Ukas student: Medievitenskap

Ukas student er Ida som studerer bachelor i Medievitenskap. Lurer du på hvordan studentlivet i Trondheim er, og hvordan det er å studere Medievitenskap, så les videre!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Ida og er 20 år gammel. Jeg kommer fra Eidsvoll, og flyttet til Trondheim rett etter videregående for å starte på NTNU i 2019. Da begynte jeg på bachelor i Medievitenskap, og nå er jeg snart i gang med siste året av bacheloren! På fritiden er jeg som oftest med venner, trener, jobber med min deltidsjobb her på NTNU Student, holder på med ledervervet mitt i linjeforeningen, eller slapper av og ser på reality med kollektivet.

Hvorfor valgte du å studere Medievitenskap?

Jeg var veldig usikker å hva jeg ville studere, men jeg visste at jeg ville til Trondheim etter å ha hørt mye bra om byen. På videregående gikk jeg Medier og kommunikasjon, noe jeg trivdes veldig med. Derfor var det en retning innen media jeg ville gå. Jeg sjekket ut hvilke studieprogram NTNU hadde, og kom over medievitenskap. Jeg tok avgjørelsen om å søke medievitenskap etter å ha sett på hvilke masterprogram jeg kan ta senere, og jobbmulighetene man får etter endt studie.

Jeg er kanskje over gjennomsnittet interessert i media og kommunikasjon, og følte en litt teoretisk studieretning ville være midt i blinken for meg som har lyst til å jobbe med dette. En siste ting som fikk meg til å velge medievitenskap var at det er et tverrfaglig studie, og du har et breddeår som gjør at du kan fordype deg i nesten alt mulig! Jeg valgte å gå årstudiet STS – Studier av kunnskap, teknologi og samfunn, som jeg nettopp ble ferdig med. Et veldig interessant og morsomt år, og jeg føler jeg har lært masse som jeg kan ta med meg videre inn i siste året på medievitenskap!

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

En typisk uke for meg består av at jeg prøver komme meg opp til greie tidspunkt hver dag, spesielt nå som vi har hatt bare digital undervisning og har kunnet styre hverdagen vår i mye større grad enn vanlig. Min studieuke er ganske strukturert, og jeg prioriterer å få med meg de fleste forelesninger og seminarer, og tar notater underveis, noe som jeg alltid takker meg selv for når eksamensperioden kommer! Studieukene mine er ikke altfor travle, og jeg kan legge opp mye av tiden min selv etter hva jeg ønsker. En vanlig dag går som regel til en forelesning eller to, lesing av pensum, kaffe- og lunsjpauser, før jeg avslutter og sørger for å få noen gode timer med fritid om kveldene.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg er veldig glad i Trondheim! Man kan vel nesten si at det er studentene som styrer byen, noe som er med på å gjøre den til en helt fantastisk studieby. Det er alltid noe å finne på, det er relativt korte avstander til alt, bra kollektivtilbud og bra mennesker!  

Hvordan er studiemiljøet?

Studiemiljøet i Trondheim er veldig bra. Vi har Samfundet som er et møtepunkt for studentene, der du kan møte og bli kjent med studenter på tvers av kull og linjer. På campus er det også flere muligheter for å være sosial og jobbe med skole. Jeg pleier å sitte på enten Fagland (Et stort rom med flere sitteplasser, tv-skjermer og tavler), kontoret til linjeforeningen, grupperom eller lesesal på Dragvoll sammen med venner, noe som er veldig hyggelig! Lunsj- og kaffepausene blir kanskje noe lenger enn hvis man er alene, men det gjør ingen ting spør du meg!😄 Det er med andre ord gode muligheter for å være sosial og møte studievenner hele dagen (og natta) hvis man ønsker!

Vi har også linjeforeninger som arrangerer mye gøy for studielinjene. Min linjeforening, Primetime, arrangerer blant annet linjeforeningsfester både alene og med andre linjer, quiz, stipendpils, Åre-tur, sportslige- og faglige arrangementer. Det er også linjeforeningen som arrangerer fadderuka. Jeg syns linjeforeningene er gull verdt og det gjør det kjempeenkelt å omgå og bli kjent med andre fra studiet!

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Det finnes mange jobbmuligheter etter endt studie på Medievitenskap, og enda fler etter en master, men jeg er ganske sikker på at jeg har lyst til å jobbe som kommunikasjonsrådgiver!


Hvis du vil lese mer om medievitenskap kan du gjør det HER. Om du skulle lure på noe mer om Medievitenskap eller bare livet som student, kan du nå oss på både Facebook og Instagram (@ntnustudent), og selvsagt også i kommentarfeltet under! Sjekk også ut YouTube-kanalen vår 🤩

– Ida, Medievitenskap, 2.år

Leave a Reply