Ukas student: Psykologi, årsstudium

Ukas student er Emma Helena som studerer årsstudium i psykologi ved NTNU. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Emma Helena og er ei jente på 21 år fra Halden. Før jeg begynte å studere, gikk jeg først et år på folkehøgskole og så hadde jeg et år hvor jeg jobbet i hjembyen min. Jeg er ei aktiv jente som er glad i å trene og i å gå tur. I sommer gikk jeg i Rondane i ei uke – det var en kjempetur!
Ellers har jeg ikke skaffet meg verv ved siden av studiene enda, men har veldig lyst til det. Kanskje etter jul? Vi får se. Jeg liker iallfall veldig godt å være sosial og finne på ting med venner.

Bilde fra Sit Gløshaugen der jeg liker å trene om morgenen før dagen settes igang!

Hvorfor valgte du å studere psykologi?

Jeg synes psykologi er kjempespennende, og har hatt lyst til å studere det i mange år. Særlig etter at jeg hadde psykologi som programfag på videregående. Man lærer så mye om seg selv, men også om andre og samfunnet!

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

En typisk studieuke for meg er fire forelesninger i uka, med en studiedag på tirsdager. Tirsdagene bruker jeg på å forberede meg på uka, og jobber med fag jeg tar opp ved siden av studiet. Jeg deltar i kollokviegruppe to ganger i uka, men arbeider ofte med studievenner flere ganger i uka. Studievennene fikk jeg i fadderuka, og vi prøver faktisk å spise middag sammen med gjengen en gang i uka/annenhver uke!

Middag med studievennene<3

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg synes Trondheim er en kjempeby som byr på mye. Jeg kommer jo fra en liten by, så det var litt skummelt å flytte opp. Det er så mye mer liv her, så og si hele døgnet! Men nå, et par måneder inn, stortrives jeg. Jeg føler at jeg har vært en fisk i en elv, som endelig har fått svømme ut i havet – eller kanskje bare en litt større innsjø?
Likevel, føler jeg Trondheim er den perfekte studiebyen for meg. Her er det både fest, festivaler, Studentersamfundet, liv og laga – men det er også Estenstadmarka, turmuligheter, Nidarosdomen og mange andre kulturmuligheter.

Campus Dragvoll, der jeg hører til!

Hvordan er studentmiljøet?

Studiemiljøet er utrolig bra, og jeg tror det er mye grunnet studentfrivilligheten i byen. Det er så mange studenter med et så stort engasjement! Med liv i kroppen og et hjerte som brenner for noe. Og det merkes av alle oss andre. Nei, Trondheim er en by det er lett og trives i.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg kan tenke meg å jobbe som psykolog når jeg er ferdig med å studere. Det er iallfall drømmen nå, og gjerne med barn. Jeg vil hjelpe og jobbe tett på mennesker som trenger hjelp. Det er kanskje det? Jeg vil jobbe i en jobb hvor jeg kan være til nytte, være hjelpsom.

Hva er det beste med årsstudium?

Jeg synes det beste med årsstudium er at jeg ikke er «bundet» til et studie, så dersom jeg føler at jeg ikke ønsker å fortsette i denne retningen – så er det så lett å bytte til noe annet etterpå!

Tips til apper for å strukturere studiehverdagen?

Jeg er en sucker for Hold, som er en app hvor du kan tjene poeng for å ikke være på mobilen. Den er genial! Det gir meg studiemotivasjon, og særlig fordi jeg kan konkurrere med vennene mine om hvem som klare å få flest poeng. Poengene kan du løse inn i rabattkoder, lodd osv.!
Jeg har også appen Timetable, hvor jeg legger inn timeplanen min og hvor jeg har timer. Dette er veldig nyttig, særlig i starten!
Ellers burde alle studenter ha mattilbud-appen og too-good-to-go!

Hva er det beste med faget psykologi?

Det beste med psykologi er at det er et så bredt, spennende og lærerikt tema! Samtidig som det kan brukes til så mye. Psykologi er på en måte sammensatt av mange andre fag, og er ikke så smalt som jeg trodde det var. Vi har om alt fra biologi, sosiologi, forskningsmetode og matematikk til Freud og psykoanalysen.


Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Emma Helena her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Du kan også ta kontakt med oss på Facebook, sende oss en DM på Instagram (@ntnustudent), eller bare legge igjen en kommentar på bloggen! Sjekk gjerne ut YouTube-kontoen vår der vi legger ut videoer om alt relatert til studier og studentlivet!

-Anusha, Biologi, 3.året

One thought on “Ukas student: Psykologi, årsstudium

Leave a Reply