5 på ntnu: hvorfor velge trondheim?

Ligger Trondheim i kanskje-listen din for steder å studere? Les videre, så får du et innblikk i 5 NTNU-studenter sine tanker rundt valget deres med Trondheim som studentby og mer 😍

Navn: Tor Eivind Solheim Iversen

Alder: 23

Studie: Bioingeniør

Hvorfor valgte du Trondheim som studentby?

Jeg har vokst opp i byen og kunne egentlig tenkt meg vekk fra byen for studietiden, men jeg endte opp med å studere her av flere grunner. Først og fremst er det jo verdt å nevne at NTNU holder et veldig høyt nivå og er et kvalitetsstempel på jobbsøknaden din. Jeg kan også være så ærlig og si at jeg som 18-åring ikke turte helt å flytte til en ny by alene, men jeg angrer ikke et sekund på at jeg ble her. Når det er sagt, tror jeg at for folk som bor i andre byer i landet, så er Trondhjem den beste byen å flytte til som student.

Når folk velger studie og studieby, tror jeg mange glemmer at man først og fremst skal leve et liv man trives med og ikke bare studere. Jeg mener det da er viktig å ha noe å gjøre som man liker å holde på med som lar deg legge vekk pensumbøkene og ta frem noe annet enn Netflix, for det blir kjedelig hvis man skal se på Netflix i 3 til 5 år. Da er Trondheim virkelig den beste byen for studenter. Det er tilbud om alt mulig innenfor idrett og aktiviteter i NTNUI, man har Studentersamfundet, UKA, ISFiT, linjeforeninger og andre ting jeg ikke vet hvordan jeg skal kategorisere som Dragvollkjelleren, Sukkerhuset og så videre. Så kort fortalt så valgte jeg Trondheim som studieby fordi jeg var litt pinglete, men heldigvis lønte det seg fordi det er en by man lett finner tilhørighet i.

Hva synes du om Trondheim nå og har du et favoritt minne?

På en litt annen måte enn bergensere elsker Bergen, så elsker jeg Trondheim. Som student er det alltid noe å gjøre og noen nye å møte. Studentfrivilligheten er helt enorm i byen og om man bare tør å hive seg i det, er det alltid noen som tar imot deg og før du vet ordet av det har du fått deg en hel rekke venner og flere bekjentskaper enn du kan telle. Hva gjelder et favorittminne, er det vanskelig med tanke på at jeg har 23 år å velge fra, minus de årene jeg ikke husker så klart. Det blir veldig mye relatert til studietiden ettersom det er det som er friskest i minne, men Lorde-konserten under UKA-17 var rå og krysser fingrene for et nytt favorittminne under UKA-21.

Hva er favorittplassen din i Trondheim?

Det er litt vanskelig å si, men jeg tror jeg aldri har kjedet meg inne på Samfundet!


Navn: Bendik Viuf 

Alder: 22 

Studie: Lektor i historie og engelsk 

Hvorfor valgte du Trondheim som studentby?

Det er flere grunner til at jeg valgte Trondheim som studentby, men det som ble det største trekkplasteret var hvor tilrettelagt alt er for å studere. Byen er bygd opp rundt studieliv. Dette gjenspeiles i alt fra vareutvalg på matbutikker til kveldstilbud. Det er rett og slett en by man lett kan forelske seg og finne tilhørighet til som ung, uansett hvem man er. Som lektorstudent er det også viktig for meg at universitetet tar studieprogrammet seriøst og tilrettelegger for oss med alt fra praksis til seminargrupper slik at man blir kjent med de man studerer med, noe jeg føler NTNU har tatt seriøst for oss historielektorer.

Hva synes du om Trondheim nå og har du et favoritt minne?

Trondheim utpeker seg som en by med mye linjeforeninger, gallaer og annet for alle de som er med på noe ved siden av studiet, noe som er ganske unikt. I tillegg er det alltid små konserter, quizer, foredrag eller andre ting som skjer på kveldstid i gangavstand så lenge man følger med litt. Mitt favoritt minne av Trondheim er MGP fest, som i korte trekk inneholdt my glitter, oreokjeks på gulvet og generelt spetakkel.

Hva er favorittplassen din i Trondheim?

Noen dager trenger man å trekke seg litt tilbake og da er kurvhuskene nedenfor Nidarosdomen et godt sted å sitte å tenke, høre på musikk og se ut over Nidelva, mens man trekker inn høstfargene.


Navn: Sofie Klevstrand

Alder: 22

Studie: Sosiologi

Hvorfor valgte du Trondheim som studentby?

Jeg tenkte en god stund at jeg ville studere i Trondheim, fordi jeg hadde hørt så mye positivt om byen! I løpet av friåret tok jeg turen for å besøke en venninne som hadde flyttet hit. Hun introduserte meg for noe av det Trondheim hadde å by på, og jeg innså at jeg også ønsket å være en del av dette studiemiljøet.

Hva synes du om Trondheim nå og har du et favoritt minne?

