5 på NTNU: hvorfor søke verv

Verv ditt og verv datt, men hva er egentlig verv? Du har vel kanskje fått med deg litt om studentfrivilligheten i studentbyen din nå, men er det verdt det? Følg med videre for å høre om 5 studenter sine erfaringer med verv!

Navn: Ola Mæle

Alder: 22

Studie: Rådgivning og voksnes læring

Ververfaring: Markedssjef i ISFiT og Økonomiansvarlig i styret på Studentersamfundet

Hvorfor søkte du på verv? / Hvorfor burde man søke verv?

Jeg har hatt den gleden oppgjennom årene å alltid ha et eller annet verv eller frivillig arbeid og holde på med. Nå som jeg er student har disse vervene bare blitt mer omfattende, meningsfylt og artigere å holde på med.

Spesielt nå i tiden vi har vært i og går gjennom har vervene bare blitt mer betydningsfulle enn noen gang. De har gitt meg utrolig gode venner, opplevelser som sent vil glemmes og erfaringer som blir med meg videre. Det finnes egentlige ikke ord som kan beskrive hvor mye jeg anbefaler deg og andre å plukke opp noe selv. Hvertfall i Trondheim er det nærmest umulig å finne noe man ikke trives med.

Jeg selv jobber i Styret ved Studentersamfundet og kan selv se hvor utrolig mange tilbud og gjenger man tilbyr på huset. Har du lyst til å spille i storband, orkester eller kanskje et av de mange korene? Vil du være med å booke artister til konserter, rigge lyd og lys? Servere mat, stå i bar, mikse drinker eller kokkelere på kjøkkenet? Eller melde deg på verdens sykeste markedsføringsgjeng som tar flammepustingskurs? Det er egentlig ikke en eneste ting som ikke tilbys. Annenhvert år arrangeres også to av de kuleste festivalene som jeg vet om gjennom huset: ISFiT (International Student Festival in Trondheim) og UKA!

Hva er det beste minnet du har fra vervtiden tiden din?

Det er jo veldig vanskelig mtp. alt jeg har vært med på. Men må kanskje si at noe som fortsatt henger igjen er at hver eneste gang jeg ser noen går rundt med en ISFiT21 genser så tenker jeg litt til med selv «hm, jeg bestilte og delte jo ut de» og føler at det er utrolig kult at noen går rundt med noe som jeg var en del av å skape.


Navn: Karen Higgins

Alder: 20

Studie: Lektor i samfunnsfag

Ververfaring: Infogjengis på Studentersamfundet

Hvorfor søkte du på verv? / Hvorfor burde man søke verv?

Da jeg var helt ny i Trondheim fikk jeg høre av en av fadderne mine på studiet at det var mange som søkte verv på Samfundet, og at det er en gylden mulighet til å bli kjent med folk på tvers av ulike studier. Jeg var først og fremst gira på å få meg masse nye venner, men også på å gjøre noe litt annet enn hva linjeforeningen på studiet kunne tilby. Samtidig visste jeg at et verv kunne komme godt med på CV’en, så jeg bestemte meg derfor for å søke! Jeg hadde aldri hatt et verv tidligere, så mitt første ble derfor info i markedsføringsgjengen!

Jeg husker at jeg leste en litt humoristisk beskrivelse av vervet på Samfundet.no, og tenkte at dette var noen kule folk som jeg gjerne ville møte på intervju:)) Etterhvert viste det seg også at vervet var langt mer sosialt og hyggelig enn først antatt, og at vi både drar på turer, griller, bader, står på ski og masse mer!! Dermed har vervet vært en fin måte å få en pause fra lesebøker og oppgaveskriving.

Hva er det beste minnet du har fra vervtiden tiden din?

Jeg har veldig mange fine minner med vervet mitt, men spesielt rekefesten markedsføringsgjengen har hvert år! Det er skikkelig gøy – og sykt digg! Da møtes hele markedsføringsgjengen og spiser reker i finstasen:)) I tillegg sørges det for enestående underholdning og rørende taler i veldig godt selskap! Selv om det var viktig å holde avstand og sprite seg med antibac, var rekefesten skikkelig hyggelig i en ellers kjip koronaperiode ❤


Navn: Simen Kathirgamadas

Alder: 23

Studie: Datateknologi

Ververfaring: Leder i fagkomiteen i Abakus (linjeforeningen for Datateknologi og Kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet)

Hvorfor søkte du på verv? / Hvorfor burde man søke verv?

