Ukas student: Geologi

Ukas student er Erik som studerer Geologi ved NTNU. Lurer du på hvordan studiehverdagen hans er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Erik på vår Instastory hvor han viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Han sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hans studiehverdag.

Hvorfor valgte du å studere geologi?

Jeg valgte geologi bachelor fordi jeg er veldig glad i å være ute i naturen. Med tiden har jeg blitt mer interessert i å finne ut hvorfor landskapet ser ut slik som det gjør, og kunne derfor tenke meg å jobbe innen dette fagfeltet. 

Da først skulle begynne å studere var jeg usikker på hva jeg ville, og startet med et årsstudium i psykologi. Jeg fant fort ut at dette ikke var noe for meg, og landet etter hvert på geologi. De ulike retningene man kan spesialisere seg i virket også spennende. 

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

En typisk studieuke for meg består i hovedsak av å se forelesninger og gjøre skolearbeid. I tillegg til forelesningene og selvstudie, har vi obligatorisk lab hver tirsdag. I år varierer det litt mellom digitale og fysiske forelesninger, men jeg sitter som oftest på Gløshaugen og jobber med venner og studiekamerater. 

Jeg har nettopp startet på fotballaget til linjeforeningen vår, Petroleum FK. Det som er kjekt i år er at man endelig kan spille mot andre linjelag, noe som ikke var mulig i fjor på grunn av Covid-19. Jeg har også en deltidsjobb på Rema 1000, noe som er veldig greit da man tjener litt ekstra penger. Jeg finner også på ting med kompiser, trener, gå på turer, er med kjæresten min.

Hvordan liker du Trondheim som studentby?

Jeg trives veldig godt i Trondheim, og syntes at det er en fantastisk by å studere i. Jeg hadde aldri vært i Trondheim før jeg begynte å studere, men ble fort glad i byen. I og med at det er så mange studenter her, er det veldig lett å være sosial. Det finnes mye gøy man kan bli med på, for eksempel arrangeres UKA hvert andre år. NTNU har mange ulike foreninger, idrettslag og sosiale grupper man kan melde seg inn i. 

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet er veldig bra, og trives veldig godt på linjen min. Siden vi er så få i klassen, rundt 40 stk, blir man veldig godt kjent med de man studerer med. Dette synes jeg er bra. Det gjør ikke noe å flytte til Trondheim uten å kjenne så mange, da alle er veldig mottakelige for å få nye venner. 

Hva kunne du tenkt deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Svært vanskelig å svare på, men jeg tenker og spesialisere meg i arktisk geologi, så regner med at det må bli noe innenfor det 😉 


Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Erik her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 5. år

Leave a Reply