Ukas student: Markedsføring, innovasjon og ledelse

Ukas student/sommerjobber er Tirill som studerer markedsføring, innovasjon og ledelse ved NTNU i Ålesund. Lurer du på hvordan hverdagen som sommervikar i bank er? Da er dette innlegget for deg!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Tirill, er 23 år gammel og kommer fra Ålesund. Jeg skulle helst hatt dobbelt så mange timer i døgnet, da jeg gjerne ønsker å være med på alt som skjer og delta på alt jeg kommer over. Det å ha mange baller i luften er noe jeg elsker.

Hvorfor valgte du å studere markedsføring, innovasjon og ledelse?

Først og fremst synes jeg at faget er utrolig spennende og interessant, samt at arbeidet og utfordringene som er knyttet til fagene gjør meg utrolig engasjert og motivert til å bli god og utfordre meg selv. Slik jeg har oppfattet det så finnes det mange jobbmuligheter hvor en kan utvikle seg, utfordre seg selv og klatre oppover karrieremessig, noe jeg digger! Jeg ønsker en jobb hvor jeg alltid kan nå nye mål.

Hva innebærer studiet ditt?

Studiet mitt er utrolig variert og innebærer mye forskjellig. Første året lærer vi mye grunnleggende kunnskap rundt hvordan en bedrift/organisasjon fungerer og hvordan man på best mulig måte leder en organisasjon. Vi har hatt grunnleggende fag innenfor økonomi, ledelse, innovasjon og markedsføring. Etter studiet sitter vi gjerne igjen med bred kompetanse som kan brukes innen mange forskjellige sektorer. Markedsføring har mange av de samme fagene som økonomi og administrasjon, så jeg får noen økonomifag også. Matte har aldri vært mitt favoritt fag, men så lenge man legger inn en innsats er det helt overkommelig.

Hvordan ser en typisk arbeidsuke ut for deg?

Jeg jobber som regel 08-16 hver dag med en kveldsvakt i uken hvor jeg jobber 12-20. I helgene har jeg alltid fri. Dagene varierer fra å snakke med kunder over telefon, svare på chat i nettbanken eller svare på e-post som kommer inn og sende ut signeringer til kunder. På jobb går dagene utrolig fort og plutselig er arbeidsdagen over på et blunk. Jeg har lært veldig mye om økonomi og grunnleggende bankdrift fra jobben min på kundeservice. Erfaringene og kunnskapen jeg får fra jobben min i banken er virkelig til god nytte når det kommer til studiet og videre etter studietiden.

Hvordan liker du Ålesund som studentby?

Jeg er virkelig imponert over Ålesund som studentby! Jeg er jo opprinnelig fra Ålesund, men studentmiljøet er virkelig noe eget. Det er utrolig mange studenter både fra større og mindre steder som flytter til Ålesund for å gå på NTNU. Studentfrivilligheten og linjeforeningene stiller utrolig sterkt på skolen, noe som er utrolig bra for det sosiale. Dersom du engasjerer deg i frivilligheten blir du selvfølgelig dratt inn i et godt sosialt miljø, fordi vi jobber sammen for å lage gode arrangementer for resten av studentene. Disse arrangementene er en utrolig positiv bidragsyter til studentmiljøet og samholdet, og ikke minst positivt for videre karriere etter studiene også, siden næringslivet også blir invitert til en del av arrangementene.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Rett etter bacheloren ser jeg for meg å forsette jobben i Sparebanken Møre, da jeg trives utrolig godt her og gjerne ønsker å utvikle meg innenfor banksektoren etter studiene. Det finnes mange forskjellige og spennende stillinger i banken. Den utdanningen jeg tar er blant annet en leder utdanning, noe jeg synes virker interessant å jobbe med. Jeg elsker å motivere/pushe andre for å få frem gode resultater, så derfor tror jeg at en lederstilling vil passe meg godt. Det hadde absolutt vært en spennende utfordring!

Er det vanskelig å skaffe seg deltidsjobb i Ålesund?

Hmm, av personlig erfaring vil jeg ikke påstå det. I Ålesund har vi utrolig mange tilbud som trenger ansatte, f.eks kjøpesenteret i byen og på Moa som omtrent alltid har noen ledige deltidsstillinger. Det finnes også dagligvarebutikker, treningssenter, café, sykehjem osv. som trenger deltidsansatte. På skolen finnes det også flere forskjellige stillinger som er betalt. Jeg vil absolutt anbefale å finne en jobb ved siden av studiene. På den måten får du gjerne en større sosial krets, samtidig som du bygger arbeidserfaringer og kan vise til referanser når du skal søke på jobb etter studiet. Dersom jobben i tillegg er relevant for det du studerer er det en kjempe bonus, men det viktigste er å vise at du har gjort noe.

Er det lett å få seg venner på skolen?

Det vil jeg absolutt si. NTNU legger virkelig til rette for at alle nye studenter skal få en trygg omgangskrets på skolen. Dette er utrolig viktig for NTNU da det sosiale spiller en stor rolle når det kommer til om studentene fullfører eller ei, i tillegg til karakternivået og innsatsen som legges i skolen. Derfor har skolen igangsatt flere tiltak for at alle nye studenter skal ha noen venner å gå til. De du blir kjent med i fadderuken blir 99% av tiden dine nærme venner det første året, noen ganger gjennom hele studietiden.


Håper du har fått et bedre innblikk i hvordan det er å studere markedsføring, innovasjon og ledelse, og hvordan det er å jobbe i bank. Jeg trives hvertfall utrolig godt!

Relaterte blogginnlegg:

-Tirill Skodje, 1.året, Markedsføring, innovasjon & ledelse

Leave a Reply