How to: Finne studier på NTNUs nettside

Er du usikker på hvilket studie du ønsker å begynne på i fremtiden? Her kommer noen tips til hvordan du kan lete deg frem!

Gå inn i deg selv og tenk over hva du liker

Det er ikke alltid like lett å vite hva du skal se etter på sidene til de forskjellige studiene. NTNU sine nettsider har mye informasjon, så her kommer noen tips til hvordan du kan starte.

Det første du kan gjøre er å tenke over hva som interesserer deg. I dag har vi utallige med muligheter når vi har fullført videregående, men når du skal ta et valg er det ikke like lett å vite hva du burde velge. Derfor er første tips at du tenker over hva du liker å holde på med. Hva liker du å gjøre og hva kan du se for deg å jobbe med? Dette kan være en lang prosess, så det kan være lurt å begynne tidlig med å lete etter studieområder. Studieområder er større inndelinger innenfor alle spesifikke studieprogrammene som tilbys, for eksempel økonomi og administrasjon eller teknologi, ingeniørfag og arkitektur. Dette er to studieområder som har flere spesifikke studieprogram under seg.

Studiene sine sider

Når du har kommet frem til et eller flere studieområder så har NTNU en egen side hvor du får oversikt over alle studieområdene NTNU tilbyr. Denne nettsiden finner du her. Her kan du krysse av på det du synes virker mest interessant og tenker at kan passe deg. Deretter kan du gå inn på de studieprogrammene som du liker og finner interessante. Studieprogram er de spesifikke utdanningene du kan ta, slik som 1.-7. grunnskolelærer eller bachelor i grafisk design.

På studieprogram siden får vi mye opplysninger, blant annet hva opptakskravene for det forrige året var, samt hvor mange studenter som fikk studieplass det året. Disse to faktorene kan være lurt å få med seg. Både slik du vet hva som kreves av deg fra videregående, i tillegg til hva du kan forvente om du kommer inn på det ønskede studiet. Hvor mange studenter som går på din linje kan fortelle en del om hvordan studieopplevelsen kommer til å bli. Alt fra hvor forelesningene holdes til hvordan oppfølging du får av forelesere og hjelpelærere. I tillegg har NTNU lagt ut informasjon om hvilke jobbmuligheter du har etter endt studie.

Emnet sin side

Visste du at hvert emne har sin egen side hvor du kan finne emnets innhold? Et emne er det samme som fag som du har på videregående. Dette er et godt hjelpemiddel dersom du er usikker på hva du vil studere. Da får du en pekepinn på hva emnene inneholder og hva du kommer til å lære. Ved å lese gjennom de emnene som inngår i studiet så får du et lite innblikk i hva du kan forvente, og hva som blir forventet av deg. På emnets side finner du informasjon om innholdet, hvilken eksamensform som benyttes, læringsmetoder og mye mer.

NTNU holder til i tre forskjellige byer, både Trondheim, Gjøvik og Ålesund. Dette er noe du burde ta i betraktning når du skal velge studiested. Hva passer deg best? Alle tre byene har for øvrig et utrolig godt studiemiljø.

Det viktigste er at du velger noe som du synes er interessant og som du vil trives med. Husk, det er ikke farlig å velge feil, dersom du angrer så er det ikke noe problem å bytte studie. Det å prøve ut noe kan hjelpe mye med å få klarhet siden du får oppleve hvordan det er å være student.


Jeg håper dette hjalp deg litt på veien til valg av studiet. Dersom du er interessert i å se flere studier fra NTNU og få mer informasjon om hvordan det er å være student, så gjerne følg oss på Instagram og Youtube, der oppdaterer vi jevnlig. Instagram finner du her, og Youtube finner du her.

May Renate, 2.året, Økonomi og administrasjon

Leave a Reply