Ikke overraskende nok synes jeg, mer enn før, at Trondheim er en herlig by! Det er mye personlighet gatene og husveggene, og det er en trygg by. Jeg føler meg absolutt som en del av det utbredte studiemiljøet som er her. Med linjeforeningen, Studentersamfundet og andre organisasjoner, som revy eller UKA, har du muligheten til å fylle opp uken din med masse moro! Jeg setter også veldig pris på de ulike initiativene som finnes rundt omkring for å bringe stundentene sammen, som vennespleising, studentsenteret eller Drivhuset!

Jeg har fått mange gode minner fra tiden her, men et av mine favorittminner er fra 17. mai i år! Da dro vi på festningen for salutt, og fortsatte videre til brunch med leker, taler og veeeeldig god mat!

Hva er favorittplassen din i Trondheim?

Det tror jeg må være Bakklandet eller Festningen! Det er ikke mange strøk som er så sjarmerende som Bakklandet. Med kaféer, restauranter, bar og noen små butikker blir det en veldig lun atmosfære. Festningen, og festningsparken, kommer også høyt opp på listen. Bak muren finner du en koselig kafé, og det er veldig fine muligheter for en rusletur eller litt utforskning.


Navn: Tilde Weider 

Alder: 22 

Studie: Ingeniørvitenskap og IKT 

Hvorfor valgte du Trondheim som studentby?

Jeg har alltid tenkt at jeg skulle ende opp i Trondheim, men det var da jeg deltok på teknologidagene til NTNU på videregående at jeg bestemte meg helt. Vi reiste til Trondheim og fikk se og oppleve studentbyen, var på foredrag på campus og dro på Samfundet. Studentfrivilligheten og at studentlivet er såpass synlig her var det som var drivkraften min for å velge å studere her!

Hva synes du om Trondheim nå og har du et favoritt minne?

Jeg er superfornøyd med Trondheim – det er en ikke så altfor stor by med fine turmuligheter, man er omringet av masse studenter til enhver tid og ikke minst er frivilligheten det som gjør byen ekstra morsom å bo i! Det er mye å engasjere seg i, alltid noe sprell å finne på, og Trondheim gir ut utrolig gode vibber. Det er også lett å bli kjent med nye mennesker her da omtrent alle ønsker få nye venner og minner. Favorittminnet mitt må være da jeg fikk besøk av vennegjengen hjemmefra for første gang, og fikk gjenoppleve Trondheim for første gang gjennom deres øyne! Det var første gang jeg følte meg lokalkjent her, og jeg viste dem rundt i byen og på Samfundet!

Hva er favorittplassen din i Trondheim?

Favorittplassen min er Kuhaugen! Det er et utkikkspunkt med nydelig utsikt over store deler av Trondheim, og det er akkurat passe lengde for en luftetur. Under korona gikk jeg opp dit omtrent hver dag!


Navn: Eivind Bjørnebøle

Alder: 24

Studie: Electronic Systems Design (2-årig master)

Hvorfor valgte du Trondheim som studentby?

Det var nok ein tanke som begynte å spire då eg fann ut at Trondheim var det beste plassen å studera. For ein ung gut midt i si mest påverkeleg tid blei eg besatt av tanken på studiebyen Trondheim. Eg visste eg skulle studera, så kvifor ikkje gjer det der det var best? Så utan meir refleksjonar rundt den saken, enda eg opp på NTNU, der eg no fortsatt vandrar rundt snart fem år seinare.

Hva synes du om Trondheim nå og har du et favoritt minne?

Trondheim er ein plass som etter mine erfaringar har litt av det meste. Det er i mine auger ein storby komprimert til ein småby. Det er aldri lenger enn ein gåavstand til verken det eine eller andre. Det er utruleg lett å kaste seg på sykkelen, og på bare eit par pedal-strøk har ein flist forbi Olav Tryggvason, Nidarosdomen og halve Bakklandet. Samfundet må trekkast fram som eit pluss, og det er vel her mykje av mine gode minner frå Trondheim har blitt skapt. 

Hva er favorittplassen din i Trondheim?

Som ihuga entusiast av all vinteridrett, må eg nok velja Vassfjellet som min favorittplass. Her har eg dei siste vintrane prøvd å tilbringa så mykje tid som mogleg, ofte på bekostning av skulearbeid. Det er eit skianlegg berre eit steinkast unna sentrum, med gode studentprisar, lange opningstider og buss til og frå. Dersom det har bøtta ned med snø kvelden før, kan ein alltids ta skulearbeidet etter ein tur i bakken. 


Det er ikke lett å velge hvilken by man vil studere i, men med litt mer innblikk i studiehverdagen og andre studenter sine tanker og opplevelser, så vil det kanskje gjøre valget lettere! Om du skulle lure på noe mer om Trondheim eller bare livet som student kan du nå oss på både Facebook og Instagram (@ntnustudent), og selvsagt også i kommentarfeltet under! Sjekk også ut YouTube-kanalen vår 🤩

-Lan, rådgivning og voksnes læring, 3.klasse

Leave a Reply