er du glad i samfunnsfag? Da er dette studie for deg

Er du usikker på hva du kunne tenke deg å bli, men vet du vil jobbe med mennesker eller et annet området som er mer samfunnsrettet? Da kan noen av disse studiene være noe for deg 😊

På NTNU er det et bredt spekter med samfunnsvitenskapelige studier. Alt fra lærerutdanning, psykologi, barnevern og sosialfag, geografi, pedagogikk, sosialantropologi, statsvitenskap og tverrfaglige studier, samfunnsøkonomi. Lista er lang og det er garantert noe der ute som passer for nettopp deg.

Hvordan skal du orientere deg?

Når det kommer til studier innenfor samfunnsfag så finnes det mange forskjellige alternativer, innenfor forskjellige kategorier, disse gir en indikasjon på hva hovedfokuset i studiet vil være. For eksempel hvis man er politikk interessert så vil statsvitenskap og europastudier falle innenfor kategorien politikk, men hvis du er interessert i sosialantropologi, sosiologi, eller sosialt arbeid så vil de gå under kategorier som menneskelig samspill, men i forskjellige former. Derfor er det kjempeviktig at du er konkret i hva du syntes er mest spennende innenfor de forskjellige samfunnsområdene. Er du det vil det være mye enklere å kjenne igjen hva du syntes virker interessant når du ser på studiets oppbygning. Dette kan du finne på NTNU sine nettsider, mer spesifikt på de forskjellige studie-sidene. Ved å klikke deg inn der får du en full oversikt der du ser hvordan studieløpet utarter seg. Hvilket fag du har i hvilket semester, og hva som inngår i de forskjellige fagene, eller hva du kan velge som valgfag. Dette er et genialt hjelpemiddel og gjør det mye enklere å finne det studiet som passer best for deg. SE BILDENE NEDENFOR 😊

Hvilket studier er egentlig samfunnsrelaterte spør du?

Jo det skal jeg hjelpe deg med!!! Som sagt må du vite hva du faktisk er interessert i. Studier innenfor samfunnsfag kan være

  • Barnevern
  • Lektor
  • Psykologi
  • Idrettsvitenskap
  • Historie
  • Arkeologi
  • Samfunnsøkonomi – dette er på handels, og et bra alternativ for deg som liker samfunnsmessige dilemmaer, matte, og økonomi.

På NTNU, campus Dragvoll, har man blant annet fakultetet for samfunns og utdanningsvitenskap (SU), og det humanetiske fakultet (HF) der man kan finne masse forskjellige studier, som listen ovenfor. Her kan du gå inn å lese på de forskjellige studiene, gå inn på de, se på de forskjellige fagene og oppbygningen av studiet osv.. du får raskere oversikt enn det du tror!

Campus Dragvoll

Selv om dette kanskje virker innviklet så kan man se at det finnes så mange forskjellige studier for seg som ønsker å gå en mer samfunnsrettet vei, men ja det er noe man må sette seg litt inn i, og jeg håper jeg har hjulpet deg litt på veien. Om du vil vite mer eller har noen spørsmål kan du enten lese mer på NTNU sine nettsider eller kontakte oss i NTNUstudent på både Instagram (@ntnustudent) eller Facebook. Sjekk også gjerne ut YouTube-kontoen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

Elise, Årsstudium-Sosialantropologi

Leave a Reply