Ukas student: Sykepleie, Gjøvik

Ukas student er Maria som studerer Sykepleie ved NTNU. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Maria på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag som sykepleiestudent. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på studiehverdagen hennes!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Heihei! Eg heite Maria, og eg er 21 år og kommer frå Bømlo. Eg går første året på sjukepleien i Gjøvik. Før eg begynte på studiet var eg lærling som barn og ungdomsarbeider. Eg jobbet eit år i barnehage og eit år på barneskulen. Etter fagbrevet gjekk eg på påbygg for å få studiekompetanse for eg visste at eg ville studere videre men var usikker på kva eg ville jobbe som. Eg har alltid visst at eg vil jobbe innen helsesektoren, men eg har vore usikker på om det er sykepleien eg ville prøve meg på. Eg angrer ikkje og er veldig fornøyd med valget mitt. På fritiden min liker eg å være med venner, trene, laget mat og lese.

Hvorfor valgte du å studere sykepleie?

Det er fordi eg elsker å jobbe med mennesker, og eg har ett ønske om å hjelpe andre. Eg har lyst å gjør ein forskjell i kvardagen til noen. En får brukt kroppen fysisk og det er som oftest alltid noe som må gjerast. Eg har alltid likt å hjelpe mennesker, så det å ha det som jobb føles ut som en drøm som kommer til livet.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Det er veldig varierende fra uke til uke, eg går første semesteret no og er usikker på hvordan det blir de andre semesterene. Men til no så har me en del fridager iblant, veldig sjeldent at det blir en 5 dagers. Ofte har eg skule 2-4 gonger i veken. Me pleier å ha simulering som er «øvelsesaktiviteter» som forbereder ein til praksis, der lærer me for eksempel å måle blodtrykk, temperatur og litt forskjellig.

Når eg studere sjølv møte eg ofte venner som eg jobber sammen med, det synes eg er hjelpsomt for det er veldig godt å kunne diskutere sammen med noen andre. Ellers liker eg å sitte på biblioteket å lese meg opp på pensum å jobbe med oppgåver. I andre semesteret skal eg 10 veker ut i praksis, det blir veldig spennende, det er ikkje bestemt enda kor me blir utplassert så det blir spennande å høra.

Når skulearbeidet er ferdig for dagen liker eg å møte meg med venner eller å gå å trene. Det er godt å kunne ha et avbrekk frå lesingen på ettermiddagen. Det er veldig digg å kose seg med ein god serie på kvelden før det er natta.

Hvordan er studentmiljøet?

Det er fint. En møter mange mennesker i løpet av studiet og det er jo bare gøy! Eg har en god gjeng som eg er sammen med masse på fritiden, me finner på masse rart. Gjøvik er ikkje for stor og heller ikkje for liten så der et lett å møte nye mennesker og det er lett å finne på noe, med tanke på at det er gåavstand til alt!

Hvordan liker du Gjøvik?

Gjøvik er ein så sjamerande by! Byen er ikkje for liten og heller ikkje for stor som sagt, det er gåavstand til alt! Det er ganske digg for eg kommer frå en øy der en må vente lenge på buss haha. Gjøvik har masse å tilby av aktiviteter, som bowling, turer, svømmebasseng, cafe og ja you name it. No er det høst og byen er kledd i fine farger, det er så deilig å ta kveldsturer, man kan ta mange fine bilder!

Er studiet vanskelig?

Studiet er veeeeeldig kjekt, men ja det er litt krevende. Men det varierer veldig frå semester til semester. Det første semesteret er litt krevende med anatomien, men det er såå gøy. Det er kjempe spennende å lære seg om menneskekroppen. Det er så digg når en endelig kan forstå seg på korleis alt henger sammen. Anatomien er overkommelig, tenk kor masse kunnskap du får? Ein får veldig stor bruk for i praksis og etter studiet.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Det er ett godt spørsmål, det er jo så masse eg har lyst å jobbe med. Eg hadde likt kjempe godt å jobbe sammen med utviklingshemmede men eg kunne og tenkt meg å videreutdanne meg til jordmor! Jordmor er noe eg virkelig kunne tenke meg til å bli. Jordmor er et master fag, så får å kunne ta det må en ta sykepleie først, jobbe ett år for å få arbeidserfaring og så kan en søke seg innpå master for jordmor faget. For å kunne søke videreutdanning må en ha C i snitt. Det finnes så mange valg men heldigvis har eg enda veeeeeldig god tid til å bestemme meg!


Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Maria her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Du kan også ta kontakt med oss på Facebook, sende oss en DM på Instagram (@ntnustudent), eller bare legge igjen en kommentar på bloggen! Sjekk gjerne ut YouTube-kontoen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

er kledd i fine farger, det er så deilig å ta kveldsturer, man kan ta mange fine
bilder!
Er studiet vanskelig?
Studiet er veeeeeldig kjekt, men ja det er litt krevende. Men det varierer veldig
frå semester til semester. Det første semesteret er litt krevende med anatomien,
men det er såå gøy. Det er kjempe spennende å lære seg om menneskekroppen.
Det er så digg når en endelig kan forstå seg på korleis alt henger sammen.
Anatomien er overkommelig, tenk kor masse kunnskap du får? Ein får veldig stor
bruk for i praksis og etter studiet.
Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med
studiene?
Det er ett godt spørsmål, det er jo så masse eg har lyst å jobbe med. Eg hadde
likt kjempe godt å jobbe sammen med utviklingshemmede men eg kunne og
tenkt meg å videreutdanne meg til jordmor! Jordmor er noe eg virkelig kunne
tenke meg til å bli. Jordmor er et master fag, så får å kunne ta det må en ta
sykepleie først, jobbe ett år for å få arbeidserfaring og så kan en søke seg innpå
master for jordmor faget. For å kunne søke videreutdanning må en ha C i snitt.
Det finnes så mange valg men heldigvis har eg enda veeeeeldig god tid til å

Leave a Reply