Min studieuke – Teknologidesign og ledelse

Nysgjerrig på hvordan det er å studere teknologidesign og ledelse? I dag skal jeg ta deg med på min studieuke og vise hvordan en typisk uke for andreårsstudent ser ut. Bli med da 😊 

Heisann! Mitt navn er Aleksandra (20) og jeg er nå på mitt andre år av bacheloren i Teknologidesign og Ledelse, også kalt TDL. Til vanlig tilbringer jeg mye tid på Campus i Gjøvik, ettersom jeg foretrekker å jobbe med fag på campus, og aller helst i gruppe med mine gode klassekamerater. Denne uken har vært litt ekstra hektisk på grunn av flere innleveringsfrister med korte mellomrom.

Mandag

Mandag er foreløpig den eneste dagen hvor vi har fysisk undervisning, emnet vi har i dag heter “Design i helsetjenester” (som er favorittemnet mitt dette semesteret). Forelesning starter klokken 10, så det er godt å få sovet litt lenger på en mandag. I emnet er vi en blanding av 4 forskjellige studieretninger, som da vil si at vi er en relativt stor gruppe. Karakteren i faget er todelt, så vi skal ha både en individuell eksamen og en prosjektoppgave som leveres gruppevis. Gruppene våre består av minst en student fra hvert studieprogram, som da er:

Hver mandag jobber vi sammen i disse gruppene. Det gjør at man blir kjent med flere studenter fra andre studier, og man får utvekslet erfaringer, som igjen er veldig lærerikt. Etter undervisningen hadde vi et kjapt møte med gruppen angående en innlevering. Etter møtet var det å komme seg hjem, spise for så å dra videre på jobb. Jeg jobber for tiden på en restaurant på CC i Gjøvik, og lager noen digge pizzaer!

Denne mandagen gikk virkelig på et blunk.

Tirsdag

Tirsdag er i utgangspunktet avsatt til emnet som heter “Produktdesign – Forholdet mellom menneske, form og funksjon”. Forelesningen blir holdt digitalt, og tidspunktet varier fra uke til uke, avhengig av hva vi skal gjøre. Også i dette emnet har vi en gruppeoppgave, men i dette faget så teller gruppeoppgaven 100% på karakteren. Denne tirsdagen skulle vi fremføre en problemstilling som vi ønsker å jobbe med fremover i prosjektet. Ettersom det ikke skulle skje før klokken 11, dro jeg på skolen rundt 8-tiden for å jobbe litt på egenhånd. Jeg synes det er greit å utnytte disse mellomrommene til skolearbeid (når det først er mulighet), slik jeg slipper å stresse med alt i siste liten.

Senere ble det en rolig kveld, med film sammen med kjæresten. Jeg hadde tidligere bestemt meg for å ikke holde på med mer skole denne kvelden, og heller bare slappe av. Det er godt å få koblet av litt iblant, og anbefales sterkt!

Onsdag

På onsdager har vi digitale forelesninger i to emner; “Eco Design” og “Dataassistert design”. Eco Design starter allerede 08:15, så jeg dro på Campus til den tid. Denne uken hadde vi et kurs/opplæring i et program som heter Simapro. Det er et program for livssyklusanalyse (LCA) som hjelper med å analysere og overvåke dine produkter, og som kan måle miljøeffekten av din produktutvikling.

Deretter fra klokka 10 hadde vi neste forelesning, her går det altså i ett. Ettersom jeg har en stor innlevering til mandag i dette emnet, så ble denne prioritert etter forelesningen. Innlevering går ut på å 3D- designe en skrustikke i programmet SolidWorks, som også skal 3D-printes. Dette er ikke min sterkeste side, så jeg har brukt mye tid her, og en god del frustrasjon oppstod, noe jeg og alle andre studenter opplever en gang i blant. Heldigvis har Cafe Krus kanelbolledag på onsdager, noe som var perfect timing 😍!

Som student kan man møte på tunge perioder, hvor det er mye som må gjøres. I disse tider er det ekstra viktig å huske på å sette av tid til det sosiale. For min del ble det et «Bli kjent»-møtet med redaksjonen i NTNU Student, Gjøvik teamet. Det er alltid like kjekt å møte nye mennesker! Kvelden endte opp på Heim Gjøvik med god mat. Vi ble i tillegg LETT overtalt til å være med på musikk-bingo. Det var kjempegøy, men det ble dessverre ikke noen premie denne gangen 😢, men den tar vi igjen neste gang uten tvil.

Torsdag

Torsdag er også i utgangspunktet satt av til emnet “Produktdesign”, og planen er å tilbringe tiden i vår kule Lab på Campus. Der skal vi jobbe med prosjektoppgaven vår, og modellering av prototyper. Ettersom vi enda ikke har kommet så langt i prosjektet, har denne torsdagen blitt satt av til egenarbeid. Det er flere frister som nærmer seg, og da er det godt å få arbeidet unna. Jeg fikk ferdigstilt innleveringen i emnet “Design i helsetjenester”, og jobbet videre med SolidWorks. Jeg skal ikke legge skjul på at det er veldig tilfredsstillende å se at ting begynner å ta form, og at jeg nærmer meg slutten 😊 I mellomtiden ble det en pause for en kopp kaffe fra Krus Kaffebar, som holder til på Campus i Gjøvik.

På kvelden var det jobb, og min siste arbeidsdag denne uken. Arbeidstiden min varier fra uke til uke, og kan være alt fra to ganger i uka, til fire ganger. Jeg må derfor være veldig nøye med å planlegge alt, slik at jeg er sikker på at alt blir gjort innen tidsfrister.

Fredag

Endelig fredag og HÆLG(!), det var tillegg en nydelig soloppgang på morgenen. Men før jeg gikk inn i helg-modus, måtte jeg få unna gjort litt mer skole. På planen for dagen var det en forelesning i Eco Design og fortsettelsen av kurset med programmet SimaPro. Utover dagen stod fokuset på innleveringen i SolidWorks, for den nærmet seg med storm skritt. Det er godt å kunne jobbe med venner, siden det er enklere å diskutere rundt oppgaven og hjelpe hverandre. Til slutt avsluttet jeg dagen med en vel fortjent brownie 🙌.

Som nevnt tidligere, var dette en litt mer hektisk uke enn hva det vanligvis pleier å være, så du behøver ikke å bli skremt 😊. Det kan oppstå noen uker som krever litt større innsats, og da er det bare å stå på! Planlegging er også veldig viktig i mange tilfeller, slik at man har bedre oversikt over oppgaver og innleveringer. Som du ser tilbringer jeg en god del tid på grupperommene på Campus, og jeg pleier vanligvis å være der fra klokka 08 til 15. Jeg har rett og slett funnet en måte som fungerer best for meg.


Håper det var interessant for deg å få et lite innblikk i min studiehverdag. Husk at det alltid er mulighet til å stille oss spørsmål om DU skulle lure på noe, både her i kommentarfeltet eller på Instagram. Gjerne følg oss videre på vår YT-kanal og Insgramkonto!

Aleksandra, 2. år, Teknologidesign og ledelse

One thought on “Min studieuke – Teknologidesign og ledelse

Leave a Reply