Ukas student: Elektronisk systemdesign og innovasjon

Ukas student er Julie som studerer Elektronisk systemdesign og innovasjon (Elsys) på NTNU. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Julie på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv? 

Heisann! Jeg heter Julie og har nettopp begynt på 3. året på Elektronisk systemdesign og innovasjon (elsys). For tiden sjonglerer jeg en travel hverdag med tre deltidsjobber i tillegg til studiet, en av de er prosjektkoordinator i Ada. Her jobber jeg med å skape trivsel blant jentene på teknologistudier med lav jenteandel, det innebærer alt fra å stelle i stand sosiale bli-kjent kvelder til å jobbe tett med næringslivet for å vise fram alle mulighetene man har etter endt studie. Det er både utrolig lærerikt og veldig motiverende! Ellers er jeg en sørlending som bor i Trondheim, men heier på Molde FK, jeg elsker å kjøre bil og er litt over gjennomsnittet interessert i helikopter (yrkesskade fra forsvaret).  

Hvorfor valgte du å studere elsys?  

På videregående hadde jeg ingen anelse om hva jeg skulle studere, og etter to år med reising og forsvaret var jeg egentlig bare enda mer usikker. Jeg bestemte meg likevel for å søke på et sivilingeniørstudie i Trondheim, fordi jeg likte byen så godt og hadde hørt at det var veldig godt studentmiljø her. Fra videregående hadde jeg tatt realfag og likte spesielt godt IT2 og Teknologi og forskningslære, så når jeg leste om elsys hørtes det ut som noe som kunne ligne litt på disse fagene. Og det gjorde det! Så selv om det nok er mer krets- og komponentteori enn typiske IT fag, så trives jeg utrolig godt! 

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?  

En typisk studieuke består for det meste av forelesninger og møter med både ledelsen og prosjektassistentene i Ada. Det er som regel en øving (oppgave) i uka i alle fagene jeg har, så det går en del tid til å gjøre disse. På ettermiddag/kveldstid så forbereder jeg møteagendaer, er med på arrangementer i regi av Ada, planlegger aktiviteter for neste semester og må titt og ofte ta igjen litt forelesninger som jeg ikke har fått sett på dagtid. I helgene er jeg stort sett på jobb både lørdag og søndag, og de dagene jeg ikke er på jobb prøver jeg å være sosial med venner og kollegaer, eller utnytter tiden til å ta igjen pensum/prøve å ligge litt foran på øvinger. Det er en hektisk hverdag, men jeg synes det er veldig greit å kunne gjøre mye annet i tillegg til det å være student. 

Hvordan liker du Trondheim som studieby?  

Jeg er utrolig glad i Trondheim! Fra tidligere har jeg vært her flere ganger på UKM-festivalen, så derfor hadde jeg et ønske om å komme tilbake som student. Nå bærer selvfølgelig byen preg av en pandemi, men til vanlig er det så mye gøy som skjer og alt er veldig tilrettelagt for studentene i byen. Jeg gleder meg veldig til flere kvelder på Samfundet! 

Hvordan er studentmiljøet? 

Alt det gode jeg hadde hørt om studentmiljøet i Trondheim har stemt. Det er veldig motiverende å studere sammen med folk som virkelig ønsker å lære nye ting, som jobber hardt og som vet å nyte studenttilværelsen når vi først har fri. Hvis du skal studere i Trondheim er det bare å glede seg! 

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?  

Aner ikke! Det er så mye å velge i at det har jeg ikke landet på enda, men jeg tenker at det må være noe innen å utvikle ny teknologi. I tillegg så håper jeg å kunne fortsette å engasjere meg i kjønnsbalanse i teknologibransjen og vise at jenter også kan drive med IT! 


Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Alexandra her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 5. år