I likhet med mange andre studenter i Trondheim, har jeg et frivillig verv! Jeg er leder i Fagkomiteen i Abakus, linjeforeningen for Datateknologi og Kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet. Dette er mitt tredje år i komiteen, og jeg stortrives!

Verv er en fin mulighet til å bli kjent med nye folk på tvers av klasser og studieretning. For min del visste jeg at Trondheim hadde en unik studentfrivillighet som jeg ville oppleve og være en del av under studietiden. Jeg var så heldig og få muligheten til å bli med i en komite i linjeforeningen, og det er jeg veldig takknemlig for!

Hva er det beste minnet du har fra vervtiden tiden din?

Favoritt minnet med vervet må være turen til Krakow! Vi var der bare en langhelg, men vi rakk å gjøre utrolig mye de dagene. Vi dro på minigolf, escape room, bar til bar og mange gode restauranter. Har du opplevd å dra på et utested, finne et gjemt rom med et toalett, for så og finne ut når du trekker at det åpner seg en dør til en hemmelig bar? For det opplevde jeg i Krakow! Det er flere studentorganisasjoner som arrangerer både innenlandsturer og utenlandsturer, og jeg anbefaler deg å dra hvis du får muligheten!


Navn: Snorre Kristiansen

Alder: 22

Studie: Informatikk

Ververfaring: Websjef i MarkedsføringsgjengenStudentersamfundet

Hvorfor søkte du på verv? / Hvorfor burde man søke verv?

Du burde søke et frivillig verv fordi du kan oppdage eller videreutvikle interesser samtidig som du skaffer deg erfaring innenfor dem. I tillegg er det kjempe sosialt og du får muligheten til å møte og å bli kjent med mange likesinnede studenter. Jeg søkte fordi det var en mulighet for meg til å bruke det jeg har studert på et faktisk produkt. Jeg hadde også hørt masse positivt om det sosiale og følte at det var min tid til å gi tilbake litt for alle gangene jeg hadde besøkt Samfundet.

Hva er det beste minnet du har fra vervtiden tiden din?

Favoritt minnet mitt med vervet er å se mine første endringene på nettsiden til Studentersamfundet!


Navn: Hans Røhjell Odland

Alder: 28

Studie: Ingeniørvitenskap & IKT

Ververfaring:
Webserieregissør i UKA, tidligere pHormand og pHaestsjaepH (hihi fancy titler!) for Høiskolens Chemikerforening, og diverse andre frivillige morsomheter.

Hvorfor søkte du på verv? / Hvorfor burde man søke verv?

Noen brukte det eldste trikset i boka og sa til meg: “Selvfølgelig skal du ha deg verv!” og da ble jeg så godt som revet med i hele vervgamet. Hele opplevelsen med studentfrivillighet i Trondheim har vært noe av det jeg minst venta meg, men noe av det jeg har absolutt fått mest ut av.

Søk verv. Du bidrar rett og slett til det fantastiske fellesskapet blant studentene i Trondheim, får muligheten til å gjøre og lære massevis utover det du lærer deg på lesesalplassen og ikke minst møter på mange sprø, snille, koselige, smarte og omsorgsfulle mennesker på veien gjennom studielivet ditt!

Hva er det beste minnet du har fra vervtiden din?
Fadder- og immballperioden da jeg satt som pHormand i Høiskolens Chemikerforening var spesielt gøy. Å få ønske velkommen til et helt nytt kull og få være med på å introdusere de til hele konseptet med linjeforening og studentfrivillighet var fantastisk. Det er høyt trykk og mye som skjer. Man skal rekke alt, men samtidig ha det gøy med folka man gjør det med. Man lærer ufattelig mye av å ta ansvar, gjøre feil og av erfaringer fra medstudenter.  


Som student er det mye å finne på og mye å velge mellom, at det er umulig å få ned alt i en tekst. Om du skulle lure på noe mer om verv eller bare livet som student kan du nå oss på både Facebook og Instagram (@ntnustudent), og selvsagt også i kommentarfeltet under! Sjekk også ut YouTube-kanalen vår 🤩

-Lan, rådgivning og voksnes læring, 3.klasse

Leave a Reply