupper på 3 og kobler sammen integrerte kretser, komponenter og mikrokontrollere med mål om kunne å styre et “ping-pong” spill. Det kuleste med dette faget er at vi første labdag satt med et tomt breadboard, og nå – 8 uker senere ser hele prosjektet ta form, og vi har lagd alt helt selv(!!!!!), veldig gøy <3

Psst! Hvis du ble nysgjerrig på faget kan det anbefales å sjekke ut her eller her for studentvideoer på YouTube😉

Da vi var ferdige på lab stakk jeg videre på mandagsmøte med styret i Omega Verksted hvor jeg har verv, og så rett hjem for å lage middag og chille😌 Siden labben tar ca. hele dagen, er det ikke tid til så mye annet. Noen mandager orker jeg å jobbe litt etter middag, men denne gangen ble de Netflix i stedet <3

Tirsdag

Tirsdager jobber jeg vanligvis der jeg hadde sommerjobb i år. Siden jeg hadde mye lab denne uka jobbet jeg bare frem til lunsj og dro på skolen for å catche opp på litt forelesninger. I tillegg til valgfaget mitt Byggern (Industrielle og innebygde datasystemers konstruksjon) har jeg de obligatoriske fagene Algoritmer og datastrukturer, Teknologiledelse, og Lineær systemteori dette semesteret. I det ene faget lå jeg noen uker bak på forelesningene, så jeg bestemte meg for å ta et skikkelig skippertak og komme meg á jour – ganske slitsomt men veldig digg etterpå 😋 For fullt fokus satte jeg meg på lesesal, tok med meg litt spiselig motivasjon og jobbet på. Med en middagspause i kantina med en venninne på midten ble jobbinga ganske effektiv og jeg nådde (nesten) målet om å ta igjen alt!

Onsdag

Hver tredje onsdag har jeg Helikopterlab – labben i Lineær systemteori. Faget handler om hvordan man kan bruke matte for å modellere og styre systemer, og på lab får vi se teorien in-action🚁

Noe av det jeg liker aller best med kyb-studiet er nettopp det at vi har mye lab som gjør at vi virkelig får en forståelse for hvorfor teorien er som den er – og ganske ofte se at teorien ikke stemmer helt i praksis 🤓

Vi brukte ca halve dagen på å gjøre eksperimenter på lab, og etterpå gikk dagen til å se forelesning og å gjøre øving – du kjenner det kanskje bedre som lekser eller innleveringer? I mange av fagene på teknologistudiene må man få et bestemt antall øvinger godkjent for å få ta eksamen, så det gjelder å ikke falle for langt bakpå 😎

Torsdag

På torsdager er timeplanen ganske tom (veldig digg!!), så jeg har litt mer frihet til å velge hva jeg vil gjøre disse dagene. Jeg benyttet muligheten til å se litt forelesning, og jobbe med øvinger. På torsdager har vi øvingstime i et av fagene mine hvor vi kan få hjelp av studasser (eldre studenter som har hatt faget før) med å løse oppgaver, så jeg benyttet meg av muligheten til å få litt hjelp ❤️. Jeg satt med vennene mine og jobbet med oppgaver utover dagen, og avsluttet med å dra hjem for å rydde og fikse litt hjemme.

Foto: foto.samfundet.no

Fredag

Denne uka ble fredag dagen for gruppearbeid 💙. På formiddagen jobbet jeg og labgruppa med rapport, før vi tok et møte med gruppa vår i teknologiledelse – der er vi en gruppe på 6 som samarbeider om å skrive oppgave. I tillegg hadde jeg et møte i Omega Verksted og en fysisk forelesning, så det ble mye farting rundt omkring på campus. Skoleuka ble avsluttet tidlig for å få med meg UKErevyen og Gameshow med Hansen og Follestad🥳 Det er viktig å gi rom for litt gøy også!!


Det var min studieuke! Har du noen spørsmål om kybernetikk og robotikk eller det å være student, må du ikke nøle med å ta kontakt på Facebook, Instagram (@ntnustudent), eller stille spørsmål i kommentarfeltet under! Sjekk også ut YouTube-kanalen vår!

Aurora, 3. året, Kybernetikk og robotikk

Leave a Reply