Hva skjer de første dagene?

Du har sikkert mange spørsmål i forbindelse med studiestart. Hvor skal du møte opp? Hva skal skje? Hva er opplegget for fadderukene? I dette blogginnlegget skal jeg svare på dette i håp om å gjøre deg litt tryggere mot studiestart

(Foto: Sissel Basso/NTNU)

Først og fremst: studiestart kommer til å gå helt fint. Det skal være nok av informasjon og hjelp til at du finner fram til der du skal. Det er også mange faddere som er klare for å ta deg i mot og sørge for at årets fadderuke blir så bra som mulig! Husk at de du begynner i klasse med er i samme situasjon som deg, de har også begynt på et nytt studie og kjenner omtrent ingen der. Det betyr heldigvis at alle har lyst til å bli kjent med hverandre, både i fadderuka og senere.

I dette blogginnlegget får du informasjon om hva som skjer før og like etter studiestart. Du finner detaljert informasjon på nettsidene til studiet ditt. Der står det blant annet hvor og når du skal møte opp, og hva som skjer de første dagene. På nettsidene skal det også være informasjon om eventuelle facebookgrupper du kan melde deg inn i. Hvert år oppretter mange av instituttene ved NTNU Facebookgrupper for sine søkere. Her kan alle som har søkt et studie melde seg inn og stille spørsmål. Du vil få praktisk informasjon om studiebyen, oppstart og fadderuka, i tillegg til at mange institutt gir en kickstart på det faglige innholdet ved å dele spennende og relevante artikler! Facebookgruppene er et supplement til ntnu.no og andre offisielle kanaler, og du behøver ikke følge gruppene for å få viktig informasjon.

Dagene før studiestart og immatrikulering

Selv om studiene ikke har startet helt enda er det fortsatt litt som skjer i studiebyen din. Også i år er det oppfriskningskurs i matematikk og i kjemi, begge to i Trondheim. Disse er allerede i gang/ferdige, men for kurset i matematikk ligger det ute en del videoer og regneoppgaver du kan gjøre på egenhånd.

9.-13.august: Oppfriskningskurs i matematikk. Klikk her for mer informasjon.
10.-14.august: Forberedende kurs i kjemi. Klikk her for mer informasjon.

For en del studier på NTNU arrangeres det en velkomstdag for jenter. Studiene dette gjelder er:

Søndag 15.august: Velkomstdag for jenter i Trondheim. Klikk her for mer informasjon og påmelding.
Søndag 15.august: Velkomstdag for jenter i Gjøvik. Klikk her for med informasjon og påmelding.
Søndag 15.august: Velkomstdag for jenter i Ålesund. Klikk her for mer informasjon og påmelding.

Immatrikulering 16.august

Mandag 16.august er det immatrikulering. Det er en høytidelig velkomstseremoni for nye studenter som har pleid å være på campus. I år er selve seremonien digital, men det er lagt opp til at du ser den sammen med de du begynner i klasse med. For noen studier er det også her du registrerer oppmøte første gang, slik at det er obligatorisk å møte opp for å beholde studieplassen. Etter immatrikuleringsseremonien har de fleste mer opplegg, slik som informasjon om fadderuken, omvisning, osv. Hvor og når du skal møte finner du informasjon om på nettsidene til ditt studie. Selv om seremonien er litt høytidelig trenger du ikke å pynte deg. Kle deg heller litt etter været. Du skal i utgangspunktet ikke trenge å ha med noe spesielt, men se gjerne etter på nettsiden om det står noe spesielt der.

Trondheim

Dag 2: Tirsdag 17.august

Bli kjent med studentlivet ved NTNU – Møt studentfrivilligheten ved NTNU: Dette skulle vært en fysisk dag hvor du kunne møte ulike frivillige organisasjoner for å bli bedre kjent med studentfrivilligheten. Det fysiske er dessverre avlyst enn så lenge, men du finner mye av den samme informasjonen her. Der vil også informasjon om et eventuelt alternativt opplegg komme, i tillegg til at det kan stå noe på nettsiden til ditt studie.

17.-20.august: Teknostart. Skal du begynne på et sivilingeniørstudie i år? Da skal du ha Teknostart tirsdag-fredag den første uka. Det er et obligatorisk oppstartsprogram hvor du blir bedre kjent med de du studerer med og med selve studiet. Du kan lese mer om Teknostart, og finne din timeplan for uka, her.

Dag 3 og videre

Den første uka har mange studier en myk start med diverse foredrag, omvisninger, sikkerhetskurs og annet opplegg mens andre studier starter opp undervisningen. Ordinær undervisningsstart er mandag 23.august.

Fadderuka fortsetter i to uker, til og med søndag 29.august, for de aller fleste. Det er stort sett linjeforeningene som arrangerer fadderuka så det er ikke noe felles plan for alle studentene i Trondheim. Hvis du ikke allerede har fått informasjon om din fadderuke skal det stå noe på nettsidene til studiet ditt. Du kan også finne mer informasjon om fadderuka i facebookgrupper for studiet eller instituttet ditt, eller direkte fra din linjeforening 😄

28.august-4.september: Aktiv Campus arrangeres etter fadderukene. Det er en uke hvor du kan delta på ulike aktiviteter, bli kjent med nye folk, og bli bedre kjent med tilbudet til NTNUI, NTNU sitt eget idrettslag. Du kan lese mer om Aktiv Campus her, og mer om NTNUI her.

Foto: Roland Richter/NTNUI

Gjøvik

Dag 2: Tirsdag 17.august

Det er forskjellig opplegg på dagtid for de ulike linjene. Sjekk nettsidene til ditt studie for å se hvor du skal være når.

Linjeforeningsdagen: På linjeforeningsdagen får du møte linjeforeningene på NTNU Gjøvik, og du kan bli kjent med linjeforeningen som gjelder for ditt studie. Mer informasjon finner du her.

Dag 3 og videre

Fadderukene fortsetter! I Gjøvik er fadderuka felles for alle nye studenter, så du har virkelig muligheten til å bli kjent med andre på tvers av linjene. Det legges ut mer informasjon om fadderuka på denne siden.

24.-26.august: Aktiv Campus arrangeres også i Gjøvik 🤩 Her kan du delta på ulike aktiviteter, bli kjent med nye folk og med tilbudet til NTNUI. Du finner mer informasjon om Aktiv Campus i Gjøvik her.

Ålesund

Dag 2: Tirsdag 17.august

Studentfrivillighetsdag: Her får du møte de ulike studentorganisasjonene og linjeforeningene som du kan bli med i. Mer detaljert program og informasjon får du i forbindelse med fadderuka.

Dag 3 og videre

Fadderuken er felles for alle nye studenter i Ålesund, men for å følge smittevernregler er det litt ulikt program for de ulike instituttene. Du finner ditt institutt og ditt program i bildene under. Mer informasjon om fadderuka finner du her.


Forhåpentligvis er du litt bedre forberedt til studiestart etter dette blogginnlegget! Vi har også et blogginnlegg om hva du bør gjøre nå som du blir student, sjekk det ut her. Viktige datoer for resten av året står i studiekalenderen til NTNU, som du kan finne her. Har du spørsmål rundt studiestart, studier, studentlivet eller noe annet er det bare å legge igjen en kommentar her eller sende oss en melding. Du kan kontakte oss på Instagram (@ntnustudent) eller Facebook. Vi har også en YouTube-kanal og en podkast du kan sjekke ut.

-Martha, industriell kjemi og bioteknologi, 5.år

Leave a Reply