Ukas student: Statsvitenskap

Ukas student er Karoline som studerer Statsvitenskap ved NTNU. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Karoline på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på studiehverdagen hennes!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei! Jeg heter Karoline og er 20 år fra Oppegård. Jeg begynte å studere statsvitenskap høsten 2019 ved NTNU i Trondheim. Fritiden min blir brukt til å være sosial med venner og verv hvis jeg har det det semesteret. For tiden går jeg mitt siste år på bacheloren, men jeg har valgt å bytte om 2 og 3 året så nå går jeg breddeåret mitt som siste året.

Hvorfor valgte du å studere statsvitenskap?

Jeg valgte å studere statsvitenskap fordi jeg har alltid vært interessert i samfunnet og omgivelsene rundt meg, i tillegg har jeg vært over gjennomsnittlig interessert i politikk. Etter å ha søkt nettet rundt fant jeg statsvitenskap, et studie som kombinerer politikk og samfunn, og jeg tenkte at dette traff meg midt i blinken!

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

En typisk studieuke for meg består av forelesninger og seminarer. Videre sitter jeg også mye på campus for å lese med venner og være sosial. Kveldene mine blir brukt til å være sosial med kollektivet eller med venner, og hvis det er noe skole som ikke er gjort må jeg ta igjen dette.

Hvordan liker du Trondheim som studieby? 

Personlig elsker jeg Trondheim som studieby. Etter MIN mening er Trondheim Norges beste studentby. Her har vi alt fra studentfrivillighet, arrangementer og natur. Byen er skap av studenter for studenter.

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet i Trondheim er helt unikt, og man finner noe for enhver. Uansett om man liker teater, idrett eller ølsmaking. Ingenting slår Trondheim vil jeg si. På mitt studie har jeg truffet noen av mine nærmeste venner som jeg vet at jeg vil ha livet ut!

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Det vet jeg ikke helt enda, men noe innenfor statsapparatet ville vært utmerket. Enten det er innenfor et direktorat eller organisasjon. Det som er så flott med mitt studie er at det er så mangfoldig, noe som gjør at man ikke binder seg til en bås. Ofte blir statsvitere referert til som en «potet» og dette vil jeg si meg enig i siden vi kan brukes til så mangt!

Hvilke emner tar du i løpet av breddeåret?

Akkurat nå tar jeg et sosiologifag og et pedagogikkfag. Jeg valgte å ta disse fagene fordi jeg ville prøve noe nytt innenfor den samfunnsvitenskapelige retningen. Som liten ønsket jeg å bli lærer og nå fikk jeg prøve ut et pedagogikk fag for å se om det passet meg eller ikke. Sosiologifaget valgte jeg fordi jeg ville ha en annen vinkel på velferdsstaten og samfunnet vårt.

Hvordan utvekslings muligheter finnes det?

På studiet mitt er det veldig godt lagt opp for å dra på utveksling. På breddeåret vårt kan man velge å enten ta et semester på utveksling eller et helt studieår. Jeg hadde veldig lyst til å dra på utveksling, men siden koronasituasjonen fortsatt var veldig usikker da søknadsfristen var valgte jeg heller å bli her i Trondheim.

Er det stor konkurranse på å komme inn på studie?

Jeg vet ikke hvordan situasjonen er nå, men da jeg søkte i 2019 var det opp mot 5 i snitt med førstegangsvitnemål. Selv om snittet er høyt vil jeg understreke at det ikke er konkurranse mellom sine studiekollegaer. Jeg opplever alle som veldig hjelpende og sliter man kvelden før strekker man ut en hjelpende hånd og drar hverandre over målstreken!:)


Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Karoline her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Du kan også ta kontakt med oss på Facebook, sende oss en DM på Instagram (@ntnustudent), eller bare legge igjen en kommentar på bloggen! Sjekk gjerne ut YouTube-kontoen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

Leave a Reply