Ukas student: Ingeniørvitenskap & IKT

Ukas student er Casper som studerer Ingeniørvitenskap & IKT ved NTNU. Lurer du på hvordan studiehverdagen hans er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Casper på vår Instastory hvor han viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Han sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hans studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei! Jeg heter Casper, og jeg går mitt andre år på Ingeniørvitenskap & IKT. Jeg flyttet til Trondheim fra Oslo så fort jeg var ferdig med videregående, og gikk mitt første år på et annet sivilingeniørstudie før jeg byttet i fjor. Jeg er veldig engasjert i diverse verv, og jobber også deltid som grafisk designer. Ellers er jeg veldig glad i det meste kreativt, og det meste som går på strøm:)

Hvorfor valgte du å studere I&IKT?

Jeg valgte I&IKT fordi jeg ønsket å kombinere de tradisjonelle ingeniørfagene med programmering og data. Studiet virket veldig fremtidsrettet, og jeg hadde også hørt fra flere som gikk der at det var utrolig bra sosialt – noe som viste seg å stemme!

På I&IKT brukes det kilt i sosiale anledninger!

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Utover forelesninger og øvinger består en typisk studieuke av del møter i de ulike vervene mine, tillegg til en dag eller to med deltidsjobb. Vi er så heldige å ha terrasse her, så om det er bra vær på sommeren blir det ofte til at jeg sitter ute og jobber skole med noen venner. Det er veldig digg, men også veldig lite produktivt til tider… Når fredag kommer blir det som regel en litt tidligere avslutning på jobbing, for da er det helg – og den holdes hellig helt frem til eksamensperioden. 

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg elsker Trondheim som studieby. Å bo her føles litt ut som hele byen er laget for oss studenter, fordi vi som regel bor ganske samme sted, altså i nærheten av sentrum. I tillegg drar vi ut på de samme stedene på byen, og spiser gjerne samme steder ute. Det skjer også ting her hele tiden! Om man hadde hatt budsjett og tid til det, tror jeg man kunne dratt på kule arrangementer hver eneste dag hele året her.  

Hvordan er studentmiljøet?

Jeg trives ekstremt godt i klassen min, men også generelt med alle andre studentene her oppe. Når man først flytter hit kjenner de fleste veldig få, som gjør alle mottakelige for nye venner. Vi har det ekstremt gøy, og selv vi som har gått her noen år får oss stadig nye venner, enten det er i kantina eller på Samfundet.

Hva gjør du ved siden av studiene?

Jeg jobber deltid som grafisk designer i Schibsted SMB Norge. Der produserer jeg annonser som senere havner på Aftenposten, VG, Finn etc. Dette trives jeg godt med, nettopp fordi det ikke bare er det samme som jeg gjør på skolen hver dag. Jeg tror det er viktig med litt variasjon i uken, enten det er via verv, jobb, eller hobbyer. 

Når det kommer til verv, så har jeg vært med 2 år i Teknologiporten. Det er en studentorganisasjon som dekker flere linjer, og vi jobber med å arrangere såkalte bedriftspresentasjoner. Kort fortalt er dette en måte å gjøre studenter kjent med jobbmulighetene sine, samtidig som de ofte får gratis mat og drikke. Hvis du starter på I&IKT eller en lignende linje, er dette noe du kan glede deg til 😀

Stand med Teknologiporten

Ellers er jeg også engasjert i linjeforeningen vår, Hybrida, der jeg er med i promoteringskomiteen. Jeg og noen andre i klassen har også startet opp linjens første revy nylig, der jeg nå er PR-sjef. 

I år skal jeg også være studentmentor! Det betyr at jeg skal arrangere sosialt opplegg og passe på at de nye studentene trives i byen!

Studentmentorene fra I&IKT

Alt i alt er det utrolig mye man kan bli med på utenom det faglige her oppe, og hvis jeg skulle gitt ett tips til en ny student, hadde det vært å engasjere seg i noe. Man får masse nye venner, god erfaring, og ikke minst kjempemye sosialt opplegg. 

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Oi, dette er vanskelig spørsmål, men jeg ønsker å kunne lage noe nytt, enten det er et fysisk produkt eller et dataprogram. En jobb der jeg kan utfordre meg selv både teknisk og kreativt er vel målet. På jobbfronten er nok Elon Musk forbildet. Kanskje ikke når det kommer til babynavn da:)


Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Casper her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 5. år

Leave a Reply