Ukas student: Kybernetikk og robotikk

Ukas student er Max som studerer Kybernetikk og robotikk ved NTNU. Lurer du på hvordan studiehverdagen hans er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Max på vår Instastory hvor han viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Han sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hans studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Max og studerer i 4. klasse på kybernetikk og robotikk ved NTNU i trondheim. Jeg har hele min studietid elsket studentfrivillighetene, og har kombinert dette med studiet. For tiden er jeg UKEsjef for UKA-21, og det er fantastisk at dette kan kombineres med å utdanne seg til sivilingeniør. Jeg elsker også å spille piano, så jeg er altså litt revet mellom festival, ingeniørfag og matematikk!

Hvorfor valgte du å studere kybernetikk og robotikk? 

Jeg har lenge ønsket å lære meg å programmere, og jeg har alltid elsket mekanikk og fysikk. Derfor ville jeg egentlig studere både data og maskin, men kybernetikk virket som et veldig godt mellompunkt der jeg kunne få studere akkurat det jeg ønsket!

Hvorfor valgte du biomedisinsk kybernetikk som retning? 

Underveis i studiet, har vi vært innom mye medisinsk kybernetikk, og det var da jeg skjønte at dette var veien for meg å gå! Jeg har hatt en hemmelig drøm om å være lege tidligere, men skjønte fort at jeg ville kose meg mer med ingeniørfag. Derfor er biomedisinsk kybernetikk nok en gylden middelvei mellom alt det jeg har lyst til å gjøre!

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg? 

Jeg har en veldig fleksibel timeplan, og har valgt fag med lite obligatorisk undervisning. Derfor kan jeg enkelt tilpasse skoleuken til alt det andre jeg vil gjøre i løpet av en uke. Så ingen uker er like! Dette er annerledes for mange på kyb, men det kommer mye an på hvilke fag du velger 🙂

Hvordan er arbeidsmengden for din retning på kybernetikk?

Det varierer! Man kan også velge litt selv ut fra ambisjonsnivå. Det er nok et av de studiene der det er mest hensiktsmessig å legge inn litt tid. Men jeg har aldri overgått den anbefalte arbeidsmengden til NTNU et semester, og har kommet ut av det med greie karakterer 🙂 Man styrer altså litt selv, og det er helt gjennomførbart å kombinere med uke fylt av fritidsaktiviteter!

Hvordan liker du Trondheim som studieby? 

Jeg elsker det! Det er en utrolig vakker by der det meste er i gåavstand. Det blåser litt, men det er sjarm i det også. Jeg kommer fra Oslo, så det å komme til trondheim hvor det er litt kortere avstander, men som fortsatt er en veldig innholdsrik by, det er fantastisk!

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet er det beste med Trondheim! Det finnes utallige organisasjoner og mennesker som vier sin tid til prosjekter de brenner for. Alt fra linjeforeninger, til teknologiprosjekter, og ja, festivaler. Det er et veldig inkluderende miljø som kun ser det beste i folk, og ønsker å ha med engasjerte og blide mennesker!

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Drømmen er å få jobbe med å lage, videreutvikle og styre proteser. Tanken på å kunne hjelpe de vanskeligstilte med å heve livskvaliteten er en stor drøm for meg. 


Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Max her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 5. år

Leave a Reply